Dať v rozvadzaci nejaký rezervu v dĺžke káblov?

Zdravim. Chystám sa zapájať káble v rozvadzaci. Káble pre zásuvky/svetlá mi prichádzajú zhora a ističe sú hneď v hornom rade. Tým pádom mi vyjde dĺžka kábla okolo 5-6cm od steny/hornej strany rozvádzača po istič. Dať tam nejakú rezervu, nejak tam naskladat kábel aby bol dlhší keby dačo? Nebude to blbo vyzerať keď tak urobím pre každý kábel? Nejaká finta z praxe nie je?
Odpovedať
Finta je - volá sa odborne spôsobilá osoba…
Odpovedať
@dedo758 mám p.22. avšak chýbajú mi praktické "finty" . Videl som už káble namotané ako cievka alebo poskladané cik-cak alebo "nahužvané" ako hniezdo. Nikde však nebolo povedané či je to dobré alebo zlé. V rozvadzaci v technickej miestnosti ich ťahám rovno ku isticom ake tam mi idú káble po stene a v prípade potreby mám cca 12cm rezervu.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto kazde z uvedenych rieseni ma urcitu vyhodu-nevyhodu, ale to ti hadam netreba ako odborne sposobilej osobe vysvetlovat. rezerva je vyhodna len vtedy, ak menis usporiadanie isticov v rozvadzaci. Profik to nerobi, ten ma vykres a robi to na prvu dobru. Ak aj treba kabel predlzit, da radove svorky hore a prislusne istice si poprepaja.
Odpovedať
@epto zhoď ističe a urob slučku za din lištou, myslím len fázové vodič. N a PE vodiče pôjdu niekam dole na mostíky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?