Ako zabrániť psovi značkovať stromy?

Neviete mi prosim niekto poradit ako zabranit psovi, aby si znackoval stromy a tuje na zahrade? Mam s tym velky problem, kedze stromceky su zospodu uplne vyschnute. Niekde som citala, ze pomaha cierne korenie. Mate s tym niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
skus druhu temicku o psoch - tusim pes v dome alebo v zahrade sa to volalo...tam sa o tom uz daco popisalo... ;-) drzim palceky s betarom, aj nas ocikaval - vsak sa docitas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
skus ten to link a trosku sa tam pohrab... :-)
Odpovedať
Hm, to som uz presla.. ale to by som musela oplotit asi 30 stromov :-D ja len, ze ci niekto nema skusenost s tym ciernym korenim..
Odpovedať
Profilova fotka
s ciernym korenim taku skusenost nemam, ale co mi vraveli znami, tak oni si kupuju take sacky s granulatom vnutri, ktore psikov odpudzuju..len to uviazu na kmen krika a je to ;-) mala by si ich dostat v zahradkarskych potrebach, ale mozno aj v baumaxe..
Odpovedať
Nám tie granule zaberajú asi tak jeden deň a druhý deň havinka ciká zase.Ale dnes som ju postrašil s hadicou s vodou keď mi popresádzala asi štyri stromčeky z toho dva naveky a celé poobedie sa k stromčekom ani nepriblížila.A to som ju ani nenamočil len uvidela prúd vody. Ale to ju musíš sledovať. :-)
Odpovedať
korenie nedavaj, poškodíš mu čuch. myslím, že ten postrek bude najlepší, mali ho aj v kauflande, tam kde sú aktuálne hnojivá, semená,... a stále ho majú v záhradkárstvach. ja používam aj savo v rozprašovači, keď nám pes ocikal roh domu, u nás to fungovalo
Odpovedať
no tak som dnes skocila do baumaxu a kupila nejaky pripravok prave na tento problem.. ze havkacom to moc nevonia. tak som teda zvedava :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Asi najlepšie mať fenku,ktorá nemá sklony značkovať ako pes. Ak máte ale už psa, tak potom vysadiť stromky, ktorým to tak moc nevadí. Najviac tým trpia ihličnany. Treba zvážiť, či ihličnany alebo pes, tiež nejaká vkusná odhádka na odčlenenie časti záhrady od psa je dobrá vec. Volieru a reťaz ako dlhodobý prostriedok na ochrany veľmi neuznávam. Pes by mal mať voľnosť...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj , u na sv zahradkarskych potrebach , alebo kamosk ato zohnala aj v lekarni , existuje taky pripravok alebo sa obsypava posypuje okolo stromceka a to odpudzuje psa , prist tam nuchat a precikavat , alebo to co zohnal av lekarni je pripravok , ktory prave nakvapkas na nejake brvno alebo miesto a pes to tam chodi intenzivne ocikavat ale iba tam , takz eho to tymto sposobom naucisze preikava iba tam...dufam ze som ti pomohl aaspon vies kde to haldat , aj ked neviem ako sa to vola....al edostat to ako pisem v zahardkarskych potrebach ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?