Umiestnenie rozvadzaca

Zdravim, chcel by som posunut rozvadzac oproti projektu a nie som si isty ake podmienky treba splnit. Murar mi tvrdi, ze by skrina mala byt aspon meter od okna, ale pri patrani na internete som nasiel iba informacie o tom, ze by mala byt vo vyske min. 150 cm, aby bola dobre pristupna, ze skrina samotna uz ma pozadovane krytie IP a potom iba ohladne zon (voda). Umiestnene je to v garazi, povodne pri garazovych dverach, tak nechapem preco by to nemohlo byt aj v blizkosti okna. Tiez som nasiel, ze norma je iba odporucacia a navyse tuto situaciu pravdepodobne ani nijak neriesi. Okrem radiatora tam nie je ziadna voda. Vdaka za kazde info. K textu normy STN EN 61439-5 sa neda nijak dostat.
Odpovedať
Kľudne aj v blízkosti okna, dôležitejšie je neporušiť statiku domu. A výška 150... skúsil by som tak vysoko osadiť rozvádzač vozíčkarovi...
Odpovedať
Ja davam vysku rozvadzaca 1200 spodok. A ty potrebujes normu 61439-3. Kludne to mozes umiestnit inak nikto to dnebude riesit
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@vykricnik bolo treba sa murara opytat,ze ako k tomu jednemu metru prisiel a hned by bolo po pochybnostiach.ja davam cca 160cm stred. cize kludne to tak sprav i ked v podstate to nebude v sulade s projektom, ale aj to je riesitelne.
Odpovedať
a ty nevieš že stavbar všetko vie a všetko videl len psovi nebol..
Odpovedať
Vdaka vsetkym za nazory. Beriem s rezervou co povedal murar, ale radsej si to skusam zistit aby som to nemusel prerabat dodatocne - zbytocna robota a navyse to budem mat tam, kde nechcem. Len bohuzial uz po presune na toto miesto mi teraz kabel nedociahne uplne idealne, iba tak meter nad podlahu, no predstavujem si ze ked budem mat vysoku skrinu a dam hlavny vypinac v urovni cca meter a vrch v urovni cca 170 cm, tak mne to vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@vykricnik radsej si to veru prezisti, ale problem by to nemal byt, ked to takto spravite ako si napisal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?