Prerábka bytového jadra s ponechaním umakartu

Ahojte, rada by som dala dokopy ludi, ktori prerabali bytove jadro, ale neburali/nemurovali ho. Ponechali povodny umakart a jadro zrenovovali - ci uz foliou, plastovym (alebo inym) obkladom, prip. sadrokartonom. Mohli by ste prosim, zdielat, svoje skusenosti? Zaujima ma najma: 1. ako ste jadro renovovali (ktory sposob ste si vybrali) 2. ci ste to robili sami alebo firmou 3. ci vysledny efekt splnil ocakavania 4. co vam pocas renovacie prirobilo vrasku na cele (=na co nemame zabudnut) 5. cokolvek, co vas napadne Ak mozete pridat foto, budem len rada. Dakujem :-)
Odpovedať
Ešte za socializmu sme ho natreli farbou, potom neskôr otapetovali, potom obúchali drevom a nakoniec to všetko vyhodili a vymurovali. :-) Ak nechceš murovať tak umakart vyhoď a urob zo sadrokartónu. Pozri si návody na webe, zvládnete aj svojpomocne.
Odpovedať
@eugenie Som sam zvedavy ci niekoho takého najdes :-) Ja osobne nevidim dovod preco prehnity papier a hrdzave zeleza zachovavat a pokusat sa ich zachranit.
Odpovedať
Kedysi davno sme aj my "skraslovali" umakartove jadro. Vysmirglovali sme ho a nalepili samolepiacu ,umyvatelnu tapetu.Strop sme vymalovali. V kupelke tapeta s morskym motivom, na druhej strane v kuchyni nad drezom sme dali imitaciu kachliciek. Vypadalo to pekne,vydrzalo to par rokov. Robili sme to sami,svojpomocne.
Odpovedať
@eugenie ahoj, brat prerabal min.roku a poviem ti to bol to hnus čo tam bolo,prehnita,prehrdzavena železná konštrukcia pod jadrom a vaňou,odpadové rúry fuj,zazltnuty polystyrén v tom jadre,sa čudovali že sa im to nezosypalo na hlavu,samozrejme staré rozvody elektriny,bez prudoveho chranica. Brat prerabal sám,muroval prvý krát,aj kachlickoval,myslím že ho to vyšlo okolo 2000€ aj novými rozvodmi na vodu,kanalizáciu a elektrinu,omietky,kachličky,hore sadrokartón.osobne by som do prerábky bez búrania nešla,ale bola som u jedných známych a ti to mali takto prerobene ako chces ty, zvnútra okachlickovany umakart,keby mi nepovedali že to majú tak,tak by som to nepoznala.vela šťastia pri prerábke😀
Odpovedať
ja som svoje natrela balakrylom na bielo, ale to bolo len docasne riesenie (docasne trva uz 15 rokov) ale uz sa planuje jeho kompletna likvidacia. Urcite by som do toho nevrazila viac ako tych vtedy asi 300 Sk a dva vikendy. Kolega si dal lepit kachlicky a vymenil sanitu, ale teda bola to strasna robota a vysledok dost sporny, uz len kvoli tomu ca sa deje za umakartom, nehovoriac o tom co sa deje medzi dvoma umakartami tam kde sa voda dostava okolo vane. O elektrine ani nehovorim. Ked vyhodis cele jadro a das ho spravit nanovo, tak priplacas len na mury (material a robota), co je v ramci prerabky ta najmensia polozka.
Odpovedať
@zita19 Toto prave teraz zvazujeme najviac.. nechceme do toho davat vela penazi, pretoze sa bude o par rokov prerabat, ale aspon na 2-3 roky tam este chceme nechat umakart a chceme ho nejak skraslit. Zatial mi vychadza ako naj napad natriet alebo oblepit ho na bielo a vymenit aspon baterie a asi umyvadlo. A urobit dlazku, to urcite ano.
Odpovedať
@bona69 Vdaka :)
Odpovedať
@17juraj17 @pripad001 Dakujem za nazory. Jediny dovod su peniaze. Potrebovala by som, aby to v peknej a obyvatelnej podobe vydrzalo este 2-3 roky, kym sa to jadro neprerobi nakomplet.
Odpovedať
@majki555 A menili ste aj kuch. linku, ci ostavala povodna? My by sme vymenili radi, len neviem, ci nebude problem s jej uchytenim do umakartu.
Odpovedať
@eugenie Ano,menili,nebol problem.Linku sme kupili novu a plech nad digestorom sme dali nanovo nastriekat autoklampiarovi. Tiez sme to prerabali babicke, ktora do toho nechcela moc investovat a prerabat cele jadro. Bolo to naozaj krajsie,ako sme cakali.Na preklenutia obdobia par rockov vam to urcite splni sluzbu :-)
Odpovedať
@eugenie do peknej a obyvatelnej podoby to dostanes natretim alebo samolepiacou tapetou. Ak to ma byt len na tri roky, tak to je vyslovene vyhadzovanie penazi na obkladacky. Vymente sanitu ak je naozaj nepouzitelne, za nejake lacnejsie verzie, dokladne ocistite vsetko co sa ocistit da, pripadne diery vytmelte akrylovym tmelom a namalujte balakrylom alebo primalexom fortissimo. Vychadza lacnejsie, vyzera ako kladicka malovka, je umyvatelny a drzi ako das aj na umakatre. Linku bez problemov do umakatu chatis. Keby uz to bola az tak na povazenie tak normalne cez celu umakartovu stanu prevrtat a z opacnej strany dat matice a pod nich velke podlozky. Presne tak ako je v nej uchytene umyvadlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?