Susedom vadí môj pes

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti sťažovaniu sa. Ráno (o 5.00) vencim psa a psi, ktoré sú na dvore štekajú. Susedia sa sťažovali, že ruším nočný kľud. Môj pes nesteka a nijakým spôsobom neruší nočný kľud. Je ich sťažovanie oprávnené?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lillik3:

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti…
@lillik3 mozes byt v pohode, ty nic neporusujes
Odpovedať
mala si im povedat, ze ty nemozes za to, ze ich psy stekaju. neporusujes absolute nic, takze v ramci tohto mozes byt uplne v klude. ale aj tak si neodpusti otazku, zjavne mas psa na dvore, tak preco ho vencis o 5 rano?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lillik3:

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti…
@lillik3 tebe b y sa páčilo, keby susedia o piatej ráno pustlii miešačku, začali vŕtať a pod.? vymysli niečo, aby si zbytočne nerušila susedov. za psa si zodpovedná ty...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od melleus:

@lillik3 tebe b y sa páčilo, keby susedia o piate…
@melleus lenze jej pes drzi hubu na rozdiel od ich vlastnych. Ved to moze kludne prejst aj macka a psy budu stekat takze ona je v tomto pripade nevinne.
Odpovedať
@sousedekovci89 tak to máš pravdu... nech ide venčiť rýchlo dakde do parčíka, lesíka, mimo psov... tú chvíľu musia susedia vydržať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zahurciak:

mala si im povedat, ze ty nemozes za to, ze ich p…
@zahurciak a preco by nemohla? Nasi maju psa tiez na dvore a vencia ho o 5 rano lebo o 6 su uz na ceste do prace. To ze je pes na dvore neznamena, ze ho netreba vencit.
Odpovedať
S kludnym svedomim by om im vysvetlil, ze sa budia na stekot ich vlastneho psa, nie mojho. Cize nocny klud rusi ich pes, nech dohovoria jemu :D
Odpovedať
Vôbec by som si z toho nič nerobila. Keďže tvoj pes neštaká ani nijak inak nenarušuje pokoj, tak môžeš byť v pohode. Štekajú ich psy, takže sa môžu sťažovať sami na seba
Odpovedať
heh mala si im povedat, ze si maju vychovat svoje psy tak, aby po ostatnych nestekali a cele toto by potom vobec nebolo vzniklo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lillik3:

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti…
@lillik3 Ich sťažnosti sú neopodstatnené, proti sťažovaniu nič nezmôžeš, aj keby pes štekal nieje to porušenie žiadneho zákona. Samozrejme by ma tiež štvalo keby nejaký pes furt štekal, ale náš šteká tak 5 minút denne, aj to keď ho chodia dráždiť mačky pred plot. Buď rada, lebo ja som mal tri návštevy veteriny, plus jedna sťažnosť na obec že paničku z kríža budí náš pes o siedmej ráno :-D :-D Všetko neopodstatnené ale čo môžem proti takej krave spraviť? Nič! Ozaj štvrtý krát sme už veterinárnu správu nevpustili, prvý krát tu bol 2hodiny, dokumentácia jak pri vražde!!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@zahurciak a preco by nemohla? Nasi maju psa tiez…
@sousedekovci89 tak to ma zaujíma ,načo je potrebné venčiť psa ktorý je na dvore pri rodinnom dome?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chozze69:

@sousedekovci89 tak to ma zaujíma ,načo je potre…
@chozze69 vidim ze si vela psov neodchoval potom by si vedel ze pes potrebuje pravidelnu prechadzku to za prve. A za druhe mas psov ktori povazuju zahradu za svoj bejvak a proste tam nespravia kopku ak to mamslusne pomenovat. (Samozrejme kopka sa vonku po psovi upratuje ako v civilizovanej krajine aby som predisiel nedorozumeniam). Nehovoriac o tom, ze je mozne toto co dnes je pri modernych domoch vobec povazovat za plnohodnotny dvor? 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od melleus:

@sousedekovci89 tak to máš pravdu... nech ide ven…
@melleus do toho parku sa aj so psom teleportuje aby nepresla okolo susedovho plota. Vsak?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lillik3:

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti…
@lillik3 existuje predsa spôsob, ako výjsť v ústrety všetkým, susedom, ich susedom a tvojmu psovi. Choď venčiť keď sa vrátiš z práce a neotravuj svojim vychovaným psom svojich susedov. Pes za bránou bude vždy štekať. Určite to robí aj tvoj - keď nie si doma a nevyspávaš. Je to o prístupe k riešeniu problému ktorý na prvý pohľad môže byť spôsobený inými psami, ale problémom je tvoj pes kvôli ktorému štekajú. 300m vzdušnou čiarou v noci štekáva na mesiac vlčiak, monotónne, haf, haf, haf ... rovnako a niekedy aj hodinu v kuse. Je na vine pes, majiteľ alebo mesiac ? Keď je za oblakmi, je kľud a všetci sú spokojní.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chozze69:

@sousedekovci89 tak to ma zaujíma ,načo je potre…
@chozze69 Pretože je potrebné, aby sa aj prešiel, prípadne vybehal. To si len ľudia myslia, že psa na dvore netreba venčiť. My tiež venčíme a pozemok máme 2700m2. Je to úplne normálne. Čo je na tom nepochopiteľné?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:

@lillik3 existuje predsa spôsob, ako výjsť v ústr…
@dominik_galaba toto je snad jediny normalny prispevok v diskusii. Pride mi, ze ludia cim dalej tym viac zabudaju na respekt voci ostatnym. Vraj budi vas vas vlastny pes, nie moj. A ako k tomu pridu ludia, co nemaju psa? @lillik3 kludne venci psa o 5tej rano, ked ti je zname, ze pri tom cela dedina steka jak besna a vyslovene ta susedia prosili o riesenie. Protizakonne to nie je. Ale na dobre susedske vztahy zabudni.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od btus:

@chozze69 Pretože je potrebné, aby sa aj prešiel,…
@btus hlavne netreba mat psa /vseobecne zviera/ ked nanho nemam cas. Ak ke jediny cas kedy dokazem vyvencit psa 5hodin rano, tak je nieco spatne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maslenka47:

@btus hlavne netreba mat psa /vseobecne zviera/ k…
@maslenka47 Dalsi mudrlant. Pes je zavazok aj na 15+ rokov. Je ti hadam jasne, ze za tu dobu sa napr. aj zivotna situacia dokaze zmenit. Akoze, ked chodi na 6 do roboty, tak ma pes cakat, kym sa vrati? Potom su taki pankovia, ktori daju psa do utulku, lebo zmenili pracu atd. a uz im ich milacik nevyhovuje... To je na facku. Vencit moze kedy chce - hadam jej nechces zakazat chodit po ulici? 🤯
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lillik3:

Chcela by som sa opýtať ako sa môžem brániť proti…
....zákon presne nešpecifikuje, čo je to rušenie nočného kľudu. No venčenie psa, ktorý je ticho... určite nie je na pokutu. Ak má sused dojem, že ho rušíte tým, že jeho pes šteká, tak ak jeho pes vydáva zvuk nad 50 decibelov, rušiteľ nočného kľudu je on.. kľudne ho nechajte zavolať na políciu, prípadne mestskú políciu... najprv mu zaklopú na čelo, či je normálny a potom ho môžu vyriešiť do 33€, za to rušenie.. mudrlantov ako nemôžete a nemáte čo venčiť, si nevšímajte. Boli časy, kedy som chodil z prace po 22:00 a autom popred domy som rozštekal susedom psov... mal som sa radšej teleportovať..???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od btus:

@chozze69 Pretože je potrebné, aby sa aj prešiel,…
@btus No nepochopiteľné je to prečo je to nutné robiť ráno o piatej ,inokedy sa s tým psom neda prebehnúť? Toto predsa nie je pes z bytovky tam chápem že to inak nejde ,ale tu treba brať ohľad aj na druhých.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@chozze69 vidim ze si vela psov neodchoval potom …
@sousedekovci89 Máš pravdu psa som nikdy nemal a ani nechcem ,informáciu že pes sa nevytentuje na vlastnom dvore beriem ako vtip ,môžem sa s tebou staviť o 1000€ že to dokáže každý jeden pes,je to len otázka času😁 Boli časy keď bola dcera v malička a jeden debil každý deň chodil so svojím posranym coklom po našej ulici ,po ulici kde je pes v každom dvore niekde aj tri a tie sa išli zdiviet ,vtedy som mal chuť tu jeho čivavu či čo to bolo nakopat do riti aj s majiteľom. Dotyčný býval pri tom niekde na druhom konci dediny a toto mi pripadalo ako čistá provokácia tých psov.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko takisto si kazdy moze mysliet o tebe co chce, napriklad ked rano budis celu dedinu. To je uplne jedno aky masna to dovod. Ked si kreten a nevadi ti, ze rano zobudis 20-30ludi (ktori mimochodon sa asi tiez chcu vyspat lebo idu do roboty) a miesto toho, aby si hladal sposob ako tych ludi nezobudit ti vadu, ze ta "ohovaraju", tak to uz samo o sebe hovori o tvojej osobnosti docela dost. Chovas sa voci ostatnym jak debil, tak sa necuduj, ze im to vadi. Nemyslim si, ze zrovna tato fiflena tu je pripad, kedy mas 10 rokov psa a nahle sa ti zmeni zivotna situacia. Skor je to clovek, co je presvedceny, ze cely svet sa toci okolo nej a kazdy jej musi vyhoviet, len ona nikomu.
Odpovedať
@maslenka47 S kravou tazko debatovat. Keby si prisla za mnou s vetou “neprechadzajte sa o 5 po ulici, lebo moj pes steka”, tak ta akurat dobre vysmejem.
Odpovedať
@chozze69 a co preto ze ostatni maju psov mamako majitel psa ktory ho ide vyvencit, prebehnut, teraz levitovat aby som sa so svojim psom niekam presunul? A co sa toho tyka no ano, spravi ale vychovany pes to bude drzat do poslednej moznej chvile kym to udrzi a to by si hadam nespravil ani vlastnemu dietatu.
Odpovedať
Píšem že dotyčný býva niekde na druhom konci dediny ,sme dedina s 2500 obyvateľmi ,takže ulíc kde sa mohol spacirovat so svojím coklom je dosť ,nehlade na to že môže prvou ulicou od domu vybehnúť niekde na lúku za dedinou.Ale nie, on sa trepe ulicou kde je hádam najviac psov v dedine a zobudia mi zakaždým decko☹️ a nebolo to jednorazové, ale pravidelne má s tým vytacal ,keďže som dosť prchky človek ,nešiel som to s ním nikdy riešiť ,lebo by som ho prizabil aj s tou jeho karikatúrou psa ☹️
Odpovedať
@dominik_galaba @chozze69 @maslenka47 a to vas akože vobec nenapadlo, že človek može venčiť ráno psa pred prácou? A keď pracuje od 6 tak ano venčí o 5. Či akože pes má držať 14-16 hodín len preto, že pán musí chodiť do práce a susedia majú na dvore tamagoči
Odpovedať
@dominik_galaba "300m vzdušnou čiarou v noci štekáva na mesiac vlčiak, monotónne, haf, haf, haf ... rovnako a niekedy aj hodinu v kuse. Je na vine pes, majiteľ alebo mesiac ? Keď je za oblakmi, je kľud a všetci sú spokojní." Majitel. nemáš za čo.
Odpovedať
Podľa logiky niektorých tu prítomných mám pocit, že človek nesmie o 5:00 ani vyliezť na ulicu, aby nezobudil susedov. U nás má psa skoro každý a psy drbnutych majiteľov štekajú na všetko, čo prejde popred bránu. Človek fakt aby vedel lietať, aby náhodou nezobudil niekoho. Psy normálnych majiteľov nereagujú, kým sa niekto zrovna nedobija do brány. Lebo normálny človek naučí psa, že nemá štekať pri každom pohybe na ulici. Jbnti majitelia proste neriešia svojich psov, nechávajú ich bezprizorne..a ešte sa budú sťažovať?? Wtf??
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od akvi:

Podľa logiky niektorých tu prítomných mám pocit, …
@akvi tak toto je najrozumnejšia odpoveď. Problém nieje či sa venčí pes o piatej, alebo prejde človek okolo o piatej. Nevychovaní psi od dajme tomu "nevedomých" majiteľov proste budú štekať na všetko. Neexistuje blbý pes, existuje iba blbý majiteľ. Zadávateľke otázky odporúčam poslať slušne milých sťažovateľov kam uzná za vhodné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@dominik_galaba @chozze69 @maslenka47 a to vas ak…
@palo18 a to tá nenapadlo že dotyčná má dvor a jej pes nič držať nemusí?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?