Reálne skúsenosti s vírivkou - podelíte sa?

Profilova fotka
Aké sú úskalia pri používaní vírivkyv exteriéri, poprípade v zime, chémia, čistenie, prevádzka, poruchovosť? Podľa čoho vyberať, najradšej nie nafukovaciu.
Odpovedať
1
2
@topvideo v zime vypustená a zakrytá, starostlivosť je náročnejšia,švagor má, vždy chce mať čistú vodu, hore dole napúšťa, čistenie tak isto nie je lacné a aj tá energia, elektrika a voda :/
Odpovedať
@topvideo Preco nie nafukovaciu ?
Odpovedať
@topvideo Mame velmi dobrych znamych, ktorych neoddelitelnou sucastou zivota su virivky resp jacuzzi. Ci uz na dome, alebo na chate, vsade ich maju a maju realne X rocne skusenosti s viacerymi typmi aj znackami. Ked som snimi na tuto temu hovoril, otvorene mi povedali, ze po tych rokoch a by do toho uz nesli. Zimna udrzba je energeticky a teda aj financne velmi narocna.Nebudem tu strielat sumy, aj to financne vyjadrovali, bolo to vazne dost. Najkritickejsi problem, ktory riesili na chate s jacuzzi za cca 15 tisic bolo, ze pri vypadku prudu sa resetovali aj povodne nastavene hodnoty (protimrazova ochrana). Na druhej virivke sa cosi pokazilo, ale firma uz zanikla, cize same radosti s nahradnymi dielami. Pytaj sa na ceny cerpadiel, ohrevu, trubiek v pripade poruchy. A ked uz to budes mat, vyuzivaj co najcastejsie, inak je to ako krmit non-stop nastartovane auto
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok aby ju mačky nerozdriapali :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo mačky nie sú problém, driapu vonku radšej po dreve. Naše na nej na poklope spavaju. Maju vodnú posteľ ;-). Čiže ak len to bol dôvod, nemusíš sa báť nafukovacej.
Odpovedať
Krstny rodicia to maju a vravia, ze uz by si to znovu nekupili, ako uzivaju si to ked to uz maju, ale ze keby sa mozu vratit o par rokov tak nie, ze su z toho sialene vydavky celorocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Janka, to len zisťujem možnosti, viac chce túto vymoženosť mm :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo aj u nás to tak bolo, mm nesúhlasil, teraz si nevie rehabilitáciu v horúcej vode večer vynachváliť ;-)
Odpovedať
@jankazb a výdavky sú také šialené ako to popisujú? či? a údržba?
Odpovedať
Profilova fotka
mame virivku nafukovaciu pre 6 osob, relax po praci na domceku je nenahraditelny, nemenili by sme...je pravda ze letne mesiace to ide do elektriny aj vody ale nie je to az take na výdavky, mame ju rok, a ideme riesit reklamaciu, fuci nam na 2 miestach zrovna v spojoch tak som zvedava
Odpovedať
@topvideo pytam sa lebo tiez zvazujem nafukovaciu pre 4 osoby, co sa cenovo tyka tak je to neporovnatelne s klasickou vyrivkou ja ju chcem dat na terasu nad garaz, takze hocikto by k nej pristup nemal mat aby ju znicil, myslim teraz nejake zvery :)
Odpovedať
@tomcok no trošku aj estetická stránka prevažuje, preto nie nafukovaciu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@listicky007 no tie laminátové, čo som trošku prečítala sú úspornejšie, každá zábava niečo stojí, čiže rátame s výdavkami a ako je to s údržbou?
Odpovedať
@catscan ak ma niektoí 15 000 na virivku na chatu, tak nejaka udrzba nemoze byt pre neho problem, nie? P.S. trosku mimo, ale uvediem: bol som na AquaReine v KE, klasicky umyt auto a vedla tam stala nova SQ7ma ... umyvali ju zvonku, zdnuka, taka kompletka by som povedal ... a ked mi chlapik povedal cenu, skoro som odpadol: 270eur. P.S.2: k virivke ... mam Multi Sport kartu za 26e mesacne a kazdy den mozem ist na hodinku do Wellnessu, staci ... a mam naozaj ovela viac ako len virivku (rozne sauny, ladovku atd atd - nahe zeny su len bonus :) :)
Odpovedať
@atak77 mimo temu, ale kde mas na multisport kartu wellnes v cene :D
Odpovedať
@peter0 v KE to je na 2 miestach, Optima 3ple centrum 1 hodina a na City Wellness Košice , Kriva ulica 2hodinky
Odpovedať
@atak77 To, ze niekto ma zdroje, aby si zafinancoval taku virivku (a to nie je len o tom, ale aj nachystat vodu, elektro, vybetonovat plochu, spravit prekrytie, osvetlenie, chodniky ktomu a podobne, cize napokon je to vyrazne cez 20k) automaticky neznamena, ze mu je jedno, kolko to rocne zhltne. Ano, maju na to, ale ked zistis, ze krachla firma a ty volas najblizsi servis z Rakuska a vyjazd ta stoji 800€, tak si dva krat premyslis, ci to stalo za to. Ano, oni to vedia zaplatit, ja by som to napriklad nedokazal financovat.
Odpovedať
@atak77 mam aj ja kartu a bola som s muzom na krivej. Min 25% pritomnych panov tam nebolo za wellnessom ale za vreckovym gulecnikom. Sama by som tam viac nesla. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 26€mesacne,..x2-3osoby...to už sa prevádzka vírivky skutočne vyplatí. ;-). Ci partnerka si wellness nezaslúži? :-D A doma môžeš ísť viac krát denne a hlavne kedy chceš a môžeš si dať i nejaké bublinky do ruky, bo si doma a nemusíš šoférovať :-)
Odpovedať
@catscan nevravim, ze mu to je jedno, kolko to zhltne, ale ze na to ma a nemoze mu to robit problem. @eeffka chodim do Optimy, tam je to pohoda, este som tam nevidel ziadneho pana si honiť :-D :-D :-D @jankazb ale nie, jedna nadrz s vodou a bublinky (t.j. vyrivka) nie je pre mna nic zaujimave, absolutne nie, myslim, ze velmi skoro by ma to prestalo bavit tam chodit ... vo Wellnesse to pekne striedam, finska sauna, ladovka, parna sauna 1 , ladovka, parna sauna 2, ladovka, medzitym sem tam vyrivka (fajne na krize, ked som unaveny, naozaj silne trysky tam maju) ... hodinka prejde a idem domov. Bublinky do ruky v saune? nic pre mna, doma si dam vecer k telke daco radsej 8-)
Odpovedať
@jankazb sakra, zabudol som na daco dolezite. Infra sauna ... velmi dobra vec na krize tiez, pekne to ohreje cely chrbat ... hlavne ked manualne pracujem, vtedy to pomoze ...
Odpovedať
@atak77 bud rad asi nie si ich cielovka. Ja som myslela ze cez paru zle vidim,ze sa len vrti bo ho daco pali :-D , muz vysiel skor z parnej ostala som ja a on a kukam ze sa vrti,vrti .... debil ...som odtial prasila. A to uz davno nemam 20 🤭 Dalsieho rozhodnoha som stretla v ochladzovacej sprche. Kukaaaajce jake mam vajce. Ako ja znesiem ale co je vela to je vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 infra je môj ďalší a verím ze splnitelny sen. Mm je ako vždy zo zásady proti... Ale ja som vytrvalá.... Poznám jej benefity.
Odpovedať
@catscan to su take reci zbohatlikov,ze uz by som si ju nedal. Tak nech ju vyhodi,preda a nemusi dvakrat rozmyslat,ci pozve servis z Rakuska.
Odpovedať
Tak podla popisu problemov sa mi nezda, ze by bola virivka “narocnejsia” ako bazén. Jej zhotovenie a veci okolo sú určite lacnejšie. Prevádzka bude zrejme porovnateľná (ak pri bezéne beriem dobu uživania od jari do jesene a pri virivke celorocne). Len virivka sa dá lahko pouzivat celorocne a sukromie chcem skor pri virivke ako pri bazene. U mna zatial vyhrava virivka.
Odpovedať
Nemam rad sezonne zalezitosti. Taktiez nepoznam ziadnu navstevu, ktora by prisla na bublinkovu swingers party :-) Kupil som hydromasaznu vanu a nemusim riesit kam ju dam, ci mam peniaze, ake je pocasie... A zmesti sa tam zaroven i moja polovicka alebo potomok sa moze hrat na potapaca :-) http://hydromasaznavana.sk/eshop/hydr... PS normalna cena tej vane je okolo 1400 len teraz im asi sezonne zadrbalo :-S PS1 ja som ju kupil za 600.
Odpovedať
@hoblinka13 Keby som ich nepoznal, tak ti aj uverim. Mne sa paci, ze otvorene hovorili o problemoch, ktore mali a vyjadrili sa, ze uz viac nie, narozdiel od inych "zbohatlikov" a "wanna be manageris", ktori ked aj kupia ho*no, tak ani za boha nepriznaju svoj omyl a budu to do nebies vychvalovat.
Odpovedať
@rkorba u nemčúrov za 1499 https://www.eago-deutschland.de/whirl...
Odpovedať
@catscan ved som pisal, ze tolko normalne stoji, len ked som hladal obrazok tak mi tam vyplulo toto slovenske sialenstvo 8-)
Odpovedať
@rkorba viem, čo si písal. Ja len že ak to chce reálne niekto kúpiť, tak nech podporí radšej nemeckého podnikateľa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?