Zelená voda v bazéne Albixon

Profilova fotka
Ospravedlnujem sa ak pisem otazku, ktora tu uz je. Mame zastreseny bazen od Albixonu, solna uprava, filtracia a pod. Minuly rok sme napustali vodu do bazenu a preto sa manzel rozhodol, ze tento rok nechame cast vody a zvysok dopustime. Kym vsak stihli prist zapojit bazen zacalo byt dost teplo a voda napriek pravidelnemu osetrovaniu, vysavaniu a pod.zozelenela. Co teraz robit a je mozne to nejako odstranit? Nechceme tam hadzat kopec chemie a preto sa radsej pytam ako postupovat. Bazen Albixon, PH nastavene spravne, piesok sa tento rok menil, slana voda, vysavac automaticky. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, trebalo by vidieť foto, ale pustite si solničku do režimu na šokové chlórovanie (cca.1-2dni) a pustite si filtráciu na 48 hod. Neviem, či máte automatické dávkovanie PH-, ak áno, ok, scucne vám z bandasky. Ak nie, bude potom treba odmerať a znížiť ph. Ak máte extrémne nečistoty, použite aj vločkovač/prejasňovač/flokuant. Solničku nezabudnite potom nazad prenastaviť na normálny chod.
Odpovedať
Profilova fotka
@branodusek dakujem. Tusim mame automaticke davkovanie PH. Chlor sok manzel urobil. Solnicka je salinator ci? Sol sa dava priamo do vody a mame salinator - preto sa pytam ci si myslel to iste. Dal aj pripravok na tvrdu vodu a bolo tam, ze je to aj na riasy. Pouzivame mestsku vodu, ale aj tak je tvrda. Bazen je 8x3,5 cize vody tam ide dost, preto ju chceme zachranit, ale radsej vypustime a dame cistu ako mame mat zdravotne problemy kvoli chemikaliam co mozno aj nespravne pouzijeme.... Preto zistujem od skusenejsich... Foto spravim.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 Ahoj, solnička, salinátor je to isté len iný názov. Ak máte automatické dávkovanie PH-, tak najskôr budete mať v šachte veľkú bandasku s kyselinou sírovou a do nej napojenú hadičku. Ako dlho nechal manžel bežať ten šok chlór? koľko času išla filtrácia? Ono to musí ísť naozaj deň,dva v kuse. Väčšina chémie sa zvykne po čase vyparovať, nebál by som sa jej ak je v bazéne v množstve, ktoré je odporúčané na balení.
Odpovedať
Profilova fotka
@branodusek PH je nastavene na 7-7,2. Bandasku mame v sachte. Filtraciu pustime na dlhsie, teraz ide cca 12 hodin. Ten sok chlor daval do bazena vody - rozpustal vo vode a nalial. Teraz to dal znovu, ked je uz bazen napusteny a ide filtracia. Pouziva Chlor start od Mastersíl. Dal tam od Mountfieldu CA na tvrdost vody a este jednu mame objednanu od Mastersilu. Bazen bol vycisteny - wapkou, kefou, denne sa vysava. Prosim ta ako sa nastavuje to sokove chlorovanie v salinatore? A kde potom mame dat ten chlor? To manzel nevie, preplachy robime pravidelne, ph a vsetko ostatne robime pravidelne. Start bazena robil Albixon, tak predpokladam, ze to je v poriadku...Nam tvrdil chlapik z Albixonu, ze to nemame az tak zle... Prikladam foto...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@branodusek poprosím Vás, je potrebné počas chlór šoku vypnúť aj meranie redox? Ďakujem za rýchlu reakciu
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanjanka dobrý deň, mrzí ma to, ale až teraz som objavil vašu správu. Ono je to komplikovanejšie, ak sokujete solnickou, tak je to ok, ak dávate externý chlór, tak treba odstaviť, alebo použiť anorganicky, ktorý nepoškodí sondu. Ak budete potrebovať poradiť, radšej mi napíšete správu. Brano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?