Zámková dlažba 100x120

Pozdravujem prosím vás má niekto skúsenosť s pokladkov zámkovej dlažby 100x120 velkoformatovej? Konkrétne idem dávať Plantu od brukbetu na terasu aj okolo domu. Zaujíma má či ju niekto len položil do strkoveho lôžka a nechal tak alebo ju dával 1cm nad obrubník a potom zaboval. Ďakujem 🙂
Odpovedať
@erik4321 pozri si technický list, ale podľa mňa sa tento rozmer nežabuje. To by sa zlomilo. Ale je to len môj názor, možno sa mýlim.
Odpovedať
@erik4321 osobne by som mal veľký repšekt pred takou dlažbou. Príde mi veľmi krehká z dôvodu obrovského formátu.. Určite, pokiaľ nie je nalepená priamo na tvrdom podklade, tak by som ju volne položenú výrazne nezaťažoval. Potrebuje dokonale rovný podklad, ideálne spevnený.. Napríklad mlatový hutnený podklad udusaný do absolútnej roviny s jeným prachovým makadamom. Neviem aká je hrúbka dlažby, ale na danú plochu volne položenej by mala byť minimálne 3cm. Po tenšej by som sa bál aj chodiť. Ako píše @Igor256, treba si pozrieť podmienky pokládky v technickom liste.
Odpovedať
Profilova fotka
@erik4321 síce som tú dlažbu ani neukladal ani nevidel ale vychádzajúc z informácie na stránke - hrúbka 6cm by som riešil prednostne dve veci....niekoho kto to bude ukladať pri hmotnosti 160kg/ks.....treba na to určite 4 ľudí a špeciálny prípravok.... a žabovať to môžeš koľko chceš lebo to sa určite nepoddá ani o milimeter.
Odpovedať
No ja teda neviem, ale davat na terasu okolo domu 6 cm dlazbu je podla mna zbytocne. Ak tam nebudete chodit autami, tak ti staci aj bezne predavana hrubka 2 cm ulozena v strku. Ako pise @eagleowl, to je neskutocne tazka dlazba, praca s nou bude extra narocna.
Odpovedať
@kreola nemyl si 6cm dlazbu zo sucheho betonu a 2cm gresovu dlazbu.
Odpovedať
Pani dlažbu už mám na dvore😀 stroj na pokladali uz tiež mám 🙂 samozrejme všade vykopanie zhruba 50-60 cm zhutnenie 3 frakcie štrku, zaujímala má hlavne tá posledná (4-😎 či je jedno keď jej bude do 5cm alebo do 8cm či by si mohla sadnúť časom.
Odpovedať
Profilova fotka
@erik4321 ak si dobre zhutnil spodok už nič sadať nebude ...ale v miestach kde chýba až 8cm by som doplnil tie 3cm a zhutnil.....ak to je na chodenie tak ani to netreba ....nesadne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?