Problem so silikonom

Ahojte, mam problem so silikonom okolo vane. Pri sprchovani zacala tiect voda okolo silikonu na podlahu. Presilikonoval som to, nejaky cas to bolo v poriadku, ale vratilo sa to... Mam dojem akoby vana pruzila a pouzivanim vznikala mala medzierka medzi vanou a silikonom. Podlozena by mala byt dobre + nozky su zapenene. Je to mozne nejako vyriesit bez rozbijania kupelne? Dik
Odpovedať
Znova zasilikonovat. Dokladne vysparat stary silikon. Pred nanasanim noveho silikonu precizne ocistit obidve plochy, naniest tolko aby dobre vyplnil skaru a uhladit tymto: https://www.obi.sk/specialne-stierky-...
Odpovedať
Pred zasilikónovaním vaňu zaťaž - napusti vodou a silikón natlač čo najviac dozadu do špáry, nemusíš vyhladiť. Nechaj zaschnúť 4-5 hodín, vypusti vaňu a presilkónuj "napekno"...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubosh97:

Ahojte, mam problem so silikonom okolo vane. Pri …
@lubosh97 nôžky nemusia stačiť. Ja podopieram vaňu aj na stene, vždy aj v strede, aj na krajoch. Sú také plastové podperky na hmoždiny na to určené.. Inak to silikon nemusí udržať. Vaňa pruží.
Odpovedať
Profilova fotka

Ahojte, mam problem so silikonom okolo vane. Pri …
@lubosh97 dajte foto ta napovie viac
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@lubosh97 nôžky nemusia stačiť. Ja podopieram vaň…
@zicher môžete mi prosím zaslať link alebo fotku tých plastových podpier?
Odpovedať

@zicher môžete mi prosím zaslať link alebo fotku …
@lubosh97 https://www.hornbach.sk/p/montazna-sa... https://allegro.sk/ponuka/hacik-drzia...>Home>Bathroom>3P>PMAX&ev_campaign_id=21056415819&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjww-HABhCGARIsALLO6Xyg3VQUhrqtniWoMb_icgC5SDtFL0JuuCv37lSWexqdnLqNyj6tD1EaAqHWEALw_wcB https://allegro.sk/ponuka/nastenne-ko...>Home>Bathroom>3P>PMAX&ev_campaign_id=21056415819&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjww-HABhCGARIsALLO6XyJcGLfMD5vZq2zMUlPMgbLJ25qrM6tcraVIa5sWQfw-QupE0tEDnUaAmejEALw_wcB sú plastové, sú plechové, robil som so všetkými. Ked neboli dodané k vani, tak som si ich vyrobil z pásoviny a prichytil vaňu o stenu.
Odpovedať

@zicher môžete mi prosím zaslať link alebo fotku …
@lubosh97 ešte silne odporúčam zavariť na závitovej tyči nožičiek matky o plechovú kolajnicu, čo na nej sedí vaňa. Tam sa to zvykne povolovať. Potom vaňa časom tancuje.. A ja ešte zvyknem podložiť vaňu v strede porfixom, dva porfixové kliny oproti sebe na kleber, aby sa neprehýbala ani v strede. Pedsalen plná vaňa vody plus možno dvaja ľudia, to nie je sranda..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, nechcem zakladať nové vlákno tak sa ešte skúsim opýtať tu... Skúšal som to ešte na 2x presilikonovať - misia neúspešná. Skúsil som nalepiť aj takú gumenú pásku, v jednej časti sa začala odlepovať a voda si našla cestu. Teda končím s akrylatovými vaňami a rozhodol som pre kúpu smaltovanej KALDEWEI. Prečítal som si k nej návod, aby som sa 100% pripravil na montáž. Odporúča sa použiť vaňové kotvy. Konkrétne tieto: https://www.kupelnasnov.sk/vanova-kot... Otázka č.1: Budú stačiť 2ks (jedna sada)? Alebo mám kúpiť 2 sady? Nebude to kontraproduktívne? Môj prípad usadenia vane je obr.č1: Otázka č.2: V návode sa píše: Prostor pod vanou ponechte volný, aby dno vany mohlo pružit. Vanu nikdy nepodezdívejte a ani prostor pod vanou nevyplňujte pěnou. Mohlo by dojít k poškození smaltu! Má s tým niekto skúsenosti? Vopred ďakujem
Odpovedať

Ahojte, nechcem zakladať nové vlákno tak sa ešte…
@lubosh97 Tie návody na pribálových letákoch sú častokrát imbecilné, anpr.: Nedávajte mačku do mikrovlnej rúry,... alebo neprikladajte prst ku roztočenému nožíku v ponornom mixéri,... A teraz že: ... pena, ktorá poškodí smalt.
Odpovedať

@lubosh97 akože tiež mi padla sánka, že nie pena zospodu.. ako môže preboha poškodiť smalt? Ťažko predstaviteľné. Osobne nemám rád smaltové vane, lebo sa ľahko poškodí smalt.. ALe nie vinou peny, lež vinou pádu nejkaého predmetu, flakonu parfumu a tak. Navyše smaltová vaňa rýchlo vychladne a ľudia si ju práve kvôli tomu nechávajú odspodu celú zapeniť motnážnou penou, aby rýchlo v nej voda nechladla. Osobne to je pre mňa krok späť dávať plecháč namiesto akrylátovej. Montoval som ich 5, v každom byte a dome v ktorom som býval, som robil rekonštrukciu kúpelne. Nikdy som s akrylátovou vaňou nemal problém.. Vždy som riešil nepraktičnosť plecháču.
Odpovedať

@lubosh97 áno. Nepočúvaj rady že podložiť dno vane v strede niečím. Tú vaňu projektovali na plné zaťaženie iné hlavy, ako má @zicher Stačí jedna sada, čiže dve kotvy.
Odpovedať

@lubosh97 Len sa pýtam,je okraj vaničky zasekaný pod obkladom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?