Nafukovacia virivka

Ahojte. precital som uz par diskusii ohladom upravy vody v nafukovacej virivke ale idem si po radu. kupili sme nafukovaciu virivku intex so solinatorom. Napustili sme ju vodou zo studne ktora bola upravena a prefiltrovana. uprava UV lampou a zmakcovacom vody. Dali sme tam 2 kg soli a takto ju obcas vyuzivame. Ale vsimol som si ze po stenach virivky je trochu ako keby maz. Co mame pouzit alebo ako dalej postupovat? kupit si tester a potom okyslicovat a dbat na pH? nemaju tieto pripravky problem s tym ze voda bola zmakcena a plus este tam bezi solinator? aby sa nemusela chlorovat? ci ako podla Vas postupovat? dakujem za vsetky rady
Odpovedať
Mam bazen, ale starat sa o vodu bude asi podobne. Z mojej skusenosti su klucove 4 veci 1. Pouzit vodu z vodovodu. Mam studnu s pomerne kvalitnou vodou, ale aj tak pouzivam z vodovodu (cca 60m3) 2. pH treba drzat okolo 7,2 3. Filtracia musi bezat tak dlho aby "otocila" vodu aspon 2x denne, pri teplote vody nad 30stupnov tak pridat par hodin naviac 4. Sol musi byt minimalne v koncentracii 4kg/m3 Dodrziavam tieto 4 prwvidla a vodu mam vzdy kristalovo cistu celu sezonu (maj-oktober)
Odpovedať
@darklol ch6ba ti tam chlor a vytvaraju sa ti po stenach riasy. Treba to bud vypustit a mechanicky vycistit, alebo chlor sok a potom prebehnut kefou (metlou) a pridat na soli a solinatore aby sa to neopakovalo.
Odpovedať
Vodovod nemame zatial. A chlor sok co tym myslite? Je nejaky dobry tester na ph ktory niesu tie papieriky? A teda tie veci co su na ph plus ph minus sa mozu pouzivat aj so slanou vodou?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?