Problem so sprchovym kutom

Ahojte, zrejme mam zle namontovany sprchovy kut. Montaz prebehla pred rokom, pouzivany zatial nie je, akurat som ho od montaze dvakrat umyla. Dnes som vsak zistila, ze pri pohybe jednych dveri skripe. Chcela som naolejovat kolieska, a pritom som si vsimla, ze jedno sklo trci a nie je napevno. Ked som ho zatlacila na miesto, uz nic neskripalo. Druha strana dveri je v poriadku, sklo je tam napevno. Na internete som nasla aj montazny navod, a tak sa mi zda, ako keby tam nieco prave na tom mieste chybalo. Ale mozno sa mylim. Bude treba cely sprchovy kut demontovat alebo sa to da aj bez toho nejak naspat upevnit? Ide o sprchovu kut san swiss Arelia 90x90 s posuvnymi dverami. Montazny navod, co som nasla https://youtu.be/zXc2U-H63KI?si=wOmYt...
Odpovedať
Máme síce od iného výrobcu ale podobne technicky riešený sprchový kút. Nám neuveriteľne škrípavý zvuk vydávajú tie dvere pri posuve kvôli tomu, že sa to tesnenie medzi pohyblivým a pevným krídlom trie o suchú sklenenú plochu. S tým sa myslím nedá nič iné robiť ako pred otváraním nejako navlhčiť - čo sa teda určite nikomu z nás nechce :-)
Odpovedať
Z mojich skusenosti je celkovo posuvnym sprchovym kutom najlepsie sa vyhnut obrovskym oblukom. Su s nimi len problemy. Chapem ale ze nie vzdy to umoznuje priestor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jana3479:

Ahojte, zrejme mam zle namontovany sprchovy kut. …
@jana3479 súhlasím s predošlým príspevkom. my sme mali v podkroví box na sprchovanie. netušili sme, že voda si niekde vzadu našla špáru a pomaličky tiekla na osb dosku s korkovým obkladom. Prišli sme na to až vtedy, keď vydulo OSB dosku tak, že sa nedali otvárať dvere. Oprava podlahy bola náročná. Vyhodili sme sprcháč a namontovali malú vaňu. Pokiaľ to nie je vymurovaný kút s pántovými dverami, tak o sprcháči nechcem ani počuť. Čo sprchový kút, to zamiesené dobudúcna na problém. Neporadil som, ale skôr vystríham budúcich majiteľov sprchových kútov, čo ich môže postretnúť..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak keď si ho zatlačila a je to v poriadku, tak čo treba vlastne riešiť? Vizuálne to skontroluj, či tam niečo chýba oproti tomu druhému sklu, ktoré si písala, že je v poriadku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavol_v:

Tak keď si ho zatlačila a je to v poriadku, tak č…
@pavol_v problem je, ze sklo sa zas vrati naspat, a zrejme preto aj ta posuvna cast skripe. To sklo je hore volne, da sa nim hybat, co zrejme nema byt. Pojdem za tym, co to zmontoval, lebo ocividne to je zle.
Odpovedať

Ahojte, zrejme mam zle namontovany sprchovy kut. …
@jana3479 chcelo by to lepšiu fotku horného a dolného ukončenia- detail. Ale pripadá mi, že nie je hore (možno aj dolu ) diel 81065 a 81064. Mal by to byť transparentný plastový úchyt pod tesnením ktorý drží sklo v správnej polohe. Ťažko je to vidiet.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dan8181:

@jana3479 chcelo by to lepšiu fotku horného a dol…
@dan8181 prave, ze nic tam take nie je, len sklo a lista. Idem na predajnu sa spytat, ci to mozu dodatocne objednat. Rovnaky montazny navod som nasla aj na stranke vyrobcu, tak nechapem ako moze niekto zmontovat sprchovy kut bez vsetkych casti. Ak by sa nieco stalo, nemozem ani reklamovat, ledze tam nemam vsetko nainstalovane.
Odpovedať

@dan8181 prave, ze nic tam take nie je, len sklo …
@jana3479 neviem či by som to až tak riesil. Nastavil by som to do správnej polohy a prebehol transparentnym silikonom. Silikón to udrží v správnej pozicii. Na reklamáciu ti to je jedno tam neuspejes / nemá sa čo pokaziť aby to uznali. A vždy to skončí chybou montaže, alebo zlými čistiacimi prostriedkami a...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dan8181:

@jana3479 neviem či by som to až tak riesil. Nast…
@dan8181 mozno to naozaj privelmi riesim, len to chcem mat jednoducho v poriadku, aby to nikde neskripalo. Na predajni mi skusia pohladat nahradne diely a ze nie som prva, co takto prisla. Jednoducho sa priesvitne veci zabudnu v krabici a nepouziju. Takze ak niekomu nieco skripe, tecie, mozno sa na nieco pri montazi zabudlo alebo sa to tam nedalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?