Odpoveď na príspevok od zicher:
pod 10cm beton s karirohožou na parkovanie osobný… @zicher rozmýšľam nad 16/32 alebo 0/32 alebo 0/63 o hrúbke 30 cm. Ale.neviem akú frakciu použiť pod betón ktorá by bola lepšia a pevnejšia po užabovani. Treba pod dávať aj geotextiliu?Odpoveď na príspevok od lubobalascak:
@zicher rozmýšľam nad 16/32 alebo 0/32 alebo 0/63… @lubobalascak luxusná hrúbka.. Pokojne 0/32, lepšie vyplní voľné medzery. A ak na ten beton ešte pôjde dlažba, prasklina by nemala vadiť.. Ale daj aj tú platňu jemne do spádu, nech po nej odteká voda. Na na nižšej strane je vhodné vyrobiť zberný žľab a odviesť vodu do rigolu, aby nezatekala pod ten beton zboku do štrkového násypu.Odpoveď na príspevok od foobar:
Geotextilia na spodok by teoreticky nemusela ist,… @foobar dlažbu nemôžeš dávať rovno na 16/32 ale potrebuješ ešte 4cm 4/8pod dlazbuOdpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak predstav si kamienky nalámané na ve… @zicher viem ako vyzerajú tie frakcie a co sa v nich nachádza. Len premýšľam. Ktorá by bola lepšia frakciaOdpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak a hore na beton dáš najmenšiu frak… @zicher ako sa bude správať voda medzi dlažbou a platnou? Spad parkoviska je k ceste a tam pôjdu aj nájazdove obrubniky. Je potrebne dávať 1cm medzeru na najazdove obrubniky aby voda vedela vytekat? Pridám nacrtOdpoveď na príspevok od lubobalascak:
. @lubobalascak urob, ako to máš nakreslené.. 90°vody pôjde po povrchu dlažby, zbytok podtečie pod dlažbu, preto je dôležité dať aj platnu do spádu. Na najnižšom mieste musí voda niekadiaľ odtekať, lebo v zime ti bude dvíhať zamrznutá voda dlažbu na nízkom konci. Preto je dobré urobiť jej miesto, kadiaľ stečie do štrkového rigolu pod úrovňou spodného násypu, lebo ti bude podtekať pod beton do spodného násypu. Ale pri takej hlbke spodného násypu je to asi jedno, tam už ani nezamrzne. Inak to je sendvič, na ktorom môžeš parkovať tanky, nie osobné autá..Odpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak urob, ako to máš nakreslené.. 90°vo… @zicher alebo vyriešiť neako ináč odtekánie vody z betónu. Co by si navrhoval.Odpoveď na príspevok od lubobalascak:
@zicher alebo vyriešiť neako ináč odtekánie vody … @lubobalascak zalial by som do betonu na konci pár drenážnych trubiek a odviedol vodu do rigoluOdpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak zalial by som do betonu na konci pá… @zicher a co keby som pred koncom pri obrubnikoch navrtal 10tky diery cez betón až do štrku pod betónom.?Odpoveď na príspevok od lubobalascak:
@zicher a co keby som pred koncom pri obrubnikoch… @lubobalascak aj to je riešenie, ale nie je jednoduchšie napchať tam ešte pred zabetonovaním husacie hadice a potom ich zvrchu do rovna urezať?Odpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak aj to je riešenie, ale nie je jedno… @zicher prípadne ich necháš trčať, z boku ich navrtaš na úrovni betonu tak, aby do nich nepadali kamienky ale voda zatekala.. A hore zaštupľuješ.Odpoveď na príspevok od zicher:
@zicher prípadne ich necháš trčať, z boku ich nav… @zicher Aj to je riešenie, aj keď napadá 4/8 d husacich hradiť ak to zrezem zarovno s betónom tak to by nemalo vadiť lebo voda si už cestu najde že?Odpoveď na príspevok od lubobalascak:
@zicher Aj to je riešenie, aj keď napadá 4/8 d hu… @lubobalascak ja by som to hore prekryl vačším kameňom, čo tam nepadne a nepustí menšie.Odpoveď na príspevok od zicher:
@lubobalascak ja by som to hore prekryl vačším ka… @zicher ďakujem za rady