Ako upravit teren v zahrade aby sa tam mohol dat nafukovaci bazen s priemerom 3.6m

Ahojte vie mi niekto poradit co je vhodne pod nafukovaci bazen.upravujeme teren a chcem aby do buducna tam bol priestor na bazen ale aby to aj dobre vyzeralo pocas roku. Mame velku plochu na travnik tak to chceme zuzit ;)) a nieco pekne vymysliet. Planujeme to oddelit plastovymi obrubnikmi vysypat kamenom len stale neviem ako nachystat tu plochu.dik
Odpovedať
syn ma plochu pod bazen zo zamkovky, ked tam nie je bazen je to basketbalove ihrisko. Pod bazen natahuju hrubu geotextiliu (cestarsku asi 10 mm hrubu a dvojmo) aby eliminovali pripadne zabudnute kamienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite je dobré pod bazén vkladať geotextíliu. Pozor však na geotextílie z druhotných surovín, ktoré aj pri hrúbke 10 mm môžu byť nedostatočné. Hrúbka je len jeden z 3 parametrov gtx, ktoré rozhodujú o účinnosti ochrany fólie bazénu. Pri zaťažení od výšky hladiny vody do 2m ( uvažujeme s rezervou ) a štrkodrve do frakcie 32 mm potrebujete geotextíliu s parametrami : - hrúbka : viac ako 1,8 mm - porušujúca sila pri pretláčaní valcovým razníkom ( statická skúška CBR ) min. 3,8 kN - priemer prerazeného otvoru ( dynamická skúška padajúcim kožeľom ) max. 12mm Geotextília hrúbky 10mm môže mať ostatné technické parametre aj podstatne nižššie ale aj neúmerne vysoké. Záleži najčastejšie od vstupných surovín a technológie výroby.
Odpovedať
Ja som zvazovala nejake betonove kocky dlazbu len neviem ci je to vhodne bo dlazba by sa asi musela vysypat jemnym pieskom kvoli sparam.a ze pred pouzitym bazena natiahnut foliu.no neviem.pacia sa mi aj tie drevene skladacky ale to je dost drahe.
Odpovedať
takto to máme my... na to ide este polystyren a potom bazen...http://www.modrastrecha.sk/blog/reluska/album/uz-sa-to-zelena-whs0rt/14203558/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?