Podklad pod vírivku

Potreboval by som poradiť. Chceme kúpiť vírivku a mala by byť umiestnená na priestore kde je zámková dlažba. Problém je to že celý priestor je v spáde cca 3-3.5cm/2m. Môže tam byť vírivka alebo je to potrebné prerobiť a dlažbu dať do roviny? Má poprípade vírivku umiestnenú na dlažbe so sklonom? Vďaka za rady.
Odpovedať
A akú vírivku máš na mysli? Klasickú, či len nafukovacku? My mame tak umiestnenú klasicku a v pohode. Aký je ten spád ale netuším
Odpovedať
@zuzcek1988 zatiaľ rozmýšľame nad nafukovacou vírivkou
Odpovedať
Nikto nič?
Odpovedať
???
Odpovedať
Profilova fotka
@isimuth určo by som nedával na zámkovú dlažbu vírivku, keď to bude kubíková, tak tam bude permanentne (teda počas používania), viac ako jedna tona váhy, do toho voda a do roka ti sadne zámková dlažba. Dlažbári odporúčajú na miesto kde chceš takéto ťažké hebedá umiestňovať, vybrať zámkovú, dostať sa na základý makadam, zasypať cementom a zaliať, nechať zatvrdnúť a potom presypať malou frakciou a položiť naspäť dlažbu. No ani toto nie je recept na trvácnosť rovnej plochy dlažby. Samozrejme ak je tam taký spád, tak bude najlepšie ak tomu po tom vytvoríte podložku s adekvátnym sklonom do roviny.
Odpovedať
@isimuth Mam virivku na terase s vyspadovanym povrchom druhy rok, nie je ziadny problem. Neovplyvnuje to beh cerpadla/ohrevu, ani duchadlo. Mam spad cca 2cm/m takze viac ako ty. Nikto si to ani nevsimol, len ja vidim ze hladina nie je zarovno ciarky 😛 Mam ju ale na betonovej dlazbe na tercoch. Co sa tyka zamkovky, odpovedal ti uz Dominik hore.
Odpovedať
Kamarat tak maval bazen a to len par mesiacov v roku a aj tak mu zamkova sadla. Nie je to dobre. Podla mna treba nieco pod to proste dat. Svagrina ti napriklad maju na vybetonovanej terase nafukovaciu virivku polozenu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja by som chcel oživiť túto tému. Tiež mám nafukovaciu vírivku, ale nemám už na dlažbe na ňu priestor. Riešenie si predstavujem tak, že by som vytvoril pre ňu podklad na trávniku, Neviete mi poradiť ako to spraviť? Trávnik by som samozrejme z podkladu odstránil, ale nechce sa mi robiť nová dlažba, ale nechcem ju klásť vyslovene na zem lebo tam bude kopa blata...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od isimuth:

Potreboval by som poradiť. Chceme kúpiť vírivku a…
@isimuth zamkovu
Odpovedať
Tiež sa prikláňam k tej zámkovej, však netreba tam dávať nejakú drahú, netreba ani navyše robiť väčšiu plochu, ako potrebné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?