Vjazd vozidiel na pozemok cez znížený nájazdový obrubník

Pred svojim pozemkom mám bránu a ako jediný na danej ceste nemám znížený nájazdový obrubník na vjazd autom. Chodník patrí mestu. Cesta je štátna 1 triedy. Mám požiadať mesto o súhlas, že si urobím vjazd cez znížený nájazdový obrubník (výmena obrubníka, alebo zrezanie do šikma) či mesto je povinné to urobiť samé ?
Odpovedať
Profilova fotka
dovod toho, ze ako jediny to nemas spravene je?
Odpovedať
to nikto nevie, dedukujem že tam nemám postavený dom. Práve plánujem tam stavať
Odpovedať
chodnik je majetok mesta nemozes don svojvolne zazahovat. vraj oficiálne je to tak, ze poziadas a mesto upravi vjazd, prakticky, poziadas a dovolia Ti spravit. :)
Odpovedať
Tento problém vôbec nebude také jednoduché vyriešiť. To že chodník je majetok mesta a musí z danou zmenou súhlasiť je pravda, ale na vytvorenie nového vjazdu treba aj súhlas správcu komunikácie (SSC) a dopravného inšpektorátu. A na to aby sa títo vyjadrili potrebuješ projekt. Toto som absolvoval pred 2 rokmi v rámci stavebného povolenia (rozdiel bol len v tom, že ja som mal cestu 2. triedy).
Odpovedať
Profilova fotka
treba v ramci situacie osadenia domu vyriesit aj situaciu vjazdu.zaujima ich podorys vjazdu a nejaky rez vjazdu so skladbou,sklonom atd.a potom vyjadrenia tak ako pise jaronr. plus zaplatit 30 eur poplatok za vjazd.
Odpovedať
jj mate pravdu treba na to projekt
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@inocentcent Môžem sa spýtať, ako ste to nakoniec poriešíli? My už sme postavili, skolaudovali, vjazd na pozemok máme schválený v stavebnom povolení, len netuším, kto ho má zrealizovať..... predsa len nie je náš pozemok, cez ktorý sa z cesty k nám ide.... jedná sa o zošikmenie obrubníkov a zopár príjazdových kociek od cesty k bráne... cca 3 metre... predsa len z našej strany je to zásah do cudzieho majetku.... Môžeme žiadať mesto , alebo niekoho iného , aby toto vykonal? Pri budovaní cesty, resp jej oprave boli nájazdy a prístupové chodníky vybudované všetkým susedom, len náš dom tam vtedy ešte nestál.....ďakujem za odpo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?