Zrušenie chodby v byte

Chystáme sa opäť prerábať náš byt a radi by sme zrušili úzku chodbičku medzi obývačkou a kuchyňou, o tento získaný priestor by sme chceli zväčšiť kúpelňu. Chceli by sme ponechať wc a kupelku zvlášť. Máte s tým niekto súsenosť?
Odpovedať
Dolezita je dispozica bytu, ak je potrebne vyburanie noveho vchodu do kuchyne, na to treba stavebne povolenie, atd. Myslim, ze sa tu o tom pise dost, treba hladat. Osobnu skusenost s tym nemam, pretoze my kebyze zrusime chodbicku, museli by sme do kuchyne vyrezat novy vchod-dvere z obyvacky a to by uz bolo v obyvacke stvoro dveri/vchodov, to je prilis vela. My sme tu chodbicku zuzili asi o dvadsat centimetrov, a tym sa trochu zvacsila kupelna. Ale videla som, ze niektori si tak ako chce vy byt prerobia a namiesto chodbicky ziskaju pekny priestor v malej panelakovej kupelni. Kebyze nemame v obyvacke dvere do spalne a dalsej izby, asi by sme nad takym riesenim rozmyslali aj my. Vela stastia pri prerabke zelam! :-)
Odpovedať
@prune ďakujem za odpoveď, musím povedať, že aj mňa desí štvoro dverí v jednej izbe :-( , na druhej strane tá chodba ma irituje nevyužitý priestor&"zberňa prachu", tak uvidíme...takto prerobený byt som videla, vtedy ma ani nenapadlo sa pýtať na podrobnosti. Inak checkla som Tvoje albumy, máme rovnaký druh bytu ;-) , podobne sme sa vyhrali ako vy 8-)
Odpovedať
@mysinka2007 Tak mame rovnaky byt :-) , tam su asi len tie dve moznosti ako je to mozne prerobit. Predtym, nez sme kupili tento byt sme boli pozriet aj jeden uz prerobeny a bol presne taky, ako si chcete urobit vy, chodba bola zrusena a z obyvacky boli nove dvere do kuchyne. Nam by ale bytove druzstvo nedovolilo ten novy otvor vyvrtat, je to nosna stena a my sme na 1. posch. Ale aj tak sme boli za tuto nasu verziu. Hore v chodbicke si chceme dat urobit este aspon skrinku, na odkladanie malo pouzivanych veci, lebo takto je ten priestor naozaj zbytocne nevyuzity. Chodbicka/nechodbicka, ma to svoje vyhody, aj nevyhody, ako vsetko. Drzim palce pri prerabke a ak pridas potom fotky, rada si pozriem ;-) .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?