Sú odporúčania z revíznej správy k elektrine záväzné pre majiteľov bytu ?

Dobrý deň, chceme kúpiť prerobený byt, ktorý nemá urobenú revíziu elektriny, hoci bola menená. Chcem presvedčiť predávajúcich, nech si dajú (na naše náklady) tú revíziu spraviť ešte pred podpisom zmluvy. Zatiaľ sa len pripravujem na stretnutie a vyjednávanie a možno to celé nebude problém a možno tu zbytočne niečo riešim. Chcem sa Vás však spýtať - myslíte, že to odmietnu, aj keď sme my ochotní ten papier zaplatiť ? Môže majiteľov bytu revízia nejako ohroziť ? (Myslím ohroziť inak, než to, že by sme ten byt nekúpili práve my.) Napríklad tu čítam (http://www.reviznasprava.sk/revizia.html), že revízna správa obsahuje súpis chýb a nedostatkov a termíny ich odstránenia. Bolo by tieto termíny a odporúčania pre majiteľov bytu závazné ? Myslím, mohli by sa dostať do situácie, že my ten byt nekúpime a na nich ostane povinnosť prerobiť elektrinu ? Kto všetko má kópie revíznej správy ? Budú sa môcť majitelia teoreticky tváriť, že nijaká revízia nikdy neprebehla ? Alebo sa revízna správa automaticky archivuje v nejakej nezávislej inštitúcii ? (Každý reaguje tak, že nám radí úplne iný postup. Napríklad vyjednávať cenu bytu a potom rekonštruovať elektrinu po svojom. My také veci však vážne neznášame a okrem toho sa nám o chvíľu narodí dieťa. Prosím preto o pochopenie pre moje krkolomné otázky, chceme hotový prerobený byt, zistiť o ňom čo najviac informácií, kúpiť, nasťahovať sa a nemusieť ani prstom pohnúť. Preto budem vďačná, ak sa v odpovediach obmedzíte na moju otázku, či sú pokyny z revíznej správy pre majiteľov bytu záväzné, aby som odhadla, akú šancu máme toto dohodnúť).
Odpovedať
Pokiaľ bola elektroinštalácia urobená celá nanovo a nerobili to kuchár-čašník a iný prerobený elektrikár, tak sa neni čoho obávať. Cena na byt sa pohybuje od 50€ hore v závyslosti od rozsahu elektroinštalácie.
Odpovedať
@bb6 Ak chces mat istotu, ze je vsetko OK, tak si revizaka najdi sama a zaplat mu za to, aby urobil reviziu poctivo. Lebo dnes revizaci vydavaju revizie od stola. Revizna sprava zaväzuje majitela k odstraneniu chyb, ale nie je ho k tomu ako donutit, lebo revizna sprava sa nearchyvuje v ziadnej " nezavyslej" institucii. Jedine ako by sa mu to mohlo vypomstit je, ze by sa nieco stalo a poistovna by odmietla poistne plnenie z dovodu nevyhovujucej elektroinstalacie.
Odpovedať
suhlasim s lokim vieš kolko bytov nema aktualnu reviznu správu a nikoho nezabilo -socialisticke činžaky oni aj soc normy boli prisne ,len teraz nás maju za debilov aj dnesne rev spravy sa asi niekedy robene prerobenym odbornikom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?