Zatekanie? plesne

Dobrý deň, idem si po radu. Pri jarnom umývaní okien sa mi naskytol takýto pohľad na balkóne bytu. Stena je v rohu akoby zatečená. Vidno aj pleseň. Taktiež sa nám celú zimu tvorila pleseň zvnútra, v izbe, v rohu nad balkonovými dverami a oknom, taktiež na okne. Kúpili sme aj odvlhčovač. Vetráme. Ale keď som teraz uvidela toto, domnievam sa, že problém nemáme v byte ale vlhkosť je zvonku na zateplení alebo.... neviem. Vedel by mi niekto poradiť? P.S.niesme vrchný byt, strechou to nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majja171:

Dobrý deň, idem si po radu. Pri jarnom umývaní ok…
@majja171 To je zaslkený balkón? Počas roka to nebolo vidno? Z fotky nie je jasné, čo je to za okno, kde je tá stena, či je tá pleseň v interiéri, či v exteriéri a pod. Ty to vidíš, my si to nevieme domyslieť. Treba to odfotiť tak, aby sa v tom dalo vyznať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@majja171 To je zaslkený balkón? Počas roka to ne…
@chrobak7 Nie balkon nie je zaskleny, fotené je to zvonku. Na tejto foto je už trošku menej plesne lebo som to medzičasom vystriekala Savom. Ale vidno že je to zatečené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majja171:

@chrobak7 Nie balkon nie je zaskleny, fotené je t…
@majja171 Aha, už je to jasnenšie z tejto fotky. Takže to je na balkóne, v podstate vonkajšia stena domu. Áno, tá stena je mokrá. Treba zistiť, odkiaľ sa tam berie tá voda. Je možné, že ti steká po strope balkónu, lebo je zle vyspádovaný ten strop - smerom dovnútra, k oknu. Alebo je možné, že tam zateká zhora, medzi stropom balkónu a stenou domu. Čo je nad tým balkónom? Susedov balkón? Keď bude pršať, pozri, či ti z kraja balkóna po strope netečie voda k tomu oknu. Ak áno, treba zabrániť vode stekať od kraja. Ak nie, tak to bude pretekať zhora. Potom treba opraviť izoláciu susedovho balkónu medzi podlahou a stenou domu. Keď je vlhká stena, tak je logické, že sa začnú tvoriť plesne. Treba zistiť, kde sa berie vlhkosť a odstrániť príčinu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@majja171 Aha, už je to jasnenšie z tejto fotky. …
@chrobak7 Ďakujem veľmi pekne, skúsim teda počkať na dážď a sledovať to. Lebo pred 2 rokmi nám robili dlažby na balkônoch, u nás ju vyspádovali tak, že mi "vyteká káva zo šálky" ale či to rovnako urobili aj u susedy nad nami je otázne. Rovnako je otázne celkový stav jej balkóna, stien, zateplenia atď keďže ako jediná nemá ani plastové okná ale ešte tie prahistorické dvojté.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majja171:

Dobrý deň, idem si po radu. Pri jarnom umývaní ok…
@majja171 No to je vidiet ze to je vina fasady a ked pises aj o tom spadovani, tak to boli nejaky suflikanti.
Odpovedať
Profilova fotka
no uplne zboznujem takuto odflaknutu pracu :-) treba si davat pozor na takychto majstrov, ale lahko sa mi hovori, po vojne je kazdy general, ze? :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od szibiliak:

@majja171 No to je vidiet ze to je vina fasady a …
@szibiliak no, asi ano, ale zial nevybrali sme si ich my 🙈
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bubioso:

no uplne zboznujem takuto odflaknutu pracu :-) tr…
@bubioso no hlavne to robila firma ktoru si vybralo spoločenstvo vlastnikov, nie my 🙈 a mne sa to od začiatku zdalo divné, ale tak ja neznalá žena som nechcela nejak "mudrovať" nad robotnikmi. No nič, smola, vtedy spoločenstvo vlastnikov chcelo ušetriť, teraz to budú musieť zafinancovať, kedže balkony sú spoločné priestory 🤷🏻‍♀️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?