Odpoveď na príspevok od chinatech:
@megdesign Každý si musí uvedomiť, že tie hodnoty… @chinatech ano hodnoty vyrobcu su dosiahnute v laboratornych podmienkach... ale ak raz lpg ma vyssi vykon ako benzin pri tom istom motore... to ze to z labaku vytiahnes do realnej premavky nezmeni fakt ze to na lpg ma vyssi vykon... Ano je mozne ze realne cisla vykonu budu ine (aj pre benzin aj pre LPG) ale stsle bude platit ze to co je vykonnejsie v lavaku bude vykonnejsie aj v realite :)Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zipsuliak a to si ako zistil? Pocitom? 😀 Volá sa… @megdesign opakovane rozbehy z 0 na 100 :) na lpg aj na benzine... opakovane lpg dosahovalo lepsie casy :) Neviem ci si to uvedomujes ale pri aute ktore vykon nema ti aj 10 koni navyse urobi citelny rozdiel :) Inak, pobav sa prosim ta s niekym kto realne robi LPG auta v dnesnych dnoch nie z doby spred 10 rokov.... To ze auto ma na LPG vyssi vykon je uplne bezne dnes...Odpoveď na príspevok od chinatech:
@megdesign Každý si musí uvedomiť, že tie hodnoty… @chinatech presne tak. Preto aj o tom vyššom výkone na LPG to platí. 😉Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@megdesign jazdim LPG auto :) realne ma na LPG vy… @zipsuliak a to si ako zistil? Pocitom? 😀 Volá sa to placebo efekt. Pokým to auto nedáš na stolicu a neodmeriaš výkon, je to len o pocite...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zipsuliak reálne alebo na papieri od automobilky… @megdesign Každý si musí uvedomiť, že tie hodnoty uvádzané výrobcom sú získané za prísnych a presných laboratórnych podmienok, ktoré v praxi nikto reálne nedosiahne.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zipsuliak reálne alebo na papieri od automobilky… @megdesign jazdim LPG auto :) realne ma na LPG vyssi vykon :)Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, viem, že toto je fórum o bývaní, ale tak a… @arcticcode Po polrocnom rozmyslani s cenovkou max 18-19tis a o prvotnom uvazovani o Dusterovi v LPG ci opel crossland. Po dalsom postupnom navysovani rozpoctu az ku cca 27tis a rozmyslani o Skoda Karoq ci VW Tiguan.... som si povedal stop... A som zrovna dnes podpisal zmluvu na Seat Ateca 1.0 za cca 21200e :) Maju jesennu akciu, je v tom metaliza, aut.dvojzonova klima, tempomat, full link s mobilom a ostatny zaklad. Chcel som 1.5 motor ale musel by som volit vyssiu verziu a to uz by vyslo nieco cez 25tis a 4tis navyse za motor uz bolo moc. Ostatna nejaka drobna vybava navyse nebola rozhodujuca.. Seat Ateca je klon Skoda Karoq. Vyraba sa v Cechach na tom istom podvozku s tym istym rozmerom "z jednej linky". Interier/exterier velmi podobny. Zobral som ju tak, ze som sa v nej ani neodviezol :)Odpoveď na príspevok od zipsuliak:
@megdesign nemáš pravdu.. duster v benzíne má 90 … @zipsuliak reálne alebo na papieri od automobilky? Lebo ako vieme, aj čo sa týka priemernej spotreby, iné uvazda automobilka a v testoch nevedia v 95% prípadov takú spotrebu dosiahnuť... Tak aby to nebolo podobne aj s tými tátošmi...Odpoveď na príspevok od petersd:
@megdesign Ktoré auto, ktoré je bežne v predaji … @petersd nie nejde. Nové typy určite nie. A zas sa montuješ do toho, čomu nerozumieš. 😀 "Ponúkame Vám tiež aj možnosť prestavby priamovstrekových motorov pomocou systémov priameho vstrekovania kvapalného LPG cez benzínové vstrekovače zn. PRINS"Odpoveď na príspevok od chinatech:
@sousedekovci89 Neviem kam mieriš, lebo obidve mn… @chinatech k tomu ze je rozdiel ked v 1.9 dodavke povezies 8 vriec cementu a celu paletu. Rovnako bude rozdiel ked 1.0 motoru nalozis rodinku 2+2 s kuframi alebo na gulu das 750 kg nebrzdenej vahy. 1.0 staci drbivej vacsine uzivayelov pitom je to uz o vlastnej narocnosti. 90% vodicov aut nepotrebuju byt pretekari a ten motor im na to bohate postaci. Detto je rozdiel ak mam firmu kde vozim objemne a lahke veci, tam mi bohate postaci dodavka s 1.9 ak viem ze vozim tazsie vahy musim to zvazovat. Ale problemom dnesnych ludi je ze sa im tazko pouziva rozum a lahko generalizuje.Odpoveď na príspevok od chinatech:
@sousedekovci89 Neviem kam mieriš, lebo obidve mn… @chinatech haha,tak sa kukni,ano mame 9miestnu dodavku a vozime s nou deti do skoly,mame 4deti skolopovinne a ked je muz doma ideme obaja s nimi.Moj jeep sa vyuziva iba vtedy ked je v robote,a tymto ho nicim,ze robim kratke jazdy.Dodavkou chodime aj do mesta.Pre mna je to tiez teraz dilema a pre mna aktualna tema.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@chinatech az na to ze je rozdiel ked motor 1.9 m… @sousedekovci89 Neviem kam mieriš, lebo obidve mnou spomínané autá majú nosnosť 1200 kg a pochybujem, že ak má niekto dodávku, tak ňou bude voziť deti do školy. Moje autá jazdili väčšinou naložené až do maximálne povolenej nosnosti.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@palo18 možno pri vstrekovaní tekutého LPG má tak… @megdesign nemáš pravdu.. duster v benzíne má 90 koní po prepnutí na LPG má 100 koní :)Odpoveď na príspevok od megdesign:
@palo18 možno pri vstrekovaní tekutého LPG má tak… @megdesign Ktoré auto, ktoré je bežne v predaji má priame vstrekovanie LPG ? Neide to náhodou u všetkých LPG cez splynovač ?Odpoveď na príspevok od chinatech:
@sousedekovci89 Ak si di nevšimol, porovnával som… @chinatech az na to ze je rozdiel ked motor 1.9 ma tahat +200 kg alebo +1200 kg chapes kam mierim.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@chinatech az na to, ze 95% casu uzivania vsetok … @sousedekovci89 Ak si di nevšimol, porovnával som dve dodávky. Obidve s výkonom 51kw, len jedna s objemom 1,9l a druhá s objemom 2,5l.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@palo18 možno pri vstrekovaní tekutého LPG má tak… @megdesign čiže automobilka Renault klame keď uvádza vyšší výkon pri prevádzke na LPG ako pri prevádzke na benzín?Odpoveď na príspevok od palo18:
@megdesign hmmm, další čo žije 2 dekády pozadu. … @palo18 možno pri vstrekovaní tekutého LPG má takmer rovnaký výkon ako pri vstrekovaní benzínu, nie že väčší. Pri plynnom LPG je to už úplne mimo...Odpoveď na príspevok od mato981:
@megdesign ukáž zdroj kde Duster-ovi idú pri LP… @mato981 kurňa tak vypisovať na modrú strechu vieš, ale hľadať googom nie.... "Čo ešte výkonová stolica pri LPG ukáže? V prvom rade overí, či výkon motora poklesol. Samozrejme, výkon je meraný pred a po montáži plynu, aby sme hodnoty mohli porovnať. Uvidíte, ako vaše zariadenie LPG funguje aj pri vyššom zaťažení. Až tu si zákazníci uvedomia, že LPG funguje ako každý iný systém v aute a vozidlo neobmedzuje. Vozidlo sa testuje aj na benzín, aj na plyn. Vďaka tomu si vieme všetky poznatky a namerané hodnoty ohľadom správania sa vozidla a motora skontrolovať. Vďaka výsledkom vám vieme povedať, či pre vás chipovanie má význam alebo nie. Nie sme ako niektoré pracoviská, ktoré v snahe nahnať si zákazníkov čipujú a často bezdôvodne." https://www.chipovanie.sk/Odpoveď na príspevok od budix:
@hockto Očividne sám nevie čo chce, len som mu da… @budix ja ked som si precital len nazov diskusie, okamzite sa mi v hlave vybavilo i30 kombi DPI vo vybave family ako uplne ideal, potom som si ale precital dodatocne podmienky (motor, ale hlavne no-go znacky) a uz som sa len pousmial :) co sa tyka dostupnosti, ked som chvilu uvazoval nad i30 (az kym som nebol na testovacej jazde), tak vo februari bola taka, ze napr zv/bb predajcovia mali vo vyrobe presne 1 kus auta ake som teoreticky chcel konfigurovat, pricom cakacka bola 6+ mesiacov. V BA kde je tych predajcov dokopy, ja neviem 5? mali asi 2 skladovky, vo vyrobe zadane nic vtedyOdpoveď na príspevok od hockto:
@toky1 za 25 tisic bolo korando v dobrej vybave a… @hockto Očividne sám nevie čo chce, len som mu dal jednu z najlepších možností v cenovej kategorii,ak chce nové. Písal som, že ja som kúpil Play, jemu som splnil cenovú reláciu s Family a motorom. Majú veľa kusov zadaných do výroby, hlavne Family,taktiež už skladom.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mato981 no LPG je síce lacné, ale ak má benzínov… @megdesign ukáž zdroj kde Duster-ovi idú pri LPG "rapídne" koníky dole,nejak to neviem nájsť... ďakujem 🙂 /ja neobhajujem ani Duster ,ani ine auta ,ale nemám rád hodnotenia aut typu-kolega to má,sused na tom jazdil,v servise kamárat povedal ..LPG " Ti vybuchne pod zadkom" a iné bludy/Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mato981 no LPG je síce lacné, ale ak má benzínov… @megdesign hmmm, další čo žije 2 dekády pozadu. Si predstav že ten motor má vyší výkon na LPG ako na benzín. Ako to len ten Reanul spravil, čo?Odpoveď na príspevok od mato981:
@megdesign poprosím ešte ak možeš toto mi vysvetl… @mato981 no LPG je síce lacné, ale ak má benzínové auto 100k, určite vieš, že tých 100k je pri benzíne... Pri jazde na LPG idú koníky rapídne dole... A viac ti vysvetľovať nebudem. Študuj. Neviem, tankujem 100-vku.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mato981 nie a ani by som nejazdil. Ale kolega tu… @megdesign poprosím ešte ak možeš toto mi vysvetli- citat: " ...... je o hovne. A ešte aj na plyn..." ....... ten "plyn" mi vysvetli čo tým mysliš? /len pripomínam cena LPG 0,70 Eur ,BA 95-1,60 Eur/ ďakujem.🙂 ...a do Crosslanda aký benzin sa odporúča? BA 95?Odpoveď na príspevok od hockto:
@mgx hmm ok, ale si obmedzeny zakladnou cervenou … @hockto ale kto chce auto do 20k tak si ho ani do výroby nezadáva ale bere to čo je skladom. ;)Odpoveď na príspevok od mgx:
@hockto 21690, bez zlavy. Na akciovu cenu velmi z… @mgx hmm ok, ale si obmedzeny zakladnou cervenou farbou auta, akakolvcek ina farba je myslim +700e, pricom ale stale myslim plati to co pisem, ze i30 uz do vyroby nezadas, tak zbytocne riesitOdpoveď na príspevok od budix:
Teraz kupované, uvažoval som aj nad Korandom, ale… @toky1 za 25 tisic bolo korando v dobrej vybave a v automate, kuga zacina okolo 28 tisic v "zakladnej" vybave a v manuale, to su dve neporovnatelne veci teda @budix ved pisal ze hyundai nechce, pricom pises o play a konfig si dal s family, play stoji cca 23 tisic a to je uz znacne nad 20 teda... Navyse i30 sa uz neda myslim ani zadat do vyroby