Virivka na terasu

Zdravim 🙂 Chcela by som sa opytat, ci existuje nieco, ako minimalna nosnost terasy. Chcela by som si dat na terasu virivku s objemom vody 600L. Terasa ma rozmer cca 2x7m nachadza sa na najvyssom poschodi. Zial,vyjadrenie statika bolo, ze potrebuje dokumentaciu od developera, ale tu zial nemam. Pozdlz terasy v strede sa taha nosna stena. Dakujem za kazdy nazor 🙂 Prikladam foto bytovky so zaznacenim kde by bola virivka cca umiestnena.
Odpovedať
Ked statik ziadal vyjadrenie developera, tak ho skuste zohnat. Neviem, ci by ste si to vzali na vlastne triko, keby sa tam nieco udialo, ak by ste bez nejakych povoleni dali virivku na takuto terasu.
Odpovedať
No, firma skrachovala a uz sa ten project neda zohnat 😞
Odpovedať
ten statik sa nevie k tomu nejak dostat alebo proste urcit aka je tam nosnost a tak dalej? vsak lebo kto iny ak nie on.
Odpovedať
@andy86 treba skúsiť zistiť na stavebnom úrade, ktorý stavbu povoľoval.
Odpovedať
jedine, bez povolenia by som do toho nesiel.
Odpovedať
Profilova fotka
600 litrová vírivka má váhu max 700 kilo aj s obalom plnej vody. Ako keby sa na terase nachádzalo 8 chlapov.
Odpovedať
na stavebnom urade by urcite mali mat projekt. Je to Vasa terasa, alebo su to nejake spolocne priestory? Otazka je ci je taketo povolenie na virivku potrebne, ak sa nebude nijako menit samotna stavba a iba sa tam ta virikva polozi, a este vznika otazka kto je opravneny taketo povolenie vydat. Pretoze podla tejto logiky, by ste tam bez povolenia nemohli dat ani nejaky gril s posedenim. Ved ako tu uz jeden diskutujuci poznamenal, 600 L virikvka to je ako keby tam bolo 7-8 chlapov + dva traja co sa budu v nej kupat. Takze ak je tam zelezobetonova deka, neviem si to nejako predstavit ze by to nezvladlo 10 chlapov udrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ale to by tam bolo zaťažené nonstop, na nejakej grilovačke sa ľudia pohybujú, nestoja na tom istom mieste a sú tam len chvíľu. Kdežto vírivka tam asi nebude len na víkend.
Odpovedať
Dakujem kazdemu za odpoved, este skusim miesty alebo stavebny urad. Virivka by bola naplnena do 80-90% kapacity, cize nejakych 500L + 30kg samotna virivka a teda 90% sa v nej budem kupat sama cize +60 kil 😄 Priestory nie su spolocne, terasa je len moja, neviem ci v tom pripade treba nejake povolenie alebo nie.
Odpovedať
@andy86 to ako keby si chcela povolenie na to ci si mozes dat rohovu vanu do vlastnej kupelne. V projekte musi byt povolene zatazenie podlahy na m2 i ked ty si vlastne strecha 🤔
Odpovedať
@jozik123 Predstaviť si to ani ja neviem, žeby to nemalo udržať. Ale nevieš čo sa môže stať a bez nejakého povolenia, súhlasu by som do toho nešiel, takto by som mal aspoň srdce na mieste, chápeš.
Odpovedať
@andy86 podľa foto nevidieť či bude vírivku vidieť z vonkajšej strany , či zmení vzhľad fasády, ak bude schovaná nemal by byť problém, a k nej i TC v lete má vysoký COP i 7, má to známy no na terase pri RD ohreje vodu za 2-3 dni na noc a ked nepoužíva to prikrýva
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
tak ono je zakazdym risk pustit sa do niecoho takeho bez stavebneho povolenia, neviem si predstavit, ze na niecom podobnom zacnem robit a potom mam s tym opletacky, problemy, tahanice 😄 zblaznila by som sa, radsej si dopredu pekne zistit, ci je to realne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pachi12 len ono niekedy je jednoduchsie spravit a potom dodatocne vsetko vybavovat aj ked mozno s pokutou. ale vybavis rychlejsie ako keby si to robila tak, ako sa ma.
Odpovedať
@darinna1 to mi teda nenapadlo 😄 neviem, ci by som bola ochotna platit pokutu v takomto pripade, ak by bola nejaka vysoka. to uz je na zvazeni, ci sa to oplati vobec riskovat. ale kazdopadne to asi za to potom stoji 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?