Zámková dlažba pod auto

Čauko, ako by ste riešili zámkovú dlažbu pod auto? Ide o vchod do garáže a zároveň o garáž, ktorá nemá tuhú podlahu... Rozmýšľam, že na spodok by som spravil v určitej hĺbke železobetónovú platňu (s kari sieťami) a na to potom čo ja viem... nalepil? Tú zámkovú dlažbu. Bojím sa, že keby som to zrobil len klasicky - užabovať kamienky a na to dlažbu, že pri prvom mraze mi to podvíha a pokriví a nebudú sa mi dať potom otvoriť vráta... Momentálne mám zámkovú dlažbu len tak na neužabovaných kamienkoch (riešil ešte predošlý majiteľ) a jak som začal dnu parkovať auto, tak sa mi to pekne prepadá, na jednom mieste až 7cm!!!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, ako by ste riešili zámkovú dlažbu pod auto…
@arcticcode asi by som vybral dlazbu, vsetko uzaboval, zarovnal, kari siet a beton a uz bez zamkovej dlazby
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

@arcticcode asi by som vybral dlazbu, vsetko uzab…
@silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak zamkova dlazba, o to ide 😅
Odpovedať

@silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak z…
@arcticcode daj beton, z tenkych obrubnikov sprav na vysku dlazby " mantinel " dookola, ako podklad pod dlazbu som dal vyradene dopravnikove pasy a na to poskladat na tesno dlazbu. 10 rokov po tom jazdim autom denne a nic sa nepohlo ...
Odpovedať

@silviu ale beton na pohlad neni taky seksi jak z…
@arcticcode a ked ti popraska to uz len bude "seksi" 😅 ale myslim si ze ked to nejako spevnite tak by to nemusel byt problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bianka001:

@arcticcode a ked ti popraska to uz len bude "sek…
@bianka001 pod tym celym este pojde kanalizacna rura, som sa zabudol pochvalit 🤣
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

@bianka001 pod tym celym este pojde kanalizacna r…
@arcticcode
Odpovedať
My sme dali ale pod pristreskom pod autami vrecovany asfalt na dlazbu,predtym tam bol altanok a dlazba,znicenu dlazbu sme vybrali a na to vysypali vrecia s asfaltom a uzabovali,drzi to riadne.Tak aj miesto betonu pred branou,beton sa trolil,uz nam to liezlo na nervy,a mame pokoj.
Odpovedať

@bianka001 pod tym celym este pojde kanalizacna r…
@arcticcode záleží v akej hĺbke je kanalizačná rúra po ktorej budeš jazdiť autom. Ak je to plytko, napríklad 60cm a menej tak máš problém aby si tu rúru nezničil. Urobil by som to tak ze rúru by som obalil do nejakej peny a následne by som rúry obetónoval a aj nejakú výstuž okolo rúr. Potom budeš môcť tadiaľ prejsť aj tankom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@arcticcode záleží v akej hĺbke je kanalizačná rú…
@st89 Tak to asi bude, rátam 60-80cm so spádom (dĺžka rúry cca 10 metrov) Samozrejme, že tú ruru obbetonujem a presne že som rozmýšľal aj s tou penou tak dajako, nech to má nejakú dilatáciu. Ale rúra je jedna vec a zbytok priestoru je druhá. Ide o to, že ked tam zaparkujem s 1,5t automobilom, tak sa mi to prepadne tam, kde nebude beton. Odhliadnuc od toho, že sa môže stať, že po tom bude musieť prejsť aj 3t traktor, alebo 5t bager a tak.
Odpovedať

Čauko, ako by ste riešili zámkovú dlažbu pod auto…
@arcticcode "Prepadá" sa Ti to preto, lebo si podklad nemal užabovaný. Nemaj z celého zamyšľaného zámeru fóbiu a nevymýšľaj kozmické riešenia. Osobné auto nepredstavuje žiadnu tragickú hmotnosť a nepredstavuje ani nebezpečenstvo pre kanálrúru v 40 - 60 cm hĺbke. Podlahu v garaži užabuj a hoď betón cca hr. 10 - 12 cm vystužený karisieťou. V exterieri pár vrtsiev užabovaného drveného kameňa a na to zamková dlažba. Vybavené!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@arcticcode "Prepadá" sa Ti to preto, lebo si pod…
@petersd Lenže v garaži nechcem beton, ale amkovu dlažbu, aka tam je aj teraz... takže spravim beton a rovno na beton zamkovu dlažbu? Bez kamienkov, abo nedajbože nalepiť na lepidlo? Alebo jak?
Odpovedať

@petersd Lenže v garaži nechcem beton, ale amkovu…
@arcticcode Riadna, murovaná garáž? Nedávaj pod auto zamkovkú. Do garáže je najlepší hladký betón, resp. podlaha bez akýchkoľvek škár. Vo vlhkom počasí, za dažďa, v zime a pod. z auta stále niečo steká, padá a vryje sa Ti do škár dlažby. Ešte aj v suchom počasí nanosíš do garáže na kolesách rôznu špinu, kamienky, prachy,.... Je obtiažné čistenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?