Efektívne využitie chodby. Ako na to?

Profilova fotka
Ahojte strecháči, chcem vás požiadať o váš názor, príp. postrehy. Chcem v chodbe vymeniť vešiakovú stenu za vstavanú skriňu. V byte potrebujem uskladniť šanóny. Pracovňu nemám, nejaký písací stôl nie je potrebný, keďže s počítačom sa zmestím aj za kuchynským stolom :-). Jedine potrebujem vyriešiť otázku, kam dať šanóny. Mám rada jednoduchý štýl, málo skríň. Ako jedinú možnosť vidím vo vstavanej skrini, ktorá bude dlhá 206 cm, široká 40 cm. Spodok skrine chcem využiť na odkladanie topánok, vyššie poličky na šanóny, úplný vrch skrine na topánky, ktoré sa v danej sezóne nenosia. To by zabralo 2/3 skrine. Zvyšná 1/3 by bola využitá na kabelky, dlhé šaty. Z boku skrine by boli namontované háčiky na vešanie vecí pre návštevy. Naše vetrovky sa zmestia do súčasnej vstavanej skrine. Potrebujem vyriešiť sedenie. Máme dve malé deti, čiže pri obúvaní si potrebujú sadnúť. Z ľavej strany vstupných dverí by bola jedna stolička. Tú máme aj v súčasnosti. Druhú stoličku chcem namontovať na bok skrine, takú sklápacú, aby nebránila pri otváraní vchodových dverí. Čo vy na to? Terajšia vešiaková stena je užšia, tzn. vedľa nej sa zmestí ďalšia stolička. Ale je tu kopa nevyužitého priestoru, keďže máme vyvýšený strop 2,5 až 3 metre odhadom. Ďakujem za vaše postrehy PS: skriňa, o ktorej uvažujem je na obrázku znázornená červeným písmom
Odpovedať
myslim ze si to dobre vymyslela,nic moc sa neda vymysliet napada ma urobit kratsiu skrinu zo spodu,, akoze dole pod skrinou budes mat volne miesto s s lavicou na sedenie cize asi 1,2od zeme volne a az potom skrina privrtana na stenu,ale budes mat malo miesta,v skrini,my tie riesime chodbu teraz,a kedze mas uzky pas musi to byt vsetko riesene ako uzky pas,,,aby to bolo s priestorom a priechodne....napada ma co som videla uz vo viacerych filmoch akoze stolik ale bez zadnych noziciek, primontovany na stenu,funguje ako polica,co v chodbe je nutne a aj kluce potrebne treba -suplik, odporucam menit topanky podla sezony,do normalnych skrin,my mame tiez malo miesta v chodbe a tak som dala prikazom vsetky nesezonne topanky do sackov a do skrin....a pod pstele...ak neni miesto,a idem este dat do chodby botnik na papuce pre navstevy co sa velmi tesim lebo teraz ked niekto pride,nebudem trapne lietat po nasich topankach ale konkretne vyberiem prezuvky...
Odpovedať
Profilova fotka
A ten priestor nalavo od dveri? Ten roh? Tam je co?
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja ďakujem za názor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 je to chodba, kde po pravej strane sú dvere do spálne a detskej izby, vľavo sú dvere do wc, oproti je vchod do kúpelne, takže priestor nulový, samé dvere a dvere. Vedľa dverí na wc je botník, to je celé využitie tohto priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@d.a.n.k.a pytam sa na roh medzi vchodom a dverami do obyvacky... Tam sa nezmesti daka stolicka?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 :-) aha, zle som čítala :-), tam už jedna stolička je, ale máme dve deti a už teraz je súboj, kto bude sedieť na červenej a kto na zelenej stoličke. Terajšia "stena predsieň" je umiestnená v strede tej steny, na ktorej plánujem novú vstavanú skriňu, a nie je taká široká, takže za dvere sa nám zmestí druhá stolička. Ale keďže chcem využiť celú šírku tej steny, tak rozmýšľam, že kde dať tú druhú stoličku.
Odpovedať
a vešanie "pre návštevy" máš kde? uplne stačia 2-3 háčiky, ja by som to dala na ľavo od vstupu
Odpovedať
Profilova fotka
@majina.b na ľavo od vstupu ten roh sa vôbec nedá využiť, lebo sú tam ističe a vrátnik. Pre návštevu máme háčiky na dverách, príp. na pár hodín môžu byť kabáty odložené v spálni na posteli, v prípade hromadnej prepadovky :-)
Odpovedať
my mame dve detské stoličky pred dverami.sú staršie,keď vyraďovali zo škôlky. takže ich nikto nepotrebuje ani ukradnúť a deti sa vyzuvaju a prezuvaju tam.pod nimi mam maly koberček.
Odpovedať
Profilova fotka
@d.a.n.k.a a co tak dat pre deti lavicku na sedenie, ktora by bola akokeby v skrini ? posielam priklad , kedze to sklopne sedadlo bude dost obmedzene pri vacsej navsteve :) aka je tam sirka chodby ?
Odpovedať
Profilova fotka
@intero samozrejme nemusi ta lavicka tak trcat do chodby staci zarovno zo skrinou
Odpovedať
Profilova fotka
so skrinou :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@intero celkom pekný nápad, trošku to uberie z úložného priestoru, ale nebude to také katastrofálne :-), veľmi pekne ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@d.a.n.k.a vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@d.a.n.k.a ak by bola na sirku 60 , tak nie az tak zle , aj ta vyska by sa dala zredukovat , s tym ze sedadlo by mohlo byt otvaracie a mate ulozny priestor - skrysu pre deti :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?