Kam dat rozvadzac?

Na obrazku je vidiet priblizny nacrt, ale kam by ste dali elektricky rozvadzac? Sam uvazujem nad miestom 2, alebo 1. Pravdepodobne ho potom osadim do plotu. Otazne len je, kde bued vadit najmenej, a ci napr ten bod 1 nie je zbytocna obkluka pre kabelaz (pripadne nejake straty) Pripadne este ho zasit na samotnu hranu pozemku , cize miesto 4. No neviem, som z toho jelen :)
Odpovedať
Myslis elektromerovy rozvadzac /RE/, ano? Kde v dome bude domovy rozvadzac /RD/? Ak pri vchode, tak skrinku RE dat kusok nalavo od cislice dva, vedla pristupoveho chodnika.
Odpovedať
Hm, ked tak pzoeram na projekt, tam je napisane, ze RE ma byt v blizkosti pristupoveho chodnika, to som si ani nevsimol, ze je to v projekte :) RD je pri vchode. Takze ak je to takto v projekte, je dobre sa toho drzat? Elektrikar hovoril, ze hlavne aby nezavadzal, no tam kde som dal to X, tam si to aj ty myslel? Tam by to teoreticky nemalo zavadzat, konieckoncov vzdy bude niekde ten elektromer "spatit"
Odpovedať
osobne by som vybral č. 1 alebo 4. ja mám na č. 1, a trochu ešte viac doprava :-)
Odpovedať
@dusantt ak mas zvysne € na tahanie pripojky od stlpa k cislu 1 alebo 4 a odtial znova kabel ku vchodu, kludne ho mozes zasit na roh. Podmienka je, ze RE musi byt pristupny z verejne pristupneho miesta. Ja osobne by som dal tak, ako som pisal a ako je vlastne aj v projekte. Co najkratsia trasa, menej kopania, menej kabla, chranicky, pieskoveho lozka, folie,... ;-)
Odpovedať
No ponukol mi fixnu cenu, co je zaujimave, lebo nalavo z nasho pohladu je tam este 20metrov pozemku, a navrhoval to aj tam. Tak ale to by musel navyse tahat 40metrov vsetkeho, co si vymenoval, nie? Potom by ta cena nemohla by stale 500eur aj s vykopom. To je na tom najdivnejsie, 500e tak ci tak, cize mu usetrim robotu, ale sebe peniaze nie :D
Odpovedať
Ja by som to zasil na bok cize 4,/ale ked chcete usetrit dajte to ako je 2 ;)
Odpovedať
@dusantt Alebo ti nacenil najdlhsiu trasu a ak si vyberies kratsiu, viac na tom zarobi. ;-)
Odpovedať
odporuca sa davat elektromer, resp aj rovadzac cim dalej od odbytnych miestnosti, lebo "hodiny" generuju dost slusny elektromagneticky bordel ... cize cim dalej tym lepsie, a tym duplom, ak dal pausalnu sumu :)
Odpovedať
@m168 Mozno hodiny z ´85.... dnesne uz negeneruju nic.
Odpovedať
tak si skus zohnat/pozicat merac a budes asi velmi nemilo prekvapeny :) a mozno aj z toho z coho vsetkeho ide elektrosmog .. http://elektrosmog.voxo.eu/
Odpovedať
no ale pokial si tu skrinu da do akejsi faradayovej klietky alebo inak odizoluje, tak sa elektrosmog nebude sirit, alebo nie ? @m168
Odpovedať
@m168 Aha. Cize aj kable v stene mas tienene a odizolovane proti elektrosmogu? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@m168 @dusantt @megdesign a to už máme dostupný aj prvý wi-fi router podporujúci štandard IEEE 802.11ad pracujúci v pásme 60GHz, prenos 7,2Gbps 8-)
Odpovedať
@catscan parada, len fakt jak z inej galaxie :-N a obycajni predajcovia u providerov nemaju ani paru o 5GHz ]-(
Odpovedať
@megdesign v starom dome nie, ale v novom dome sa s tym pocita aby sme minimalizovali od elektrosmogu az po bludivy prudy. kazdopadne ale nikoho nenutim sa nad tym zamyslat :)
Odpovedať
@m168 Jasne, cize aj ked ides mestom, nechodis popod vedenie, v praci na pohovore pred nastupom si sa pytal, ci maju osetreny elektrosmog na pracovisku, na navstevu ides na 8.poschodie radsej peso, ako vytahom, nemas doma wifi router,..... Nad tymto keby som sa mal zamyslat, kupim si skafander z alobalu ;-)
Odpovedať
@megdesign ono prechod popod draty v meste, ci na dialnici trva tak do 15 sekund. pri nahodnom rozviazani snurok a naslednom znovuzaviazani to trva asi 40sekund. spanok pri takom vedeni trva 6-8hodin, podla toho kto kolko spi. relax v dome tiez netrva 15sekund takze ak niekto rozmysla nad odtienenim domu, vidim to skor ako pozitivum. nebude vystaveny ziareniu 24hodin denne, ale len 14 povedzme. a kazda hodina je pre telo len plus. tak funguje fyzika. ani ty san evystavujes stresu 24/7, aj napriek tomu, ze mozes mat hobby/robotu extremen stresujucu, no ktora ta zaroven bavi. tiez rozmsylam nad odtienenim spalni v dome.. jeden nikdy nevie :) povedzme, ze je to moje hobby :D
Odpovedať
@dusantt a wifi ako odtienis Ci budes zapinat, len ked chces surfovat a aj to len na 15, resp. 40 sec? Mobilny telefon? Zdroj pre notebook? Kabel, ktory vedie od zasuvky k TV, SAT, HiFi, chladnicke, mikrovlnke, umyvacke? Indukciu asi tiez nebudes mat, ze? Vsetko to obalis alobalom, ci ako?
Odpovedať
ja som stara skola, ja mam LAN kabel ;-) @megdesign
Odpovedať
@dusantt aha do telefonu si pichnes rj 45 cez usb rekukciu, a volat chodtis len vonku lebo v byte nemas signal
Odpovedať
mne staci mat bezsignalovu zonu v spalni. tam internet, ani telefon nepotrebujem.. @sysell
Odpovedať
@megdesign ono to je skor o tom, ze zytocne netreba zvysovat uz aj tak vysoky elektrosmog. @dusantt to pekne zhrnul. tiez nejdem robit dom z olova :) ale zase napriklad co sa tyka wifi, tak mame sice router, ale vypiname ho na noc, telefony tiez davame na letecky mod .. skratka, tie preventivne opatrenia, ked sa na ne mysli uz pri vystavbe, su daleko lacnejsie a maju snad aj nejaky zmysel .. ale ako som pisal, ked tebe to je jedno, je to ozaj len tvoja vec. ale zase netreba to uplne bagatelizovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@m168 A co prosim ta docielis tym, ze vypnes wifi a telefon prepnes?to eliminujes asi 3% signalov co okolo teba lietaju.ci si myslis ze ked prepnes telefon, tak vtedy operator koli tebe vypne BTS? Ludia neblaznite a uzivajte si radsej zivot. Ved toto su bludy... Nehovorim, ze by mal niekto stavat dom pod XXX KV vedenim ale toto je aj na mna vela.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?