Skúsenosti s automatickou úpravou vody v bazéne (pH, chlór, ASIN Aqua Home) ?

Máme 33 m3 bazén už niekoľký rok a každú sezónu musíme riešiť problém s údržbou pH v bazéne.. Používame chlórovú chémiu. Zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti s automatickou reguláciou pH príp. chlóru v bazéne? Funguje skutočne automatika tak, že udrží optimálne pH, príp. hladinu chlóru a nemusíme kvalitu vody viac upravovať manuálne? Zariadenia sú pomerne drahé (napr. Aseko ASIN AQUA HOME cca 1500 Eur) a pred kúpou by sme chceli mať istotu, že to nebude zbytočná investícia :-) Taktiež by ma zaujímala ekonomika prevádzky - napr. či zvýši automatika náklady na sezónnu prevádzku ? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam 22 m3 prelivovy bazen so slanou vodou a automatikou druhu sezonu a jedine co musim, tak dolievat raz za cas vodu pripadne pustit vysavac ked je nejaka spina. Vsetko ostatne riesi automatika a voda je stale krasne cista. Prevadzkove naklady neviem porovnat. Ale pocas sezony su to naklady len na elektrinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosdz Neoplatí sa automatika. Dodržuješ zásady ošetrovania bazénovej vody, máš dostatočný výkon filtrácie, akú vodu používaš, používaš správnu chémiu na Ph, .... ? Voda je živý organizmus - chce si udržovať pôvodný charakter. Niekedy treba s vodou "zápasiť" aj niekoľko mesiacov, aby si ju pretvoril na požadované parametre.
Odpovedať
Ahojte, fuha, ake protichodne odporucania :-) @laco17: Vodu napustame zo studne, chemiu pouzivame podla odporucani vyrobcu viacere druhy (neviem ich naspamat, bazen je u rodicov, ale videl som tam napr. aj Savo Chlor šok, tabletkove aj tekute, cca 10 roznych druhov chemie) a zasady osetrovania pH dodrziavame. Ale nie vzdy zafunguje rovnaky postup, niekedy lepsie zaberie jeden druh chemie, inokedy treba pouzit iny .. keby to bolo take jednoduche, ze vzdy hodime 1-2 tabletky do filtracneho zariadenia, neriesili by sme automatiku :-) @jozopan: A aky typ automatiky mate instalovany - vyrobcu prip. model? Robite chlorovu alebo bezchlorovu udrzbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosdz S vodou netreba zapasit vodu si treba uzivat :-) a bez chemie. Bazen aj technologiu mam od albixonu. https://www.albixon.sk/bazenove-prisl.... Ked uz investujes tolke peniaze do bazenu tak automatika sa urcite oplati uz len koli komfortu obsluhy a kvalite vody. vyhody su popisane na stranke a vsetky sa mi potvrdili.
Odpovedať
@lubosdz potvrdzujem, co pisal @jozopan. U svokrovcom mame tiez bazen a upravu vody od albixonu so solnickou a je to maximalne komfortne. o nic sa netreba starat, voda stale kristalovo cista..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosdz ake mas doteraz rocne naklady na upravu vody ?
Odpovedať
@jozopan Bazen maju rodicia, tiez som sa ich pytal, kolko stoji udrzba za 1 sezonu, avsak maju uz pokupenej tolko chemie a roznych typov, ze sami nevedia :-. Moj velmi hruby neodborny odhad je niekde medzi 200 - 300 Eur za 1 sezonu, vratane spotreby energie (na podporny vyhrev vody po napusteni pouzivaju kolektory, elektrina zahrna hlavne cirkulacne cerpadlo). Dakujem za tip na tu bezchemicku automatiku od Albixon (nasiel som eshop link: http://www.bazenovyspecialista.sk/sk/...). Cenovo vychadza podobne ako chemicka automatika, ktoru nam doteraz odporucala ceska firma Aseko (Aqua Home). Zvazit a prepocitat si to uz budu musiet rodicia ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosdz takto to maju za 5 sezon zaplatene a uprava vody bez starosti a bez chemie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?