Elektricke kable vs kurenie - vplyv teploty na kabelaz

Zdravicko vsetkym Moja "vesmirna lod" narazila na jeden problem, s ktorym si neviem rady. Kedze taham ako kurenie (stropne vratane chladenia), tak rozvody elektriky v deke 1. a 2. NP. Ovplyvni zvysena teplota okolia kabelaz, ci uz po stranke vykonu, ucinnosti, alebo zivotnosti? Kabelaz mam natahanu v chranickach, ktore krizuju, alebo lezia subezne s hadikom kurenia. V nom bude obcas prudit 45c tekutina, ktora bude vyhrievat komplet cele okolie.
Odpovedať
@bozsky_kaja az 45 stupnov v kureni?
Odpovedať
@gashtaan to je max, cize ratam s maximom. nastane asi len pri rozbehu celeho systemu, nakolko by som rad zacal byvat niekedy na jar 2017 a stavba bude poriadne premrznuta.
Odpovedať
to si dlho rozmyslal nad blbým riesením? tomu neublížiš
Odpovedať
@bozsky_kaja nie, nijako to neovplyvni. Nemusis mat obavy.
Odpovedať
@dominik_boksansky akoze nie? CYKY 3x2.5 je na vzduchu je pri zakladnej teplote okolia 30 stupnov prudovo zatazitelny 18A, pre teplotu 45 stupnov a bezny kabel s prevadzkovou teplou do 70 stupov plati koeficient 0.79. To je nedostatocne pre 16A istenie. http://www.ledeco.sk/download/technic...
Odpovedať
@gashtaan kabel bude v chranicke, teplota vody uvazovana 45 stupnov co sa nerovna teplote prostredia 45 stpnov aj to len obcas, navyse tato teplota v realnych podmienkach ani nebude, ako nebude tiect 16 A tymi kablami. Inac vies si predstavit v NED, priapdne v PD 45 stupnovy strop? :-)
Odpovedať
@gashtaan uz som to konzultoval a nebude s tym ziaden problem.
Odpovedať
@dominik_boksansky pisal, ze kable lezia subezne s potrubim vykurovania, nehovorim, ze cely strop bude 45 stupnovy. Je mi jasne, ze tymi kablami 16A tiect pravdepodobne nebude, ale cele istenie sa robi hlavne kvoli ochrane kablov, cize ak kable vydrzia mensiu zataz ako vyhodi istic, nie je to proste koser. Nuz ale vysekavat to uz nebude a elektro revizak na to nema ako dojst :)
Odpovedať
@bozsky_kaja jasne, skor mi islo o to jeho kategoricke vyhlasenie, ze "nijako to neovplyvni".
Odpovedať
@gashtaan keby som velmi chcel, mozem tie chranicky obalit nejakym izolacnym materialom, ale s ohladom na to, ze vacsina zasuviek bude natahanych separatne a ze budem kurit velmi vynimocne, to bude fungovat :-) ok, chapem
Odpovedať
@gashtaan ano, ked na to ides takymto vedeckym pristupom :-). Ak si vsak pragmatik a vies, ze v strope nikdy nebude 45 C tak nie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?