Nizka dlazba na parkovisko

Ahojte. Nevieme si pomoct s podkladom pod auta, teda na parkovanie. Najradsej by sme mali dlazbu a to mozaikovu, aby sme nejaky vzor mohli mat. Odporuca sa aspon 6 cm, ale tolko nam nevychadza, bol by velky vyskovy rozdiel medzi cestou a parkovanim. Maximalne tak dlazba s vyskou 2 cm. Je nejaka nevysoka dlazba, co vydrzi hmotnost auta a nepolame sa? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
A nemozete tu dlazbu trochu zapustit, aby bola v urovni cesty a zaroven dostatocne hruba a odolna?
Odpovedať
@miyajima Zial neda sa, lebo ono je to na svahu a pod dlazbou je pivnica, do ktorej je vstup z opacnej strany. To parkovanie je vlastne ne streche pivnice. Keby stavbari urobili pivnicu o 5 cm nizsiu, nebol by problem.
Odpovedať
@davidsk ta dlazba pojde do strku ci ju budes lepit na strechu tej pivnice? Ak ju budes lepit celoplosne tak 2cm v pohode, ak na strk tak na 2cm tazko.
Odpovedať
@davidsk co izolacia pivnice voci vode a potom aj tepelna. styrodur tam nejde. bude sa to pokladat rovno na pivnicu? unosnost stropu pivnice je navrhnuty na osobne auto? ak ano tak potom 2 cm dlazbu jedine prilepit a bez zaruky ze sa nepolame. teda otazne este aky rozmer vyberies dlazby. ak to bude mozaika ako pises tak to snad prezije ak byto bola 30 / 30 / 2 a zle ju prilepis zlomi sa hned. na tvojom ieste by som ta auto nedaval a odizoloval pivnicu. alebo ak cches tak tam daj dratkobetonovy poter ale to je drahe ale priemyslenu podlahu a mas pokoj. nasledne si na to vzor farebne nakresli aky chces.
Odpovedať
@andrejh0 Pivnica to vydrzi. Pod dlazbou by mala byt betonova doska a pod nou tepelna izolacia. Dlazba bude lepena mrazuvzdornym lepidlom na betonovu roznasaciu dosku. Otazka teda je, ci tie 2 cm hrubky budu stacit a ake su moznosti. Gresova dlazba, ci aj nieco ine? Ake velke kusky mozu byt? Ja by som radsej mensie.
Odpovedať
@davidsk lepena dlazba v pohode vydrzi, ale treba davat pozor, aby bola nalepena celoplosne... a cim vacsia ta dlazba bude, tym tazsie to dosiahnes. Mozno by nebolo odveci pouzit na nanasanie lepidla hladitko s oblymi zubami.
Odpovedať
@davidsk Myslím, že veľa ľudí nechápe z tvojho prvého príspevku, akú dlažbu myslíš ... Väčšina to odhadovala na zámkovú dlažbu ktorá sa ukladá do štrku a tam tých 6 cm potrebných je. Pokiaľ myslíš keramickú mrazuvzdornú dlažbu, tak tam samozrejme 2 cm budú stačiť v pohode. Švagor má na dvore aj v garáži úplný základ, tuším 5 Eur z baumaxu, mrazuvzdorná ... Za 7 rokov jej nič nie je ... Pred dom si dal hrubši, drahšiu, dizajnovejšiu a tá už je asi na 4 miestach prasknutá. Na druhej strane, 4 praskliny za 7 rokov = v pivnici má dva balíky, stačí ich vymeniť ... A parkuje na tom ťažke 7 miestne SUV ...
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Pre mna je dlazba ako dlazba, ja sa v tom moc nevyznam, preto som to nespecifikoval. Ak teda lepena s hrubkou 2 cm moze byt, to ma potesilo. Planujeme, aby jednotlive kusky plochou neboli velmi velke, tak snad to bude OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?