Cena elektrika

Dobry den, sme v procese hrubej stavby a kedze ceny stale stupaju, chcel by som si nejak rozratat buduce naklady. Bol by niekto taky ochotny a napisal mi z tohto roku pribliznu cenu komplet elektriky na dvojpodlazny dom cca 160m uzitkova plocha, myslim s datovymi rozvodmi, elektricke exterierove zaluzie s ovladanim na dialku aj vypinace, alarm. Dom bude mat 32A istic, tepelne cerpadlo, rekuperaciu. Asi malo info k presnejsej cene, ale aspon nejaky odhad ak by sa dal. Bratislavsky kraj. Budem vdacny za kazdy normalny komentar. Myslim cenu komplet na kluc vratane vsetkeho. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@adamos81 tu asi skutočne nie je možnosť očakávať normálny komentár, keďže cena stále rastie, to čo platilo pred mesiacom môže byť dnes o 20% drahšie, navyše všetko rastie rôzne, takže neočakávaj presné hodnoty. Čo ale viem zaručene potvrdiť, že v aktuálnej dobe je najlepšie riešiť s elektrikárom zadanie požiadavky na realizáciu elektrických rozvodov a nakúpiť materiál za aktuálne ceny. Nevieš aké budú o týždeň. V zásade budú ale vyššie.
Odpovedať
inak povedané nachystaj si 10k, ak nebudeš náročný tak do 15 sa zmestíš a 20 by malo stačiť. Bez DPH.
Odpovedať
@dominik_galaba Tak zaujimala ma nejaka realna skusenost od ludi co robili tento rok komplet elektriku v novostavbe, ja ratam cca 12-15, len som nevedel ci to bude malo, alebo akurat. Som uplny laik v tomto, Hs mi stavia firma, takze nejaky sikovny elektrikar co by vedel aj poradit co ako by sa hodil. Ale vdaka za koment.
Odpovedať
@adamos81 nemáš to v projekte aspoň počet a vzdialenosti, podľa toho rôznych výrobcov a typov zásuviek, vypínačov,káblov alebo WIFI?
Odpovedať
15.000-50.000
Odpovedať
Profilova fotka
@adamos81 tomu rozumieme, každý to chce vedieť koľko cca, ale prečo rovno neosloviť elektrikára ktorý ti to príde zamerať a povie ti čo to bude cca stáť. 🙂
Odpovedať
Dnešná doba je taká. Chceš niečo? Najprv sa opýtaš rodiny alebo kamarátov na názor, potom na sociálnej sieti alebo na webfóre a až potom ideš za profíkom, ktorého vytočíš do vývrtky nadobudnutými "vedomosťami". Tie vedomosti píšem v uvodzovkách pretože nie nutne sú tieto vedomosti správne. Na univerzite som mal jedného učiteľa, ktorého keď začal bolieť zub tak najprv týždeň študoval na webe a v knižnici čo presne tomu zubu je a čo s ním treba urobiť. Potom šiel za stomatológom na urgent a keď mu ten začal so zubom niečo robiť, tak učiteľ mu do toho toľko mudroval a korigoval ho, že čo s ním má robiť, až sa dentista nasral a rozrobeného ho vyrazil.
Odpovedať
@toky1 ked nemate co napisat k veci radsej nekomentujte, dakujem za pochopenie, mudrlantske reci si nechajte pre ludi ktorych budu zaujimat, lebo mna nie.
Odpovedať
Dám ti inú odpoveď. 23.358,-eur s DPH komplet na kľúč. Pomohla Ti viac? Všetko dobré a veľa šťastia pri ďalšom stavaní.
Odpovedať
@toky1 ano pomohla urcite viac ako predchadzajuci komentar. Vdaka.
Odpovedať
3.330€ elektroinštalácia na kľúč do bungalovu cca 100m2. Cena z marca 2022. Nemáme externé žalúzie.
Odpovedať
V tých 23.358,-eur s DPH som rátal aj tepelným čerpadloom s bojlerom a rekuperáciou. Calwen306 predpokladám, že nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@toky1 áno, moja cena je len za elektroinštalačné rozvody. Rekuperáciu a bojler s tepelným čerpadlom nám nacenili zvlášť v zmluve.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?