Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, ako by ste riešili zámkovú dlažbu pod auto… @arcticcode asi by som vybral dlazbu, vsetko uzaboval, zarovnal, kari siet a beton a uz bez zamkovej dlazbyOdpoveď na príspevok od silviu:
@arcticcode asi by som vybral dlazbu, vsetko uzab… @silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak zamkova dlazba, o to ide 😅Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak z… @arcticcode daj beton, z tenkych obrubnikov sprav na vysku dlazby " mantinel " dookola, ako podklad pod dlazbu som dal vyradene dopravnikove pasy a na to poskladat na tesno dlazbu. 10 rokov po tom jazdim autom denne a nic sa nepohlo ...Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak z… @arcticcode a ked ti popraska to uz len bude "seksi" 😅 ale myslim si ze ked to nejako spevnite tak by to nemusel byt problem.Odpoveď na príspevok od bianka001:
@arcticcode a ked ti popraska to uz len bude "sek… @bianka001 pod tym celym este pojde kanalizacna rura, som sa zabudol pochvalit 🤣Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@bianka001 pod tym celym este pojde kanalizacna r… @arcticcode záleží v akej hĺbke je kanalizačná rúra po ktorej budeš jazdiť autom. Ak je to plytko, napríklad 60cm a menej tak máš problém aby si tu rúru nezničil. Urobil by som to tak ze rúru by som obalil do nejakej peny a následne by som rúry obetónoval a aj nejakú výstuž okolo rúr. Potom budeš môcť tadiaľ prejsť aj tankom.Odpoveď na príspevok od st89:
@arcticcode záleží v akej hĺbke je kanalizačná rú… @st89 Tak to asi bude, rátam 60-80cm so spádom (dĺžka rúry cca 10 metrov) Samozrejme, že tú ruru obbetonujem a presne že som rozmýšľal aj s tou penou tak dajako, nech to má nejakú dilatáciu. Ale rúra je jedna vec a zbytok priestoru je druhá. Ide o to, že ked tam zaparkujem s 1,5t automobilom, tak sa mi to prepadne tam, kde nebude beton. Odhliadnuc od toho, že sa môže stať, že po tom bude musieť prejsť aj 3t traktor, alebo 5t bager a tak.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, ako by ste riešili zámkovú dlažbu pod auto… @arcticcode "Prepadá" sa Ti to preto, lebo si podklad nemal užabovaný. Nemaj z celého zamyšľaného zámeru fóbiu a nevymýšľaj kozmické riešenia. Osobné auto nepredstavuje žiadnu tragickú hmotnosť a nepredstavuje ani nebezpečenstvo pre kanálrúru v 40 - 60 cm hĺbke. Podlahu v garaži užabuj a hoď betón cca hr. 10 - 12 cm vystužený karisieťou. V exterieri pár vrtsiev užabovaného drveného kameňa a na to zamková dlažba. Vybavené!Odpoveď na príspevok od petersd:
@arcticcode "Prepadá" sa Ti to preto, lebo si pod… @petersd Lenže v garaži nechcem beton, ale amkovu dlažbu, aka tam je aj teraz... takže spravim beton a rovno na beton zamkovu dlažbu? Bez kamienkov, abo nedajbože nalepiť na lepidlo? Alebo jak?Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@petersd Lenže v garaži nechcem beton, ale amkovu… @arcticcode Riadna, murovaná garáž? Nedávaj pod auto zamkovkú. Do garáže je najlepší hladký betón, resp. podlaha bez akýchkoľvek škár. Vo vlhkom počasí, za dažďa, v zime a pod. z auta stále niečo steká, padá a vryje sa Ti do škár dlažby. Ešte aj v suchom počasí nanosíš do garáže na kolesách rôznu špinu, kamienky, prachy,.... Je obtiažné čistenie.