Odpoveď na príspevok od cmdiwo:
Ahojte, prosím o radu, kupili sme dom, kde je vs… @cmdiwo ak dostaneš revíziu na neexistujúce tak áno, Mám tiež DD5 a vôbec nepotrebujem DD6 lebo rozdiel v cene VT a NT je len 1Eur/MWh u môjho dodávateľa silovej, naviac mám IMS elektromer ten posiela nonstop údaje o spotrebe a VT mám len 10-11,15-16, 00-02, ked mám najnižšiu spotrebu ,v noci je minim spotreba, nejde žiaden výkonný spotrebič, takže si nájdi najvhodnejšieho dodávateľa pre svoju spotrebu, lebo máš asi najdrahšieho https://data.urso.gov.sk/CISRES/Agend...Odpoveď na príspevok od cmdiwo:
Ahojte, prosím o radu, kupili sme dom, kde je vs… @cmdiwo najväcsi problem vidím vlastne iba v casch kedy je VT. 8:00 - 9:00 10:00 - 11:00 17:00 - 18:00 19:00 - 20:00 Podvečerné časy mi najviac prekazaju. pretoze práve ked prideme z prace tak od 17:00 - 20:00 sa strieda VT a NT po hodine co je blbé.. nedá sa poriadne zatopit. Da sa poziadat o zmenu hodin na ine?Odpoveď na príspevok od cmdiwo:
@cmdiwo najväcsi problem vidím vlastne iba v cas… @cmdiwo u nás v SSD menili každému kto má ročnú spotrebu nad 4MWh, dovtedy som mal podobný čas, od r. 2021 mám IMSa iný čas, ty tam máš asi chybu lebo prestávka musí byť min 2 hod po VT a nie po 1 hodOdpoveď na príspevok od toky1:
Hej, Holjenčík vymyslel nový koeficient 1,63. :-)… @toky1 Edit: Tak už ich vidím :-) Plyn nám poskočil o 40% :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
Hej, Holjenčík vymyslel nový koeficient 1,63. :-)… @toky1 toto sú ceny bez adresnej energopomoci. SMER si bude robiť kampaň. Pomôže nám s cenami a vďaka nemu sa budeme mať lepšie. (dúfam, že moja irónia je cíteľná)Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@toky1 toto sú ceny bez adresnej energopomoci. SM… @purplesticks Hej, tiež to tak chápem.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@toky1 toto sú ceny bez adresnej energopomoci. SM… @purplesticks Maťovičova vláda stanovila ceny až v januári, keď na weboch už boli cenníky pre daný rok.... Je iba začiatok decembra.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@toky1 toto sú ceny bez adresnej energopomoci. SM… @purplesticks a aká má byť adresná pomoc? doteraz bola taká že tí najchudobnejší doplácali bohatým na vykurovanie bazénov cez DPH, nakupovať musia niečo všetci a to za všetkých posledných vlád i Smeráckej posledné 2 rokyOdpoveď na príspevok od toky1:
Ako ste pochopili tú adresnú energopomoc z dnešne… @toky1 ja som zatiaľ zachytil dve kľúčové časti : ÚRSO zatiaľ rozhodol o zvýšení ceny za silovú elektrinu pre domácnosti na 104 eur/MWh (po vládnych opatreniach to bude 72,70 eura/MWh). Úrad zatiaľ nerozhodol o distribučných poplatkoch, ktoré sú druhou zložkou koncovej ceny, ktorú domácnosti vidia na faktúrach. A potom : Veľkosť energetickej domácnosti určuje počet a vek osôb, ktoré v nej žijú a majú na danej adrese nahlásený trvalý pobyt. Prvá osoba má pridelenú hodnotu "1", každá ďalšia hodnotu "0,7". Ak v domácnosti žijú aj deti do 14 rokov, ich hodnota je "0,5". Domácnosť sa napríklad skladá z dvojice rodičov, z ktorých každý má zo zamestnania hrubý príjem 1500 eur mesačne, a dvoch detí do veku 14 rokov. Najprv sa spočítajú koeficienty energetickej domácností: za prvú dospelú osobu je to 1, za ďalšiu 0,7, za každé z detí 0,5, celkovo teda 2,7. Týmto koeficientom sa vydelí celkový príjem domácností, v našom príklade dvakrát 1500 eur, teda 3000 eur. Keď výsledok je nižší ako 1930 eur (3000 / 2,7 = 1111,11 eura), táto domácnosť má nárok na energetickú pomoc.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@toky1 ja som zatiaľ zachytil dve kľúčové časti :… @purplesticks a čo dospelé deti s trvalym pobytom na SK , prijímom a bývaním v zahraničív podnajmeOdpoveď na príspevok od rudy1973:
@purplesticks a čo dospelé deti s trvalym pobytom… @rudy1973 prečo tam dávajú mesačný príjem a nie ročný? napr. dôchodca má v decemri iný príjem ako v iné mesiace vtedy podľa toho vzorca nedostaneme energopomoc.lebo 2 máme vyšší príjemOdpoveď na príspevok od starysomar:
Rozhodujúcim dňom pre posúdenie vzniku práva na e… @starysomar tak to by som rád videl ako sa to dá u SZČO napríklad. Alebo u konateľa s.r.o.Odpoveď na príspevok od duzu:
@rudy1973 prečo tam dávajú mesačný príjem a nie r… @duzu dnes málo lepšia správa , 13dôchodok sa nebude započitávať,Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@toky1 ja som zatiaľ zachytil dve kľúčové časti :… Tak my platime uz teraz o 30percent viac.Mame platit 50,platime 70.Nic take na zrujnovanie rozpoctu. Ale r.2024 nezabudajte,ze tam bol plny danovy bonus,tam ten prijem mnohych je vyssi ako r.2025.Boh vie,ci sa do toho ma ratat aj pridavky s rodicakom,ale asi ano.Odpoveď na príspevok od hockto:
no URSO vraj upravil ostatne zlozky ceny ee tak, … @hockto čiže koľko budem platiť viac oproti roku 2025 ? Energetickú pomoc nebudem mať.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@hockto čiže koľko budem platiť viac oproti roku … @purplesticks nedokazem na to dat exaktnu odpoved, nakolko je v tych informaciach klasicky bordel, ale ak plati ta info od Holjencika, ze ludia bez naroku na pomoc budu mat 1MWh za 263e, tak v mojom pripade je to narast o cca 100e (60%) za 1MWh, co pri rocnej spotrebe cca 7,5MWh predstavuje narast o 750 eur rocne na cca 2050e (teraz som platil 1300e)Odpoveď na príspevok od hockto:
@purplesticks nedokazem na to dat exaktnu odpoved… @hockto ja som našiel takúto info : "Pri elektrine pôjde podľa odborníka o skok zo súčasných 61 eur na 104 eur za megawatthodinu. " 72,70 eur bude cena s energopomocou. Odkiaľ máš ty cenu 263 eur ? Info z médií : "V skratke, domácnosti, ktoré energopomoc nezískajú, uvidia na účtoch za elektrinu nárast zhruba o 20 percent. " Ďalej pokračovať tu : https://www.modrastrecha.sk/forum/pri...Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@hockto ja som našiel takúto info : "Pri elektrin… @purplesticks tie ceny co uvadzas, 60, 70, 100e, to su ceny len za komoditu, co je len jedna zlozka ceny ee, navyse to su ceny bez dph. Na stranke urso mas aj final odporucane ceny, ktore uz zahrnaju aj diatribuciu atd, a tam je jedna konecna cena 263e a na tu povedal pan H, ze ano, to je final odporucana cena pre domacnosti bez energo pomoci. Ale ako pisem, je to chaos, navyse pan H sa aj pocas tlacovky plietol, raz povedal ze ceny budu nizsie miesto vyssie, potom povedal rok 2025 miesto 2026 atd, takze bohvie aku relevanciu ma ta tlacovka