Firma Slovakia Energy - ako zrušiť zmluvu?

Klasický prípad – včera boli u mojich rodičov, a tvrdili, že sú od ZSE, a rodičia podpísali zmluvu. Hneď som im volala na zákaznícku linku, a povedali, že nie je problém odstúpiť od zmluvy, máme na to bez udania dôvodu 14dní. Stačí ak im pošleme mail s číslom zmluvy. Podľa iba mail nebude stačiť, možno chcú iba získať čas, aby po ubehnutí 14dní nás mohli aj pokutovať – videla som krásne príbehy o nich na nete. Vedeli by ste mi poradiť čo všetko by bolo treba poslať? Tu sme na našli dosť veľa vecí: https://www.vyhodnaenergia.sk/blog/12... Podľa všetkého by sme mali poslať: 1x Odstúpenie od zmluvy o združenej dodávke elektriny – takže poslať do Slovakia Energy 1 x odvolanie (výpoveď) splnomocnenia (poslať novému dodávateľovi elektriny) – takže poslať do Slovakia Energy 1 x Odvolanie (zrušenie) výpovede pôvodnej zmluvy o združenej dodávke elektriny (poslať súčasnému dodávateľovi elektriny) – mám naozaj kontaktovať ZSE? Neviem či mám kontaktovať aj ZSE, ale chcela by som im ešte dnes poslať vyššie uvedené dokumenty mailom + originál pre istotu doporučene aj poštou. Slovakia energy má milión formulárov na ich stránke, ale o odstúpení od zmluvy nie je nič. Jedine čo sme našli, to je “Žiadosť o ukončenie zmluvy”: https://www.slovakiaenergy.sk/co-robi... To musí byť ale niečo iné, lebo tam píšu, že žiadosť je treba doručiť mesiac pred dátumom, ku ktorému žiadame ukončenie trvanie zmluvného vzťahu. Mohol by som poprosiť a pomoc/radu, či postupujeme správne, či sme niečo nevynechali. Veľmi pekne ďakujem.
Odpovedať
1
2
V tej novej zmluve by mal byť aj taký formulár "Formulár na odstúpenie od zmluvy", ten treba vyplniť a zaslať na ich adresu, najlepšie doporučene, aby si mala doklad-doručenku o prevzatí a hlavne dátum....Odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu tuším do 14dni?! bezplatne.
Odpovedať
@andrea8019 skús rodičov aj do budúcnosti poučiť, že ak niekto príde za nimi domov, tak sa zmluvy v žiadnom prípade nepodpisujú hneď. Nech požadujú že zmluvu a ostatné veci tam nechajú, aby si to v kľude mohli prečítať a potom sa ozvať až o niekoľko dní. Ak niekto bude požadovať hneď rozhodnutie a podpis zmluvy, musia ho poslať preč. A teraz k veci, do 14 dní musia poslať odstúpenie od zmluvy + odvolať poskytnutú plnú moc. ZSE nemusíš. viac čítania o právach spotrebiteľa nájdeš aj na stránke ÚRSO http://www.urso.gov.sk/?q=Pre%20spotr...
Odpovedať
... a myslis si ze zostat pri ZSE je vyhra? Vsetko je to jedna banda , mohol by som napisat dlhy pribeh ako pekne spravaju k zakaznikom v ZSE
Odpovedať
@andrea8019 a ináč tak mimochodom, ZSE je najdrahší dodávateľ elektrickej energie na Západnom Slovensku. Takže aj keď neodstúpia od zmluvy, tak ušetria nejaké euráče.
Odpovedať
@stastnyjim Vedia o tom, ze nesmu nic podpisat, len zial v tomto pripade neriesili to so mnou ale volali na obecny urad, a oni im povedali, ze su od ZSE, takze neide o „podvodnikov“. A ano, mozno ZSE nie je ziadna vyhra, ale iba z principu nechcem aby boli klientami spolocnosti, ktora takto skusi oklamat starsych ludi.
Odpovedať
@slabak @andrea8019 Ahoj Andrea, upovedom o tom aj zse a aj oni sa ti postarajú o zrušenie zmluvy. Slabak ty si myslíš že SE/slovak energie/ je lepší? Prestúp k nim a užívaj si ich obchodné triky s plným dúškom. Poznám x ludí ktorý prestup k nim preklínajú. Je to trhové hospodárstvo a žial najlahšie vedia oklamať starších ludí.
Odpovedať
@rvko Toto nie je trhové hospodárstvo ale vagabundizmus. Moji rodičia sa takto nechali zblbnút 2 krát. Neviem kde týchto bezcharakterných debilov hladajú a ako ich školia ked sa ludia dajú aj napriek varovaniam nalákat. Ja som oba razy písala odstúpenie od zmluvy. Formulár bol priložený k zmluve. Poslala som to doporučene a požiadala o potvrdenie, že odstúpenie akceptujú. Je to chrapúnstvo a ja automaticky chytám hysáky ak niekoho cudzieho vidím zvonit pri bránke s vedomím, že sú to bud dealery na plyn, elektro alebo jehovisti.
Odpovedať
ja som podpisal tiez ale: po odchode v klude som prepocital vsetky poplatky a vysledok bol daleko od tvrdenia dealera o kolko usetrim,jeho vystupovanie,kontrolu nad vyvinom situacie,psychologicke triky uz na ohodnotenu osobu vsetko funguje dokym je u vas a nepodpisete. Nie je sa co cudovat,ale ako pisali predomnou do 14 dni vypoved,je v zmluve,bez dovodu,ja som rovno povedal,ze takto sibalsky ma nikto nezmanipuloval,lebo pani z SE sa ma v telefone pytala preco odstupujem. A najvacsia nevyhoda,ak sa nieco pototo ohladom elektriny,tak ziadne kamenne priestory,vsetko cez mobil alebo do BA.
Odpovedať
@bubulka722 @hora111 tak ako nevymrie ludska hlupost, tak nevymru ani tito gauneri...
Odpovedať
A kde to mate najlacnejsie? Rozmyslsm nad DD2, len neviem kto ma najmrnsie poplatky za elektromer 3x25A a najnizsiu sadzbu za kw.
Odpovedať
@andrea8019 aj u mna zvonili. Strasne sa chceli dostat dnu, ale pekne som povedal, ze ja ziadnu lacnu elektrinu nechcem. Teta sa na to pytala, ze ci chcem aj nadalej platit Pente a ja jej s usmevom do tvare, ze spolu s Pentou vecierame raz mesacne v Kempinski. Bez slova sa otocila a odisla. :-D
Odpovedať
@megdesign Penta chodi vecerat k J&T? To tu uz nikto nic negarantuje?!? =-) =-) =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado by si neveril, co vsetko maju tieto dve "institucie" spolocne. ;-)
Odpovedať
@bubulka722 na svedkov jehovych len takto : https://www.youtube.com/watch?v=ojGKx...
Odpovedať
@tomascolt Poznám aj vačších špecialistov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@milan589 Si sa jak rozšupol rovno x-)
Odpovedať
@rkorba pri D2 je jedno aký máš istič Takže Západné Slovensko, momentálne najlacnejší: SPP 0,1087404 €/kWh BCF 0,1119444 €/kWh Twinlogy 0,1130724 €/kWh A najdrahšie je ZSE 0,119492 €/kWh Poplatok za odberné miesto majú všetci rovnaký 5,87592 € / mesačne. Twinlogy 5,69592 €/ mesačne. Treba si prečítať aj podmienky, niektorý garantujú ceny iba do určitého dátumu, niektorý si ťa chcú zaviazať. Aj keď je viazanosť, nič to neznamená. Keď dodávateľ zmení obchodné podmienky alebo cenník, dá sa aj viazaná zmluva vypovedať. Citát: Právo na bezodplatné vypovedanie zmluvy, ak odberateľ elektriny alebo odberateľ plynu nesúhlasí so zmenou ceny alebo zmenu obchodných podmienok, a to s účinnosťou najskôr k plánovanému dňu účinnosti zmeny doručením oznámenia o výpovedi zmluvy najneskôr 15 dní pred plánovaným dňom účinnosti zmeny.
Odpovedať
@stastnyjim pytam sa uz ako mongol, ale nikde to neviem najst normalne napisane ;-( https://www.zse.sk/documents/13842358... nema spomenute pri DD2 na aky istic je poplatok a je mam zmluvu na pripojenie 3x25A
Odpovedať
@stastnyjim ZSE od Septembra zmenil ceny za dodavku EE na 0,0444 pre DD2 https://www.zse.sk/documents/13849680... Predtym to bolo 0,0538Eur, cize Ceny by mali byt +- rovnake s ponukou SPP (dokonca bez viazanosti). ZSE ma smolu (alebo skor maju tupych managerov, ktory spravuju web), ze ma strasny bordel na stranke a tieto ceny uvadzaju iba medzi dokumentami v cennikoch. Novy zdruzeny cennik som nenasiel, ale da sa aktualna cena vypocitat.
Odpovedať
@rkorba pri D2 je jedno aký maš istič či 1x25 alebo 100x100A, platí sa za odberné miesto čiže pri D2 je to 5,87592 €/mesačne. To nie je aktuálny cenník. Ten link čo dal @supiik je aktuálny, len tam nie je koncová cena. Takže oprava aj pre ostatných: SPP 0,1087404 €/kWh ZSE 0,1101324 €/kWh BCF 0,1119444 €/kWh Poplatok za odberné miesto majú všetci rovnaký 5,87592 € / mesačne. Takže ak si u ZSE tak sa ti neoplatí to meniť. @supiiik aj sa mi marilo, že menili cenu v septembri. Len nejako zabudli spraviť aj integrovaný cenník od 1.9.2016 A s tým bordelom máš pravdu, lebo na stránke https://www.zse.sk/sk/Uvod/Domacnosti... som našiel integrovaný cenník od 1.1.2016, čiže to nemajú aktualizované. Lebo som si myslel že na stránke URSO to majú zle, ale majú to dobre.
Odpovedať
ja som tiež onoho času naletela Slovak energy a podpísala. Oni sa fakt predstavujú, že sú od ZSE, pýtali si ročné zúčtnovanie, alebo predpis... a že bude elektrina lacnejšia. No sused oproti to ešte podškrtol a ja s malým dieťaťom pri nohách som to fakt nemala kedy tam študovať čo sú, kto sú. Až potom keď som si to večer pozerala som zistila, že to je nový dealer elektriky, so ZSE nemá nič spoločné. Takáto obchodná politika založená na prachsprostom klamaní ľudí sa mi nepáči, nech by boli v skutočnosti aj lacnejší. Že sa nehanbia. Ja neviem prečo sa hanbia povedať, že sú noví predajcovia a namiesto toho sa schovávajú za ZSE, trapas, ale tak je to ich štýl. To by mala riešiť ZSE, keď sa niekto vydáva za nich. =-) Následne po spamätaní sa a prednáške od rodiny, že som tupá som poslala ten formulár o odstúpení od zmluvy čo bol v tej zmluvnej "knižke" čo mi nechali, stade som to vytrhla a poslala im poštou. Šla som aj na ZSE, ale o ničom nevedeli, takže tam som nič neriešila.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Moju mamu tiez spracovali a brat potom chcel dealera zastavit a ten pred nim utekal, aby neprisiel o proviziu asi. Nasadol do auta a bol prec. No a predstavte si, mama tu istu chybu urobila aj druhykrat a podpisala s nimi zmluvu. Ich praktiky hranicia so smejdami. A to bol ten isty dealer po druhykrat.
Odpovedať
Profilova fotka
starší ľudia sú nachylní prihovoriť sa, načúvať, ked im niekto venuje pozornosť. Toto sa stalo aj mojej svokre, podpísala a potom sa nás pýtala. Nič sa nedeje - v priloženej zmluve je formulár na odstúpenie od zmluvy do 14 dní bez sankcií. Poslali sme, kópiu sme si nechali a bolo vybavené.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?