Rucne prekopanie pod chodnik 6m dlhy

Ahojte, Potreboval by som prekopat/ prevrtat pod chodnik, ktory ma 6-7 m. Chodnik je zo zamkovej dlazby ale pod tym je este beton. Chcel by som pod tym rucne prekopat nejakou tenkou "rurou", potrebujem to pre opticky kabel, cize staci mi aj cca 2 cm diera Da sa to takto rucne realizovat? Ruru by som kopal s velkym kladivom 8-) Vrtanie mi dojde trosku drahe... Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to neumlatis ale skus jama zaciatok a koniec cca metrovu rurku so spicom a zavitom na konci daj fiting nasad na buracie kladivo a bumbum ... postupne natacaj dalsie trubky az si v druhej jame potom oba konce pekne zarez nasun kabel a zalep.
Odpovedať
@kubistar nebolo by jenoduchsie rozobrat ten kusok zamkovky a kabel dat do podsypu v chranicke? Ved to je minimum prace...
Odpovedať
@kubistar no načo si tam dával betón. Bolo to to treba?
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar možno budeš mať šťastie keď nebol pod betón poriadne uvybrovany podklad. Potom by to malo ísť ako písal @wolodymyr Alebo rozobrať dlažbu, flexov rozrezať betón, uložiť chráničku, zabetónovať a späť uložiť dlažbu.
Odpovedať
@wolodymyr @gashtaan @viktor811 To je nie moj chodnik, ale susedov. Pod zamkovu dlazbu dal este beton, zamkovu nechcem rozobrat, potom tazko uz dat naspat a bohvie aky chruby beton pod tym ma. Tato moznost je prec. Rozmyslal som aj ja, ze doniesem buracie kladivo a rucne velke kladivo a takto dokopy skusim pretlacit....
Odpovedať
@logo22 naco rezat beton? Ved tu 2cm ocelovu ruru co aj tak chce kupit moze rovno ulozit do podsypu a dlazbu poukladat naspat. Hadam ta dlazba nie je polozena priamo na beton... @kubistar to mi hlava nebere... preco je dlazbu tazko dat naspat?
Odpovedať
6-7m rucne nedas a ak narazis na kamen tak si skoncil. Skus nejaky aspin 10t hydraulicky hever.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan asi nemá dobré vzťahy zo susedom. (tipujem) a sused mu nedovolil dávať to medzi dlažbu a betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar podla mna toto rucne nedas... jednoduchsie mi pride otvorit tu dlazbu vyburat beton polozit a znovu ulozit...
Odpovedať
ale ved ja som za pretlacanie dal 7€/m to mi nepride nejake extra drahe dat 50e za pretlacku. Startovaciu a cielovu jamu som si kopal sam.
Odpovedať
@originalx Čudoval by si sa, ale 6 metrov dáš do dvoch hodín v celkom tvrdej zemi. Nie jednu vodovodnú prípojku sme tak robili. Zašpicatená 6 metrová lešenárska rúra, ťažké kladivo a raz-dva je chránička kde treba. Akurát pri tomto riešení treba dlhú štartovaciu jamu. Ale ide to. Radšej niekde hlbšie, ako tesne pod betónom... @richard71
Odpovedať
@dedo758 chlape si dobre veris. V decembri mi pretlacali 3,5m pod cestu, so silnou hydraulikou a chlapi chceli utiect od roboty, kedze tam boli kamene a ani bohovi to neislo, rucicka stale v cervenom a nic. Ked som im povedal, ze ked nepretlacia pracy nebudu, tak sa trapili do tmy az nakoniec jeden pretlak dokazali, na dalsi sa vykaslali. Ak si trufas byt taky frajer tak mi to mozes prist pretlacit a ja sa budem len usmievat ako sa ty budes trapit. Potrebujem 3,5 m na plyn.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx Keby som pri tom osobne nebol, tak nepíšem. Áno, aj nám jedna rúra narazila na kameň a vyšla pol metra vedľa, ale ide to... :-) Ale možno je len pod Tatrami menej kamenia v zemi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?