Zapojenie starého lustra - rady a tipy

Dobrý deň, rád by som sa opýtal či máte niekto skúsenosti so zapojením takéhoto lustra. Jedná sa o starý luster s 2 čiernymi(pravdepodobne na dva okruhy svietenia) a jedným zelenožltým. Zo stropu mi idú len modrý a hnedý. V prílohe pripajám foto(zapojený luster na foto idem meniť za vyššie spomínaný). Ďakujem za akékoľvek rady.
Odpovedať
Zelený k modrému, dva čierne ku hnedému no najrozumnejšie je zavolať niekoho kto tomu rozumie nech premeria skúšačkou reálny stav čo je na ktorom vodiči. Dva okruhy nevadia, budú svietiť súčasne. Prípadne ide riašiť aj to, aby šiel jeden zapínať dodatočne no lepšie neriešiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sam00:

Dobrý deň, rád by som sa opýtal či máte niekto sk…
@sam00 Zelenožltý MÁ ísť najprv na "kostru" na tyč z kovu a potom pripojiť na modrý vodič,aj keď to nie je "úplne" ok, a 2 čierne vodiče sú fázové, ale aj tak je dobré to premerať, nakoľko to nemusí byť pravda.. Vidím na fote č.1.ĽS že tam máš IBA 2 vodiče,má tam byť aj ochranný žltozelený vodič, ktorý by mal byť pripevnený na kovovú tyč lustra....Ale zapoj ho tak ako som písal,ale si premeraj vodiče alebo daj premerať....
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som si asi radsej na toto zavolala niekoho, kto sa vyzna 🖐️
Odpovedať
A este poznamka, na druhom obrazku (novy luster) vyzera, ze su hlinikove kable, ktore sa nemaju WAGO svorkami prepajat, ale cokoladkami. Ale v zasade by to malo fungovat prepojit takto: Luster 2 cierne na hnedy na strope a modry (zo stropu) na zltozeleny (novy luster). Uzemnenie v tomto pripade chyba, ale na to nie je ani zo stropu vystup (zltozeleny).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?