Susedovi psi neustále štekajú - čo robiť?

Profilova fotka
Zdravim mám problém ktorý sa nerieši. Susedia čo k nám prišli majú troch stafordov. Neustali stekot nám znepríjemňuje pobyt v záhrade. Malé deti sa samozrejme aj boja. Mame tam ohnisko vyvýšené záhony.. už ich prakticky nevyužívame pre ten intenzívny stekot. Pri strihani živých plotov traja psi skáču o plot.. sused to nerieši…
Odpovedať
Ja som kúpil antistekaci stroj, čosi pomohlo, aspoň trochu..
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 Ziadny pes neodola piskotam. Kilam piskot... A potom budu ako barankovia a budu sa tesit ked vas uvidia pri plote alebo budu tiez taki tlsti, ze uz kvoli niekomu do zahrady nepobehnu a ked sa o to pokusia, skotulaju sa nazad do lezoviska. Lidl piskoty su na to dokonale. 😄
Odpovedať
@cowboy1986 mame ten isty problem dokonca sme maly stavat dom vo vrchnej casti zahrady kde by sme boli este blizsie k susedom. Radsej sme kupili iny pozemok.
Odpovedať
Mám podobný problém. V blízkej dobe sa chystám kúpiť toto: https://www.reedog.sk/protistekacie-b... Ak nepomohol dohovor, tak asi nemáte na výber, len kúpiť niečo takéto. 😕
Odpovedať
skuste mi povedat ako chcete donutit psa aby nestekal, ako to by som velmi rad vedel
Odpovedať
Profilova fotka
Takze takto to nejak vyzerá… susedia si posedávajú v dome.. a mi toto trpíme https://m.youtube.com/watch?v=3c8PfhO...
Odpovedať
@cowboy1986 to je strašné, ako vedia byť niektorí ľudia sebeckí. Je mi Vás úprimne ľúto. Najlepšie, keď Vám po dohovore sused povie, že veď choďte bývať na samotu a že brechot psa je prirodzená súčasť bývania na dedine. Väčšina stránok, ktorá predáva plašičky, dáva 30 dní na vyskúšanie a vrátenie. Tak si skúste niečo objednať, snáď to pomôže. Držím palce.
Odpovedať
@cowboy1986 sama mam psa ale teda vrcholne neznasam, ked takto psiska bresu, nasa steka len ked nam niekto cudzi vojde do brany, co je ok, ale aby takto dostekavali susedov na vlastnom dvore..Tiez tu mame takychto milych majitelov, nastastie, ja ich mam daleko od domu, aj ked v noci pocujem ich psiska tiez. Ja nechapem, ze im to nevadi, ved to nie je ze 3x hav hav, ale vkuse jeden cez druheho, no psychiatria cista.. Na vasom mieste by som riesila najprv priamo so susedom, ak nebude ochotny nic s tym robit, tak by som skusila zobrat hadicu a postriekat ich vodou - niektore psy to neznasaju..bohuzial, niektore zase miluju, takze treba vyskusat..Tie ultrazvukove protistekacie budky, tie tiez mozu a nemusia byt ucinne, ja napr. ten ultrazvuk pocujem, resp. vnimam nie ako zvuk, ale robi sa mi pri nom nevolno, cize toto by som ja nemohla ani nahodou..Aj deti to mozu zle znasat.. Ale teda skusit treba vsetko..
Odpovedať
@cowboy1986 Tam by som sa na dvore velmi nezdrziaval.Tito psi vedia dobre skakat a moze sa stat ze sa raz ku vam dostanu a pokial su traja,vedia sa navzajom vyprovokovat a vyhecovat a nestastie je na svete.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi @kuracinarez je to slabý pletivovy plot ktorý už mimochodom aj rozhrýzli … a to najmenšie stena skoncilo aj u nás … na pozemku … to susedia s tými psami sa prisťahovali z bytu… tam dole to mame úžitkovú časť záhrady a tam sa teda už zdržiavame minimálne ešte nás delí jeden plot chvalabohu …
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 na foto je už na našom pozemku …
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko uplne top komentar a rada! Lajk 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cowboy1986 Ja by som tiež miesto sťažovania sa skúsil sa s tými psami skamarátiť (ako poradil maroš). Nejaké pamlsky a za krátky čas nebudú na teba vyštekávať, skôr sa budú tešiť, že ťa vidia. Alebo tam občas choď na návštevu, aby ťa poznali po pachu. Najlepšie by bolo, keby pár krát prišli k tebe, aby to poznali. Sused to s nimi nemá ako vyriešiť. V podstate oni len robia to, čo je ich úloha - strážia svoj pozemok, lebo teba považujú za narušiteľa - nepoznajú ťa. Ak si na teba zvyknú, nebudú vyštekávať. Nasilu psovi nezakážeš štekať, nie je to ľahké odnaučiť ho od štekania. Náš maltezák tiež šteká na ľudí za plotom. Snažím sa ho to odnaučiť, okrikujem ho, ale nie vždy to pomáha. Musel by si mať aj ty psa, aby si to pochopil. A to nemyslím nijako negatívne alebo vyčítavo, len konštatujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 sused má ďalších dvoch susedov okrem mna (detto už toho mame všetci dosť)… súhlasím s tebou, že je to jedno z riešení .. a asi aj jedine …
Odpovedať
@cowboy1986 Bohužiaľ, kúpili ste si malé pozemky, máte pletivové ploty (síce tam je nejaké to tienenie, ale to je nič), takže počujete si navzájom každý zvuk. A ak je to psí štekot, tak je logické, že po čase to začne vadiť. V mladosti sme bývali tak, že sme mali všetci na ulici 10 a viac árové dvory (naši mali pozemok 17 árov, niektorí susedia ešte väčší). Tam nebol problém mať v každom dvore psa, sliepky, naši ešte aj prasatá chovali na záhrade (samozrejme mali drevený chliev). A nikto sa nesťažoval, všetci to brali ako samozrejmosť, ako bežný život. Iným riešením je postaviť si plot z betónových panelov. Možno keď ťa psia za plotom nebudú vidieť, nebudú štekať. Alebo ak aj budú, tak to bude menej počuť. Podmienky na bývanie sa menia, pozemky sú stále menšie a menšie, preto aj toho súkromia je stále menej a menej.
Odpovedať
Zrejme takto stekaju lebo nepoznaju, lebo mozno maju aj strach, nevedia co cakat. Tiez sused mal psa, ktory nenormalne stekal, ked nas pocul popri plote, mozno bol problem aj to, ze nas nevidel lebo sme mali tiez podobnu tu zelenu foliu na plote, ale ako castejsie sme sa stretavat zacali, ze nas poznal, potom sme aj menili tu zelenu srandu, tak uz nestekal, akurat ked nas zbadal, ze sa motame popri plote tak pribehol ale uz nic viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 @luckapuc ja osobne v pozemku nevidím problém … my mame 12 arov, sused 10 a ten zo psami 8arov
Odpovedať
@cowboy1986 Presne tak,pozemok moze byt akokolvek velky,ked psi chcu stekat,tak pribehnu.
Odpovedať
@cowboy1986 ale ja si nemyslim, ze problem je velkost pozemku. Ale to, ze pes vas nevidi, mozno vnima ako hrozbu, mozno sa treba s nimi skamaratit.
Odpovedať
Nie som odborník na psov ale tiež by mi takéto dačo vadilo. Mám malé dieťa so občas mi spáva v nosiči a ja sa idem niekde poprechádzať, bohužiaľ tretí sused má tiež dakychto dementnych coklov, čo stekajú jak sprosty na každého čo si de okolo a idú plot roztrhať. Ktosi mi spomínal ževraj mu jeden už aj ušiel. Druhý že zas kohosi dokusal. Ja to robím tak že keď idem okolo a začnú na mňa štekať začnem na nich tiež vrieskať nech držia hubu, nech idú do búdy, občas zanadavam na nich ale tak že poriadne aby to bolo počuť, nech sa sused uvedomí a dá si ich trochu do laty. Ja viem že to nie je jednoduché ale tak keď chce mať takých psov nech rešpektuje aj svoje okolie. Myslím že ani jemu by nebolo príjemné keď by som si dal repráky na plot na fotobunku a hulakalo by to na každého čo by išiel okolo. A túto by som to asi tiež tak riešil, ráno by som vytiahol poriadny reprák k susedovmu plotu, pustil by som tam dačo veselé na plné gule nech hafani a sused okusia svoju medicínu.
Odpovedať
@jozik123 A bol by si presne v tej situácii, kde bola majiteľka spievajúceho domu v Štúrove.
Odpovedať
@chrobak7 Ano mas pravdu, ona to tusim robila 16 rokov, az potom jej to nejako sudne zatrhli. Tak ale predpokladam ze tito ludia su normalny a ked sused pochopi, ze brechot psikov je problem, ktory musi riesit ci sa mu to paci alebo nie, tak aj hudba by stichla. Ta pani to tusim tiez zacala praktizovat koli susedovim psom.
Odpovedať
@chrobak7 odnaucit štekať nie je zase až taký problém. Stačí elektrický obojok. Za tri dni je oduceny. Akože ja nie som za žiadne drastické metódy vycviku psov, ale keď to nejde inak. Lenže tu mám skôr pocit, že tí majitelia to maju na háku úplne. Aj ten náš jeden dementny sused, on bude stáť meter od psov a oni ako nepríčetne štekajú a on nič, ani ich neokrikne. Oni reaguju aj na poryvy vetra a hecuju sa jeden druhého. Sused oproti ma tiež psa a ten keď im "odpovie", tak v momente ho okrikne a pes sklapne.
Odpovedať
@akvi môj sused by nedal svojmu psovi protištekací obojok, aj keby som mu ho zaplatil. Rovnako je to aj s výcvikom. Proste havinkovia sa potrebujú vyrozprávať.
Odpovedať
Ja to mám ešte horšie, susedov čokel chodí vyštekávať priamo na môj pozemok. Blb sused, blb pes. V psoch sa vyznám, áno sú psy čo štekajú viac, ale len debil dovolí psovi aby štekal na blízkych susedov, lebo normálny človek vie, že nebude dobré ani pre neho ani pre suseda ak pes bude pri plote celé dni vyštekávať ked sa zjaví niekto zo susedov von. Iné je štekanie na cudzích ľudí pri bráne alebo na cudzích psov, ale susedia poblízku sú stále tí istí ľudia, ked majiteľ psa chce rýchlo sa pes naučí že na nich sa nešteká.
Odpovedať
Nebudem sa rozpisovat aj ked by som mohol, ale mam na predaj taky protistekaci pristroj. Pouzity iba pol dna. Ked ma s tym sused videl behat po dvore uz nevypustaju psa tak jak predtym plus som mu vysvetlil ze steka rovno pod oknom do detskej. Ale tiez maju mierne pri.eb.neho pudla. Minule sa pozabudli vecer tak ho zena okrikla zo spalne a zase je klud. Ale treba dodat ze susedia su ok a ne dementi. Ale zas ja som pripraveny tych masin nakúpiť aj 10 ak to ma pomoct
Odpovedať
@cowboy1986 tak to sú riadne nevychovaní psi, pretože pes, pokiaľ sa nič nedeje, nemá čo vrieskať. Ale s výchovou už sused asi nič nezmôže, zrejme ju ťažko zanedbal už na začiatku. A mimochodom - jeden mu nestačil? Troch má na čo? Ste niekde na opustenom ostrove, že sa bojí aj vlastného tieňa a potrebuje troch stafordov na ochranu?
Odpovedať
@macejmatus to nie je o donútení, to je o výchove. Ak chce mať niekto psa, musí ho aj vychovať a dá sa odnaučiť aj štekot - ten zbytočný celkom určite. Mať doma štornohého miláčika neznamená, že sa len mojkáme a správanie psa máme na háku. Obzvlášť ak si niekto trúfne na také plemeno ako staford a ešte trikrát! Traja psi - to je už svorka. Nevychovaná svorka - to je prúser a časovaná bomba. A štekot bude asi to najmenej...
Odpovedať
@jabadaba ja celkovo nechápem ľudí, ktorí si zaobstarajú psov a nechajú ich ako samorasty. Obzvlášť stafordov a pod. Ved to su nesmierne inteligentné psy, vychovatelne, ked sa im človek venuje. A presne, ako píšeš, nevychovany staford x3 je časovaná bomba. Náš dementny sused ma zase Malinois x2. Tiež plemeno, ktoré pri správnom vedení bude vedieť všetko na mrknutie oka. Ale pri nevychove to bude prúser jak sviňa.
Odpovedať
@cowboy1986 my sme mali skoro podobny problem..len susedovej sučke prekázali nase sliepky... pomohlo to že sme dali zelenu sieť na pletivo...ale tu najhustejsie tkanu...a cez nu nie je vobec vidiet... ja by som skusila este to... lebo susedovho psa ocividne bavi ked vas vidi cez plot ale tiez som toho nazoru ze par piskot...a aj trochu uvareneho hovadzieho maska...a budete pre nich kamarati...tito psy sú úplatní..treba to skúsiť
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?