Aký vám prišiel nedoplatok za elektrinu?

zdravim, prisiel vam uz nedoplatok alebo preplatok za elektrinu? tento rok sme nekurili v krbe. iba podlahovka. trochu sa bojim, aky nam pride nedoplatok. 4 izbovy bungalov, vsetko na elektrinu. kolko ste platili vy co mate podobne byvanie?? viem ze je to individualne, ale rada by som mala nejaku predstavu co asi cakat. dakujem
Odpovedať
1
2
@ariana2023 nepises podstatne veci, cim kuris do podlahovky napr. Za tento rok este nemam vyuctovanie ale ocakavam spotrebu 5500kw co je cca 85e mesacna platba, tiez vsetko na ee
Odpovedať
Asi celkom nechápem podstatu otázky. Ceny elektriny za rok 2022 a 2023 sú predsa jasné. Stačí si pozrieť koľko si spotrebovala elektriny vo faktúrovanom období, vynásobiť jednotkovou cenou, pripočítať fixné položky (elektromer), spočítať preddavkové (zálohové) platby na jednotlivé mesiace odčítať to od toho a máš to presne na mieru pre seba. Načo ti je vedieť ako sú na tom ostatní?
Odpovedať
Ešte jedna vec: Mne vypočítavajú ročné zúčtovanie k 1. júlu. Takže až potom budem mať konkrétny nedoplatok či preplatok. Viem ti povedať aj ako na tom som aktuálne voči 12emu aprílu 2022 ale bude ti to k ničomu pretože mám iný dom ako ty, iné preddavkové platby, kúrim plynom, drevom aj klimatizáciami. Takže ti tá informácia bude k ničomu.
Odpovedať
@ariana2023 nevieš sa pozrieť aká bola spotreba a potom pozrieť u svojho dodávateľa jednotkovú cenu za silovú a distribúciu + ostatné podľa predchádzajúcej faktúry ?
Odpovedať
@rados611 mame elektricky kotol a do podlahovky kurime vodou. platime 350 eur kazde 3 mesiace. dakujem za odpoved.
Odpovedať
@ariana2023 Neviem , ci ti to k niecomu bude, ale ja som spalil pri plne elektrifikovanom dome 4-izbovy bungalow s garazou , elektrická podlahovka (kable v podlahe), cca 7000 kwH, zalohove platby mam 100 eur, a mal som preplatok 120 eur, to mam sadzbu DD5 od SSE.
Odpovedať
@toky1 vies co skôr pre taky prehlad. alebo trochu sa upokojit, ze nie iba nam pride vysoka suma. jeden rok nas vyrazne prekvapil nedoplatok. odvtedy trpnem kazdy rok a som z toho na nervy. mas pravdu, mali by sme to prepocitat. budeme skor vediet co nas caka.
Odpovedať
@duzu nooo to by sa mozno dalo. vdaka za tip. pozrieme to.
Odpovedať
@ariana2023 Najlepšie by bolo keby ste si to priebežne kontrolovali. Ja napríklad si odpisujem do tabuľky stav plynomera a elektromera raz mesačne, vždy k tomu istému dňu v mesiaci. Čiže každý mesiac viem koľko som čoho spotreboval. A keďže viem koľko stojí kilowatt elektriny aj plynu a koľko platím zálohové platby tak nemám problém do pár minút si vypočítať za koľko peňazí som energie spotreboval a koľko som si predplatil. Keď som býval v byte tak som to neriešil pretože som s tým nič veľmi robiť nemohol - bolo by mi to len pre orientáciu. V dome ale to riešim pretože mám tri zdroje tepla napríklad, tak si ich kombinujem podľa toho na čo mám práve chuť alebo čo by možno aktuálne ako zdroj vyšlo lacnejšie.
Odpovedať
Dá sa to jednoducho kedykoľvek overiť na web centre vse napríklad ja to robím každý mesiac a potom niesom prekvapený.
Odpovedať
Profilova fotka
@ariana2023 384,40e
Odpovedať
Aku ste dnes rano mali kavu? Ja som si este neuvaril, tak aby som mal nejaku predstavu co cakat...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fugas20 kde si to vieš zistiť? To by som musel maťt ten elmer čo zaznamenáva každých 15 minút či ako?
Odpovedať
@ariana2023 ja to robim ako @toky1 akurat na tyzdnovej baze do kalendara. Tak vidim v podstate kazdy tyzden cako sa to vyvija a viem porovnat ci je ok (napr. Ochladi sa, ocakavam narast spotreby atd). Moj otec tak robi odkedy byvaju v svojom a odklada si kazdy jeden kalendar 😀 mne to dost pomohlo nakolko mame odpocty v septembri, "letnu" spotrebu sa da celkom odhadnut a tak sa viem dopredu pripravit podla zimy co a ako cakat. (Elektrokotol, vodna podlahovka+klimy ale stary dom zateplena iba strecha)
Odpovedať
My mame vyuctovanie az v auguste,tesim sa nam a som velmi zvedava,pocitam tak s min.200eur s preplatkom Ale iba svietime s elektrinou,a normalne spotrebice,ziadne kurenie nic,no v noci sa minu tak okolo 2kw z nocneho,lacnejsieho prudu tak som zvedava velmi.
Odpovedať
-3,74€ Pomohlo?
Odpovedať
Profilova fotka
Zopakujem zitu 19 -100 Eur. Kúrenie máme len v jednej kúpelni ako komfort pre prechodné obdobie ale tento rok sme snáď ani nekúrili.
Odpovedať
Mne prišiel preplatok. Záviďte mi o 3.. 2.. 1.. 😄
Odpovedať
@petiar Mne vychádza zatial preplatok cca 900eur. 🙂
Odpovedať
@ricir od koho máš elektrinu?
Odpovedať
@fugas20 vse
Odpovedať
@ricir https://www.web-centrum.sk/nwc/domov/...
Odpovedať
@fugas20 dík, ale tam mi len ukazuje platby a spotrebu elektriny za minulý rok. Kde sa to dá nájsť?
Odpovedať
@ricir daj si zálohy hore na ľavo a potom overenie výšky záloh. Tam dáš aktuálny odpočet a máš sumu
Odpovedať
My kurenie a TUV plyn, ostatne elektrina, zaloha 40 €...
Odpovedať
@fugas20 super, dík 👍
Odpovedať
Za elektrinu prišiel preplatok 260€. Predpokladám, že za plyn príde aspoň 200€ preplatku.
Odpovedať
Niekde pri dome máte elektromerovú skriňu a v nej elektromer. Choď ku nej, v prípade potreby ju otvor a odpíš si jeho aktuálny stav. Odpočítaj od toho minulý stav (k tomu sa dopátraš niekde na webe alebo v starých faktúrach). Výsledok vynásob cenou za kilowatthodinu podľa vašej sadzby. Ak máte dvojtarif, urob to osobitne pre kwh spálené vo VT a v NT. Pripočítaj mesačný paušál a od toho celého odpočítaj uhradené zálohy. Dostaneš sa k presnej informácii o tom, aký nedoplatok/preplatok vám príde.
Odpovedať
mne prislo 20 mega,som za vodou
Odpovedať
@ricir no koľko vám vyšlo?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?