Ach ta elektrika

Zobraz úvodný príspevok
Prosím Vás, včera sa mi stala taká vec, mám v dome zavedenú elektriku, keďže je stále vo výstavbe, elektriku využívam len na rôzne stavebné náradie. Kompletáže elektriky sú už hotové. Od včera vždy keď zapnem priemyselný vysávač, alebo vŕtačky, karbobrúsku vyhodí mi ističe (nie hlavný). Elektriku takto používam asi dva mesiace a včera mi toto urobili. Nedá sa mi nič zapojiť. Elektrikára mám na dovolenke. Neviete mi aspoň zbežne poradiť čo to môže znamenať? Bojím za že budem musieť sekať do omietok a stien a meniť káble. ďakujem za pomoc
Odpovedať
1
2
@robinofsherwood skusk pozriet ci nieje nulak z toho okruhu (v 2. rade posledny istic) zapojeny na vystup chranica (mostik vedla neho), ako pisal @zmrzlina_sk. az teraz som to pochopil a dobre hovoris..
Odpovedať
@robinofsherwood ak este nemas zapojene zasuvky, tj. trcia vodice zo steny, pozri ci nemas niekde kontakt medzi vodicmi (PE a N)
Odpovedať
@janovsky2 ok ja budem mlčať a ty tu dalej rozvíjaj teóriu o rušení. Dúfam že investor si z toho zoberie ponaučenie a prerobí celý rozvádzač aby sa nerušil. A vy čo tu píšete o nulákoch sa dajte dokopy !! Tam sú interferencie medzi káblami a preto to ruší chránič pri práci ! Fakt by mali regulovať kto moze a kto nemoze prispievat...
Odpovedať
@peter_83 dobreee synak rob ako uvazis ja uz nebudem radiŤ. ale aspon uznaj ze jetotam prehustene
Odpovedať
Profilova fotka
@janovsky2 videl som už aj hustejšie a pomotanejšie rozvádzače, ale že by sa jednotlivé okruhy navzájom rušili a vybavovalo to RCD, najmä pri minimálnom až žiadnom odbere, tak to sa mi ešte nikdy nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@majonez To ,že je z prívodu je v poriadku,ale mne ide o nulák,či nie je hodený na N mostík v 2 rade. Bohužial ....ak to nie je nejaká "blbosť" navrtaný kábel,alebo niečo zatečené tak ostatné aj tak musí niekto premerať,kto je v obraze.Ostatné rady sú iba tak strelené od boku.
Odpovedať
@zmrzlina_sk @merak @majonez pokiaľ padajú obidva naraz tak tam budú s najvačšou pravdepodobnosťou pomotané nuláky, inak nie je dovod aby RCD vybavili naraz. A bolo by to jednoducho dohladatelné keby to ten fušer označil. Takto to bude mať celkom funny.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_83 v prvom rade mala na tom byť spravená východisková revízia a k rozvádzaču má byť riadna dokumentácia, tak isto projekt skutočného vyhotovenia k EI. P.S.: je mi jasné, že pokiaľ padajú oba RCD naraz, tak je to tam pomotané, to isté som povedal dotyčnému pri včerajšom telefonáte
Odpovedať
No a ako teda? Az o tyzden pride ten elektrikar? Fuha som zvedavy kde bude patalia, mne tak rosekli kabel a tiez sme burali.
Odpovedať
@janovsky2 Samá perla... :-)
Odpovedať
@robinofsherwood Chod na dovolenku.
Odpovedať
@volt jooj chlapce no a ti si tu ako poradil???????pocakj...no nijak len si napisal tuto tvoju """PERLU""" tak sa prosijm zdrŽ komentravo ked nemas nic kveci
Odpovedať
@janovsky2 Ja som neporadil, ja len čítam a učím sa... :-) Ale Ty si určite neporadil nič. Práve naopak. Kuva, chlapi, však povedzte... :-) :-) :-)
Odpovedať
Nahodou, pekny rozvadzac celkom. Jedna vec mi ale na tom celom nejde do hlavy. Vravis, ze ti to robi len posledny tyzden, teda tam musel niekto sprtat, alebo sa nieco stalo (prevrtals kabel a pod). Tiez moze byt naprd spotrebic, alebo niekde na objimke mas spojeny nulak s uzemnovacim drotom.
Odpovedať
@robinofsherwood a nemohlo by to byt tym ze ta zasuvka je slaba?
Odpovedať
No, v piatok som tam mal elektrikárov, ktorí mi elektrinu ťahali, nakoniec na fajront zistili príčinu. Poviem to laicky... Vraj bol chybný jeden svetelný kábel. Keď to všetko rozobrali a montovali naspať po kábliku, keď pripojili jeden, vždy vyhodilo prúdové chrániče. Kábel odpojili (vraj ho nejak obišli) a elektrika funguje. Keď tam pripojím akýkoľvek spotrebič... vysávač, karbobrúsku, miešačku, vŕtačku... elektrika pracuje ako má.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je ale pravda, že si stále neviem vysvetliť prečo to istú dobu fungovalo a razu prestalo. Káble boli mesiac zaomietané a nikto so stenami nerobil nič. Rozmyšľal som že pri kotvení fasádneho polystyrénu mohli fasádnici chytiť kábel, ale zrovna tento "chybný" nešiel v obvodovom murive.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?