Dátový rozvádzač: Výber lišty a upevnenie zariadení

Zdravim vás, potrebujem poradiť. Mám doma prázdny "dátový rozvádzač" s vonkajšími rozmermi 40*50*18 cm do ktorého chcem umiestniť zopár zariadení (viď foto) ale neviem aké lišty kúpiť aby som to mohol uchytiť. Zásuvky aj držiaky pre keystony sú na DIN lištu. Vo vnútri je nejaký plech, ktorý by sa mal dať zaskrutkovať na zadnú stranu skrine aspoň si to myslím. Foto 1 - približné rozmiestnenie akurát zásuvky budú akoby ležať skoro na dne skrine Foto 2a3 - skriňa s tým plechom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasezha:

Zdravim vás, potrebujem poradiť. Mám doma prázdn…
@jasezha Nemusíte kupovať už asi nič. Najskôr pripevníte rack na stenu. Potom naskrutkujete plech na dno racku, máte tam predpripravené v rohoch otvory, len si premerajte skrutky, aby ste nedali zbytočne dlhé. Din lišty čo máte na fotke, následne pripevníte pomocou Tex skrutiek na plechové dno. Postačia vám napríklad také, aké používajú sádrokartonisti na spájanie profilov. Wifi router môžete pripevniť obojstrannou lepiacou páskou, alebo si pozrite z jeho druhej strany predpripravené úchyty a pokúste sa si to presne vymerať, pripevniť do dna dve skrutky a na ne potom zavesiť router.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@jasezha Nemusíte kupovať už asi nič. Najskôr pri…
@stowasser Ďakujem za odpoveď veľmi mi to pomohlo. Len ma nenapadlo že sa tie komponenty montujú priamo na tú zadnú plechovú stenu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasezha:

@stowasser Ďakujem za odpoveď veľmi mi to pomohl…
@jasezha Ten plech sa vola montazny panel a je predsadeny voci zadnej stene. Mozes si tam pripadne navrtat aj kablove zlaby a kabelaz tahat v nich, bude to uhladnejsie. https://www.schrack.sk/eshop/catalogs...
Odpovedať
Profilova fotka
Mať wifi router v plechovej skrini asi nie je ideálne riešenie.
Odpovedať
lišty nitovať... keystony zbytočné, kable rovno do routra, kým neumrie, nechytíš sa toho...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@jasezha Ten plech sa vola montazny panel a je pr…
@marelektro keď mám rack, kde budem mat napríklad 8 internetových pripojení, tak tie káble zo steny musia všetky trčať a na to sa nainštaluje potrebný rack? Nedá sa to nejako inak? Lebo ta diera v sadrokartónovéj stene pre taky počet vývodov káblov bude celkom aj veľká.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od st89:

@marelektro keď mám rack, kde budem mat napríklad…
@st89 nepotrebuješ vôbec rack a podobné drahé vychytávky! V "technickej" pod schodami mi trčí plus mínus 40 FTP (zhluk s priemerom cca 10-15cm) káblov (ethernet, alarm etc). Na konci ich mám nakrimpované a pripojené do Wi-Fi routera resp. switchu. A áno, je nezmysel dávať Wi-Fi router do plechového dátového rozvádzača (aka Faradayova klietka) alebo aspoň tak, že anténa je vystrčená mimo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@st89 nepotrebuješ vôbec rack a podobné drahé vyc…
@gadefox ale ja chcem mat dátové zásuvky, potrebujem to mat tak, wifi nestačí, to je nič. Čiže potrebujem rack.
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox ale ja chcem mat dátové zásuvky, potrebu…
@st89

wifi nestačí, to je nič.

A robíš dobre!!! Konečne niekto pochopil.. Btw. aj ja mám 2 dátové zásuvky per izba a v obývačke 4 - ak máš na mysli RJ45. Druhý koniec káblu je vyvedený v technickej miestnosti pod schodami a zapojený do SWITCHu. V prípade tejto konfigurácie tiež nepotrebuješ rack, resp. nemám namontovaný. (obr. je ilustračný, sú aj viac modulové napr. 24, ..)

Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox ale ja chcem mat dátové zásuvky, potrebu…
@st89 Keď robíš dátový rozvádzač, prečo si radšej nekúpiš nejaký 19" (prípadne 10") rack? Nemusel by si špekulovať nad uchytením komponentov. Patch panel, switch, napájacia lišta s prepäťovkou, všetko sa dá pekne upevniť a vo výsledku je to úhľadnejšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aldron:

@st89 Keď robíš dátový rozvádzač, prečo si radšej…
@aldron chcel by som to dať ako píšeš, bolo mi povedané nejaký rack 5U alebo 4U, neviem ale čo to znamená. Ty tu píšeš o 19" racku... Podľa čoho sa vyberá veľkosť?
Odpovedať

@aldron chcel by som to dať ako píšeš, bolo mi po…
@st89 počet U udáva počet "šácht" v racku.. Laicky poschodí. Napríklad taký switch 19" ak je 1U, vojde ich tam 5. 19" je šírka pre rack.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@st89 počet U udáva počet "šácht" v racku.. Laick…
@paracetamol123 tak na dajme tomu 10 pripojení aj s rezervou rátam do budúcnosti, mi treba aký? Viete poradiť? Mam tam 9 internetových zásuviek plus dajme rezervu 1ks pre dáku kameru ak...
Odpovedať

@paracetamol123 tak na dajme tomu 10 pripojení aj…
@st89 V racku máš po stranách montážne koľajnice, tri diery sú 1U, čo je výška zariadenia. Štandardný switch, patchpanel etc. Na 9 káblov neviem či potrebuješ rack? Je teraz taká moda, reálne stačí polička. Ak tam nejdeš pridávať NVR, UPS, tak podľa mňa sú rack do bytu/domu vyhodené peniaze (ok, moje nie).
Odpovedať

@paracetamol123 tak na dajme tomu 10 pripojení aj…
@st89 na 9 RJ45 stačí skrinka/polička a desktop switch. Načo tam dávať patch panel...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@st89 V racku máš po stranách montážne koľajnice,…
@kejsix ups chcem dať tiež, a časom sa do toho racku môžu pridať ďalšie komponenty. Preto tak. Len neviem ci 5U rack alebo aký?
Odpovedať
Článok sa načítava...
5u sa nerobia... 4 alebo 6... 4 je také na pár kamier, switch, nvr a plno... ale upska sa dá položiť aj na rack, aspoň sa lepšie chladí. Do 6u schováš v pohode aj upsku a nie je taký pôrod tam robiť nejakú zmenu. Hĺbka 450mm stačí, na doma si myslím, že aj 300.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?