Tlak vody

Profilova fotka
Dobry den! Najde sa tu dakto, kto odborne mi poradi ohladom murovaneho bazena! Bazen uz stoji 6x3x1,3m! Je umiestneny na rohu pozemku a dve strany nie su zapustene v zemi! Na platni 15cm boli postavene 25cm dt previazane vertikalne s platnou 10 roxormi , pozdlz dt vedene 2 pruty 8 roxory v kazdom rade a na vrch 5-7 cm veniec! Pojde do toho folia zvarana alkorplan.Otazka! Moze tlak vody otvorit bazen?? Z tych stran co niesu v zemi! Dakujem za rady!!! Pripajam foto
Odpovedať
Chcel som poradit, ale stratil som sa v tych vykricnikoch.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Chcel som poradit, ale stratil som sa v tych vykr…
@kejsix zdravim! Viete mi poradit??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od julius_csizmar:

Dobry den! Najde sa tu dakto, kto odborne mi por…
@julius_csizmar ked je to zrealizovane kvalitne, tak nie, ale to sa neda vycitat z prilozenych foto.
Odpovedať

@julius_csizmar "previazane vertikalne s platnou 10 roxormi" Tých roxorov je 10ks, alebo sú to d10? A koľko ich je? Ako sú spojené s armovaním platne pod bazénom?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@julius_csizmar "previazane vertikalne s platnou …
@stowasser zdravim! Kari siete v platni...z toho vytiahnute 10mm roxory ohnute do L-ka! 70cm v platni tie roxory a dvihnute az po veniec. Asi kazdych 50cm ,ze v kazdom dt-ku su! A pozdlz 2 kusy 8mm v kazdom rade , ukonceny s vencom! Len mi jeden bazenar povedal , ze uz videl roztrhnuty bazen, lebo tie otvorene steny niesu jednoliate!
Odpovedať

@stowasser zdravim! Kari siete v platni...z toho …
@julius_csizmar fakt nemáš na klávesnici bodku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@megdesign Bodka sa musí objaviť najprv v hlave, až potom ju použiješ na klavesnici. Sama klavesnica nepomôže 😁
Odpovedať

@julius_csizmar Oprávnená otázka. Podľa mňa Ti to podrží, ale pevnosť bude tak na hranici. Ono sa nezdá, ale hydrostatický tlak je kurva. Plus k tomu nejaké detské šantenie, skákanie do vody a pod... Kolegovi roztrhlo zánovný nadzemný bazén zmontovaný podľa inštrukcií. Priemer cca 4 m, výška cca 1 m (?). Bazén mu rafol na dvore, asi 5 m od domu. "Tsunami" prebehla dvorom, vyrazila mu okná v suteréne a takmer celý obsah bazénu vtiekol do domu. Na celom podlaží mal cca 10 cm vody.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@megdesign mas ty casu co riesit!!!!!!!! Ku teme sa vyjadruj!!!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@julius_csizmar Oprávnená otázka. Podľa mňa Ti to…
@petersd zelezobeton mu rotrhlo???
Odpovedať
Profilova fotka
Potrebujem vyjadrenie od odbornika!! Nie od gramatikov
Odpovedať

Potrebujem vyjadrenie od odbornika!! Nie od grama…
@julius_csizmar ked je tam zeleza ako pises, tak to vydrzi. Ked su dobre previazane rohy, ten tlak vody to zelezo nepotrha. Zapustene bazeny su zvacsa robene z 20cm DT a ty mas 25. Ja by som bol kludny a pokracoval. Ak chces fundovanu odpoved, tak zasli projekt statikovi a mas to i s peciatkou, ale urcite by to neodklepol s 15cm doskou a 2x8mm zelezo horizontalne.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@julius_csizmar ked je tam zeleza ako pises, tak …
@rkorba dakujem za Vasu odpoved!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@julius_csizmar ked je tam zeleza ako pises, tak …
@rkorba to vystihol podla mna dobre,klucove je previazanie v tom rohu... a teda este je mozno otazka, akym betonom to plnis.. ci samodomo miesacka, alebo niečo fajnovejšie z betonarky... taktiez mi tam dost chyba izolacia
Odpovedať

@rkorba dakujem za Vasu odpoved!!
@julius_csizmar ak ti este mozem poradit, pridaj k tomu este CAPS LOCK. Mam taky pocit, ze to nedostatocne prezivas.
Odpovedať

@petersd zelezobeton mu rotrhlo???
@julius_csizmar Nie železobetónový. To bol nejaký plechový a roztrhlo mu tú bočnú zvislú plechovú stenu. Ak sa dobre pamätám, tak to havária bola na spoji (alebo tesne kolo spoja)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@julius_csizmar Ešte by som dodal, je otázka, či okrem železa ste zalieval tvárnice postupne a naozaj vám natiekol betón všade. Často sa stane, že keď prídeme na obhliadku k bazénu, tak sú spodné tvárnice duté. Ešte otázka, kto vám poradil osadiť skimmer na stred dlhej strany? Dajte mu facku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?