Prerábka starého bytového jadra

Profilova fotka
Dobrý deň, moji rodičia chcú prerábať staré umakartové bytové jadro. Bývajú v tehlovom byte. Nebude sa hýbať s nosnými priečkami. Iba sa zhodí starý umakart a vymurujú sa nové steny. Treba na to stavebné povolenie? Či ako postupovať?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, aj my ideme prerábať byt.jadro, asi tak isto,len zhodiť umakart a vymurovať , ale bez povolenia si to nedovolíme.teraz prerábajú v paneláku jadro susedia a už ich udali , že nemajú povolenie-tak si ho dodatočne vybavovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@babyfrog ked som navrhovala dispozicie zmien jadra tak vsetci investori si vybavovali povolenie - takze asi ano :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aha a to ich udali susedia? to ej od nich pekne hnusne.... nasi maju dobrych susedov...tak hadam nebudu problemy :)
Odpovedať
Profilova fotka
no vidíš, áno závisí to od susedov, a vieš v 12-posch. paneláku sa vždy nájde nejaký tĺk, tak veľa šťastia:)
Odpovedať
Vždy je to o ľuďoch. My sme kúpili byt, nikoho sme nepoznali. Ako prvé som išla vybavovať povolenie. Prišla som za správcom domu, aby mi potvrdil žiadosť, s ktorou som chcela ísť na mestský úrad. On na mňa pozeral, či som normálna, že nemám nič vybavovať. Že všetci prerábali a nikto nemal povolenie. Vraj "veď sme normálni ľudia" :-) Potešilo ma to, lebo to tak aj nakoniec bolo. Nikto nerobil problémy. My sme sa snažili robiť hluk iba počas prac. doby, večer iba tiché práce, vždy som po robošoch umyla schody, aby nebol dôvod na konflikty.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem teda ... nasi byvaju v bytovke kde su este 3 susedia :) tak hadam nebude problem
Odpovedať
Profilova fotka
@babyfrog V zmysle stavebného zákona a §139b odstavec 15 písmeno b a d ide v tomto prípade o tzv. udržiavacie práce : (15) Udržiavacími prácami, pri ktorých nie je potrebné ani ohlásenie (bežné udržiavacie práce), sú najmä a) opravy fasády, opravy a výmena strešnej krytiny alebo povrchu plochých striech, výmena odkvapových žľabov a odtokových zvodov, opravy oplotenia a výmena jeho častí, ak sa tým nemení jeho trasa, b) opravy a výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, najmä vnútorných priečok, omietok, obkladov stien, podláh a dlažby, komínov, okien, dverí a schodišťových zábradlí, c) údržba a opravy technického, energetického alebo technologického vybavenia stavby, ako aj výmena jeho súčastí, ak sa tým zásadne nemení jeho napojenie na verejné vybavenie územia ani nezhorší vplyv stavby na okolie alebo na životné prostredie, najmä výmena klimatizačného zariadenia, výťahu, vykurovacích kotlov a telies a vnútorných rozvodov, d) výmena zariaďovacích predmetov, najmä kuchynských liniek, vaní, vstavaných skríň, e) maliarske a natieračské práce. Ak však budete robiť zásah do elektroinštalačných rozvodov a zmeníte ich trasu, jednoznačne v zmysle tohoto zákona musíte "mať" stavebné povolenie. V zmysle §56 písmeno g sa stavebné povolenie ani ohlásenie nevyžaduje pri stavebných úpravách elektrických vedení bez obmedzenia napätia, pokiaľ sa nemení ich trasa. Tu je link na stavebný zákon : http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
oznamovacia povinost že idete robiť úpravy.to by malo stačiť:)
Odpovedať
No ja som mal tiež tento problém,ale začal som to vybavovať,zohnal som podpisy susedov a potom som to nechal tak.Ale susedia vedeli že ideme prerábať.Aspoň si mysleli že je to všetko vybavené.Všetko záleží od susedov
Odpovedať
Profilova fotka
@ninocka84 Nejde o to čo "čo by malo stačiť", ale o to, čo hovorí zákon. A ako sa už každý zariadi, je jeho osobná vec.
Odpovedať
ja som zasiel priamo na stav. urad - povedal co je vo veci - pani mi dala tlacivko - pomohla vyplnit, doniesol som jej poobede nacrtok /kludne aj rukou na papiery nakresleny/ bytu kde som cervenou vyznacil co sa ide menit - kedze sa dispozicia nemenila len som obtiahol cierne ciary umak. jadra cervenou a nebol absolutne ziaden problem. na otazku ci mam cakat kym mi pride domov rozhodnutie povedala ze nemusim, ale nech si dam oznam na bytovku ze sa ide prerabat, nech mam od ludi pokoj. aky je zakon ma netrapi - myslim ze od toho bola ta pani na stav. urade. ja som povedal co idem robit a ona nech ma usmerni. keby bolo cosi zle - na papiery bude jej meno a razitko.
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme dali oznamenie na stav. urad pri rekonstrukcii jadra, so statickym posudkom. do bytovky sme dali oznam, nahlasili sme to spravcovi objektu ktory vydal vyjadrenie ze nam namietky a zacali sme robit. stav. urad ma zial 30 dni na vyjadrenie a keby mame cakat tak nemame hotove nic. ozvali sa presne v 30ty den ze si mame prist pre suhlas ze nemaju namietky. nuz a my sme uz vtedy mali vsetko hotove :) ale aspon mame papier ze st. urad voci tomu nema namietky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
poprosim do IP kontakt na firmu co preraba bytove jadra v BA, dakujem velmi pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?