Revízna správa elektrina, nemerane svetla

Ahojte včera som tu rušil nejaké veci ohľadom ele a tak som pre istotu pozrel aj do revíznej správy. Celkovo v správe je uvedené že zariadenie v popise je schopné bezpečnej prevádzky ale: V čase robenia správy som nemal zapojene bodové svetla myslím objímky. Cize v správe mam teraz poznámku že nemám merané svetla izieb + enamm znerane cerpadlo v studni keďže ani to tam nebolo. Nemôžem mať teraz problém pri kolaudácii co sa týka tej studne? Nepotrebujem ďalšiu reviznu správu? Nepotrebujem ďalšiu reviznu správu pre svetla? Ak by došlo k požiaru od rozvodu svetla bude to vôbec uznané poisťovňou? Ďakujem Foto v prílohe
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Revízia sa vzťahuje v danom čase na uvedené elektrické rozvody a zariadenia. Takže závada spôsobená svetelnými obvodmi nebude uznaná poisťovňou. To si nemal na svetelných obvodoch namontované aspoň objímky so žiarovkami ?? a akékoľvek vypínače ??
Odpovedať
@truly už sa mi ani nechce reagovať, po včerajšej diskusii s jedným geniom co posoby na modrej streche, ale spýtaj sa toho svojho revizaka keby si mal pripojené svetlá ako to ovplyvní revíziu. Meria sa predsa vývod. Dám tam svorky (napr čokoládky) a meriam, prúdový chránič, izoláciu, impedanciu poruchovej slučky, atď. Keby si tam mal zapustené bodové svetlo s plastovou konzolou, tak čo nameria? Nič... Odpojí to a meria bez toho. Vývod na studnove cerpadlo napíš že v aktuálnom čase neexistuje a teda je len ako rezerva. Každopádne úradníka na stavebnom zaujíma len guľatá pečiatka. Developer k môjmu domu dal ju kolaudácii revíziu ktorá vôbec nesedela so skutočnosťou.
Odpovedať
@truly a máš vôbec meraný vypínací čas a prúd prúdového chrániča? Aj iné hodnoty mi tam chýbajú.
Odpovedať
@truly z toho by som až takú vedu nerobil svetlá sa často menia a preto isto nerobí nik novú revíziu do studne ak dáš ponorné s prúdovým chráničom stačí odskúšať pri poškodení i tak ihned skratuje
Odpovedať
@duzu ale nezmerať ani vývody za to ze je nepriponene svetlo. Príklad z praxe novostavba v BA, človek sa nasťahoval a svetlo vyhadzovalo prúdový chránič (avšak v revízií popísaný bol ako vyhovujúci 🙂). Po analýze sa zistilo že chytráci zamenili na svorkach PE a N. Keby to revizny technik zameral aspoň na vyvode tak to odhalí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?