Biela fasáda - áno či nie? Akú inú fasádu k sivým oknám?

Prišla k nám dilema. Ideme pomaly objednávať okná, a zrazu neviem, či chcem biele alebo sivé okná (vonkajšia farba). Rozmýšľam, že to asi záleží od fasády, ale vôbec neviem, čo by som na fasádu dala. Napadla ma primárna biela farba, len sa bojím, či je aj praktická. Poraďte, prípadne ukážte tie svoje fasády sivým oknám. ĎAKUJEM.
Odpovedať
Profilova fotka
@zizzinka biela prakticka jednoznacnie nie je. Ako vsetko biele, tak i fasadu budes rychlo spinavu. Ale teraz je to v mode a vela ludi si dava bielu, len som zvedavy po kolkych rokoch budu musiet zase malovat, aby vyzerala zase ako biela :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pozri si môj fotoblog, mám antracitové okná a bielu fasádu s antracitovou atikou, biela sa časom ušpiní, aj z dažďov a z ovzdušia. V budúcnosti by som volil minimalistický odtieň šedej.
Odpovedať
@topvideo @jergusvav rozmyslala som na svetlosivou, ale bojim sa, ze bude dom posobit sedo, fadne a pohrebne :/
Odpovedať
Profilova fotka
@zizzinka noo tak to mas pravdu, ze to by tak asi vyzeralo. To uz potom fakt radsej tu bielu. A strechu predpokladam ze mas tiez sedu alebo antracitovu, ze?
Odpovedať
@jergusvav ano, antracitovu strechu
Odpovedať
@jergusvav lenze... na okna budeme davat externe zaluzie tiez sive, potom neviem ci by to slo vizualn na biele okna
Odpovedať
@zizzinka Ja som daval bielu fasadu s prvkami sedej, zaluzie su vonkajsie antracitove ako aj okna, neviem ci by to odbre posobilo keby okna obli biele.
Odpovedať
@tomcok k bielej fasade, biele okna uz by to bolo zase nezaujimave... ale uz keby som mala biele okna tak okolo okien tmavosivu a cely dom napriklad svetlsiva + fasadny antracitovy kamen... len ja som zvazovala moznost prave k tym sivym oknam
Odpovedať
mam aj bielu fasadu nieco cez 5 rokov... nemozem povedat, ze by bola tak biela ako nova, ale stale je biela a nevyzera spinava. Nazor, ze ju bude treba premalovavat je trochu dost pritiahnuty za vlasy, ak uz vobec nieco, tak to bude akurat tak treba vywapkovat. Ide o samocistiacu omietku PCI Multiputz.
Odpovedať
@zizzinka fasádu si daj radšej do šeda a okná biele, budeš spokojnejšia, biela aj tak zašedne rokmi a ešte sa aj ušpiní :/
Odpovedať
Profilova fotka
čo tak skúsiť zakomponovať aj niečo také ako imitácia dreva ? na stránke napríklad timbermax.sk niečo také chceme dávať aj my, tiež máme antracitové okná aj strechu, pekne to ten dom zútulní a nepríde mi taký fádny :)
Odpovedať
@andreabubu najprv som tak chcela...ale o to sa treba starat a chcela som nieco nizkoudrzbove... Skor som za kamen
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zizzinka no to je imitácia dreva takže o to sa netreba starať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andreabubu starat sa vraj netreba, len vycalovat 150€/m2 :),
Odpovedať
@zizzinka daj si bielu fasadu a bud do toho sedy kamen alebo niekde len sede stvorce alebo cosi take, to bude vyzerat dobre a aj moderne.
Odpovedať
@zizzinka ja by som skor volila sedu alebo zemitu hnedu, mozno olivovu, da sa najst viac variacii, ktore nebudu po par rokoch vyzerat spinavo a zafulane
Odpovedať
@zizzinka mám bledučkú šedú a nemám pocit, že pôsobí fádne. :-) Pôjde k tomu sokel tmavošedý a antracitové žalúzie.
Odpovedať
@zizzinka
Odpovedať
@zizzinka mame svetlosivu na dome... 6 rokov a nemám pocit fadnosti, ani sa nespini.. Nemenila by som
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Ten svetlosivej by som sa nebal, ked bude jemna tak to vobec nebude posobit nejako pohrebne, len treba spravny odtien zvolit. Biela sa mne osobne paci velmi, len tam je ozaj problemom to, ze casom sa uspini, ale tak podla mna s tym ludia co si ju davaju aj rataju ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame najbledsi odtieň sivej a je to super. Vypadá ako biela, iba tak nesvieti. Iba ak je zamračené ci podvečer vidno svetlunky sivý odtieň.
Odpovedať
Biela fasada je velmi pekna a moderna, no nie je vobec prakticka, zafula sa raz dva. Najbledsi odtien sivej bude idealny.
Odpovedať
Bielu by som nedaval, radsej nejaku sivu ci kremovu ... P.S. ja mam zeleny dom, siroko daleko si taku kombinaciu ako ja na dom nikto nedal (dve zelene) :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 to sa chvalis, ci stazujes ? :)
Odpovedať
@majkoj ja sa z toho len smejem, ze k comu sme dospeli ... ale mne to pasuje, okolo cesta a lesy, tak pohoda, ale nikto si take nic na dom nedal, vsetci klasicke farby davaju :-D
Odpovedať
@atak77 aky zeleny? ja som velmi farebny nezvazovala, skor nejaky odtien sivej (ved je ich 50 :D ), kremova, biela popripade nejaka bezova....
Odpovedať
Profilova fotka
Dala by sa v pohode aj biela, len pri nej by bolo mozno fajn, ak by tam boli napriklad aj sede prvky, aby sa to s tymi oknami tak trocha zlialo
Odpovedať
@zizzinka my máme bielu fasádu a antracitové okná - vždy som takú chcela lebo mi to príde nadšasové. Avšak po 2 rokoch sa nám zdása byť nejaká krémová, resp špinavá. Bývame na Záhorí a očividne pieskové búrky robia svoje :( praktická tá biela teda moc nie je..
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim vas názor ktorý z týchto vizualizácii by ste volili dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?