Výmena balkónov v paneláku

ahojte, v našom paneláku sa realizuje kompletná výmena balkónov - t.j. nové podlahy, zasklenie, zateplenie bokov balkónov. Okrem spodnej špáry pod zábradlím.Tu sa máme rozhodnúť, či chceme túto úpravu alebo nie. Je tu niekto, kto vie poradiť - odborník - alebo kto riešil toto isté - či je to ok, mať úplne uzatvorený balkón alebo tú špáru nechať voľnú? ďakujem
Odpovedať
Ked nechas otvorene okno na zaskleni a zacne liat, kam ti odtecie voda? Budes mat bazenik na balkone?
Odpovedať
Profilova fotka
Hej, toto sme riešili tiež. My sme tú špáru nakoniec nechali otvorenú – jednak kvôli odvetraniu, jednak aby sa tam nedržala vlhkosť. Keď je balkón úplne uzatvorený, môže sa tam v zime zrážať para a časom to robí neplechu (plesne, vlhké rohy a pod.). Ale zas záleží, ako máš riešené zasklenie... Ak máš systém, ktorý sa dá ľahko otvárať alebo vetrať, tak uzavretie tej spodnej špáry nemusí byť problém. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Ked nechas otvorene okno na zaskleni a zacne liat…
@uhlikova_stopa ked nezavres v obyvacke tiez bude bazenik. Argument za posledne centy 🙄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Ked nechas otvorene okno na zaskleni a zacne liat…
@uhlikova_stopa a to nevies, ze nejaky vyvod sa tam predsa spravi? nikdy to nie je cele zabednene.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si ponechal sparu, neplanujes predsa balkon vyuzivat ako obytnu cast. Keby to zatvoris, mohla by sa ti tam drzat vlhkost a vznikali by plesne😉
Odpovedať
Profilova fotka
Len ho netreba hermeticky uzatvárať 😃 Nech tam ten vzduch troška aj cirkuluje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikita2:

@uhlikova_stopa a to nevies, ze nejaky vyvod sa t…
@mikita2 neposcenoval by som ludsku hlupost
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janamara:

ahojte, v našom paneláku sa realizuje kompletná v…
@janamara Buď necháš špáru, alebo balkón správne vyspáduješ a urobíš odtok na vodu. Keď som prerábal balkón, tak som do tej špáry zakomponoval tú mriežku na vtáky, čo sa dáva na škridlu. Tak to zostalo otvorené a nič väčšie, ako nejakých 7 mm tadiaľ nevypadlo. Ak bude ten balkón úplne uzatvorený, tak by som nechal špáru. Ak tam budú posuvné okná a väčšinu času bude otvorený, tak stačí nechať len odtok, alebo dva - jeden na každý kraj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od staliana:

Hej, toto sme riešili tiež. My sme tú špáru nakon…
@staliana presne toto riešim aj ja. Ak sa to uzatvorí, aby to nezačalo plesnivieť. Navyše je balkón orientovaný na východ. A keď nemáte uzatvorený spodok balkóna, ste s tým spokojní? Ak by si mala možnosť výberu, rozhodla by si sa rovnako?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@janamara Buď necháš špáru, alebo balkón správne …
@chrobak7 ďakujem za radu. Podľa vizualizácie, tá spodná lišta - bude to komplet uzatvorené, žiadne odtoky. Okná budú posuvné a budú cez deň otvorené.
Odpovedať
ešte si dovolím doplniť (diskusia sa mi nedá zeditovať). ide o prízemie a balkón je obrátený na východ.
Odpovedať
Profilova fotka
v pripade prizemia by som to asi radsej zatvoril, vsak sa tadial dostane aj hmyz. akurat to bude treba castejsie vetrat, aby sa tie plesne nevytvarali....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jp9:

v pripade prizemia by som to asi radsej zatvoril,…
@jp9 a cez otvorene zasklenie sa hmyz nedostane?
Odpovedať
mame takto "uzatvorený balkon", žial už sme ho tak kúpili s posuvnými oknami. dole je to na tutovku zavrete ešte aj silikonom pretiahnuté. keď prší, tak aj cez zavreté okná nám zhora zateká (je to proste zle spravené) a po echt búrke máme menší bazén ktorý vyprázdňujeme s handrou a vedrom. ja keby som mohol, nechal by som to dole otvorené a dal sieťku/mriežku. ničomu si myslím že to vadiť nebude a ak náhodou sa Vám bude diať to čo nám, prípadne odídete na dovolenku a zabudnete zavrieť (aj to sa nám už stalo), tak aspoň tam nemusíte šaškovať ako my. hmyz keď už má vojsť tak cez otvorené zasklenie, určite nie 1cm fugou ktorá by bola ešte aj presieťkovana.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gas1201:

mame takto "uzatvorený balkon", žial už sme ho ta…
A sme doma...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?