Odpoveď na príspevok od milan209209:
Filtráciu máš akú? Studničná voda je zvyčajne tvr… @milan209209 ph je v poriadku merali sme viac krat, filtracka je kartusova no viem nic moc, ale tez si myslim ze to bude tou vodou zo studne..Odpoveď na príspevok od milan209209:
Filtráciu máš akú? Studničná voda je zvyčajne tvr… @milan209209 Tvrdosť a pH sú dve rôzne veci, ktoré sú nezávislé na sebeOdpoveď na príspevok od clovek1234:
Dobry podvecer, viete mi niekto poradit co s tymt… @clovek1234 Jednoznacne kovy vo vode, reagujú s chlórovou dezinfekciou a vytvárajú sa zlúčeniny, ktoré zafarbia vodu. Po napustení vody ako prvé treba použiť chémiu na kovy, napr. Metallex od Steinbachu.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Voda zo studne postup: Naplnit bazen Naliat bloka… @wolodymyr uz je to v takom stave ze som sa rozhodol ze cely bazen vypustim, spodok vypucujem s kefou a napustim ho nanovo, ale tento krat dam vodu z vodovodu nie zo studne,takze ma caka uzasna nedela 💪😏 ale dobre do buducna budem aspon vedetOdpoveď na príspevok od clovek1234:
@wolodymyr uz je to v takom stave ze som sa rozho… @clovek1234 niekedy su mineraly vo zvysenom mnozstve aj vo vode z vodovodu, tiez napustame z vodovodu a minuly rok bol v nej zvyseny obsah manganu, co sa u nas v bazene prejavilo bielosivým usadeným povlakom na stenách bazéna a tryskách. Museli sme pouzit 2-3 flase Metallexu na 34m3 vody a po dvoch tyzdnoch to bolo o.k., povlak odstranil. Odvtedy ho dávame preventívne hneď po napustení vody, tým, že z vody odstraňuje kovy a niektoré minerály, vÿrazne menej sa tam potom darí riasam. Máme bazén 10 rokov všetko automatizované ale aj tak je to celkom veda 😉Odpoveď na príspevok od clovek1234:
@wolodymyr uz je to v takom stave ze som sa rozho… @clovek1234 niekedy su kovy vo zvysenom mnozstve aj vo vode z vodovodu aj ked je to vacsia istota ako voda zo studne. My napustame z vodovodu a minuly rok bol v nej zvyseny obsah manganu, co sa u nas v bazene prejavilo bielosivým usadeným povlakom na stenách bazéna a tryskách. Museli sme pouzit 2-3 flase Metallexu na 34m3 vody a po dvoch tyzdnoch to bolo o.k., povlak odstranil. Odvtedy ho dávame preventívne hneď po napustení vody, tým, že z vody odstraňuje kovy a niektoré minerály, vÿrazne menej sa tam potom darí riasam. Máme bazén 10 rokov všetko automatizované ale aj tak je to celkom veda 😉Odpoveď na príspevok od klara321:
@clovek1234 niekedy su kovy vo zvysenom mnozstve … @klara321 nam sa praveze zas tuto susedka ponukla ze sak mozme si napustit od nej zo studne ze naco budeme plytvat zbytocne od nas, a teda vedel som ze studnicna voda mava problem zo zelezom ale vobec ma to nenapadlo ze to moze spravit take volaco v kombinacii s tymi chlor tabletami, ale dobre no stalo sa, nabuduce ked sa ponukne budem mudrejsi 😏