Poraďte auto do 20 000 EUR, najlepšie kombi a nejazdené

Zobraz úvodný príspevok
Čauko, viem, že toto je fórum o bývaní, ale tak automobil hádam aspoň okrajovo súvisí s bývaním :) Celý život žijem v tom, že striedam kadejaké šupné staré auta a každý rok kúpim nejaký črep za dvojku a potom banujem, že sa rozpadáva. V podstate som mal za 30 rokov života viac áut jak frajeriek :D Každopádne, už ma to nebaví a som ochotný ísť radšej do nejakého leasingu a zobrať nové auto, kým nám EU ešte úplne nezakáže spaľovacie motory. Problém je ten, že neviem čo vybrať. Tie ceny dnes sú neskutočné, o tom potom, ale čo to za hovienka sa dnes vyrábajú? Okay, pôvodne som vôbec nechcel žiaden turbobenzín a 1.0 hovienka som ani nepovažoval za motory. Som však ochotný ísť do 1.0 turba, lenže ani tam moc nenachádzam to, čo hľadám. Takže otázka - čo hľadám? Auto vhodné pre rodinu. Mám ženu, dve deti a psa. Ideál, ak by to bolo kombičko, alebo aspoň kus väčší kufor. Proste chcem tým povedať, že také vysávače ako picanto a i10 a pod. pre mňa nie sú vhodné. Palivo benzin, alebo benzin plyn. Kruťak by som chcel aspoň 200. Potrebujem auto, na ktoré keď šliapnem, tak to proste ide a nie že sa mu musím prosiť na trojke do kopca devedesiat. Úplná topka by bola, keby to malo pamäťové sedačky, to som mal v jednom mojom mondeu. Bolo to super, že keď som si svojim kľučom otvoril ja, tak sa mi naštelovali zrkadla aj sedačka a keď si otvorila žena, tak sa naštelovali jej. Proste sadneš a jazdiš a nie 10 minut štelovať zrkadla a sedačku a všetko... Ostatné požiadavky ani moc nemám, ešte akurát chcem manuálnu prevodovku, ideálne 6 stupňovú. Reči o tom, že automaticka je super si nechajte pre tých, ktorých to zaujíma, ja som si skúsil a viem, prečo chcem manuál. Proste tak to je, tak sa s tým prosím nezdržujme. Ďakujem za pochopenie. No a bolo by super, keby bola kus vyššia verzia, teda aby som v roku 2023/24 bol schopný aspoň zadné okná otvárať elektricky (tempomat, dažďovy a svetelný senzor sú príjemné benefity pre mňa). Ekologia mi je ukradnuta, no a čo. Idealne, ak by to nemalo ani štart stop. Ale to už asi dnes nie je možné... Rozpočet mám samozrejme čo najnižší. Chcel by som vliezť do 20k Zatiaľ čo som pozeral, tak: Seaty, hyundaie, fordy, kie vylučujem. Kde by mi to vychádzalo cenovo, tak tam sú že 56kW a kruťak 117Nm pri 4200 otačkach (akože wtf... to aj na motorke mám lepší kruťak) Renaulty, pežoty, citroeny vylučujem, lebo sú to francúze a s tým nechcem mať nič spoločné. Tiež viem prečo, nepotrebujem presviedčať. Fiat, mitsubishi, honda, VW - nemajú nič v mojej cenovej hladine Škodovky - tu by som sa možno vedel stotožniť s fabiou 1.0 a 81kW verzia má aj 6 stupeň mechaniku, aj je to benzin, aj má 200 kruťak. Len neviem, aký to má kufor. Suzuki - Vitara by možno mohla splňať moje požiadavky Lada Xray - na počudovanie ruska Lada vyzerá super, výkon 91, kruťak cez 200. Len sa teraz kvoli embargu asi nebude dať reálne zohnať. Dacia duster motor TCe 130 má kruťak krásnych 240Nm. Len marhy nepíšu pri jakych otáčkach (bo keď to bude pri 6000, tak nech si nechajú...) Vedeli by ste prípadne odporúčiť ešte nejaký podobný automobil? Upozorňujem, že nemám záujem o jazdenky, už fakt nie. Ani o pokračovanie leasingu a podobné prkotiny. Max som ochotný ísť do predvádzacieho vozidla, ak bude mať do tých 15-20k najazdené. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

@duzu Mazda pred 6 rokmi hybridy ani nemala. Mazd…
@prirodokochac máš pravdu susedia majú vždy kopu rôznych , všetci podnikajú a menia ked splatia hypo bolo to asi Porsche, chceli mať luxusnú značku, no po 6 rokoch mali už lacnejšie autá i v základe porovnateľnú výbavu, akurát tá výbava zvyšuje cenu ked porovnáš v jednom rôznu výbavu a cenu, viac rastie cena ako pomer najvýhodnejšej konfigurácie pre najlepšie vlastnosti
Odpovedať
v značení na boku pneu je alchýmia každé číslo v inej miere napr šírka v mm ale priemer už v palcoch, neviem prečo je nie všetko v jednotnom systéme ého bočného dezénu pneumatiky, keď je pneumatika nainštalovaná na disk a správne napumpovaná. Šírka pneumatiky je jedným z kľúčových parametrov, ktoré definujú rozmery a charakteristiky pneumatiky. V značení pneumatiky sa šírka zvyčajne nachádza ako prvá číslica. Napríklad v prípade pneumatiky s označením "205/55 R16", číslo 205 predstavuje šírku pneumatiky v milimetroch. Správna šírka pneumatiky môže mať vplyv na jazdné vlastnosti, pohodlie, spotrebu paliva a iné faktory. Výber správnej šírky pneumatiky závisí od typu vozidla, jazdných podmienok a preferencií vodiča. Profilové číslo pneumatiky Profilové číslo pneumatiky, tiež známe ako pomer výšky profilu, je druhým číselným údajom v značení pneumatiky. Určuje pomer výšky bočného dezénu pneumatiky k jej šírke. Tento údaj sa vyjadruje v percentách a označuje sa číslom za lomkou v značení pneumatiky. Napríklad v prípade pneumatiky označenej "205/55 R16", číslo 55 predstavuje profilové číslo. To znamená, že výška profilu pneumatiky je 55 % z jej šírky. Profilové číslo pneumatiky je dôležité z hľadiska jazdných vlastností a komfortu. Pneumatiky s nižším profilovým číslom (napr. 40 alebo 45) majú menej výšky medzi diskom a povrchom cesty, čo môže zlepšiť ovládateľnosť a priľnavosť pneumatiky, ale môže tiež zhoršiť komfort pri jazde cez nerovnosti. Naopak, pneumatiky s vyšším profilovým číslom (napr. 60 alebo 70) môžu poskytovať pohodlnejšiu jazdu na nerovných cestách, ale môžu mať mierne horšiu ovládateľnosť v zákrutách a pri vysokých rýchlostiach. Správny výber profilového čísla závisí na preferenciách vodiča, typu vozidla a jazdných podmienkach, v ktorých sa pneumatiky budú používať. Radiálna konštrukcia Je to označenie typu pneumatiky, radiálna označená ako “R”, diagonálna označené ako “-” (dĺžnikom). Čo je radiálna konštrukcia pneumatík? Radiálna konštrukcia pneumatík (označená ako „R“) je najbežnejšia voľba na trhu. Ich vrstvy tkaniva sú usporiadané radiálne pod pravým uhlom cez stred behúňa. Bočnica a dezén sú nezávislé vďaka oceľovým vrstvám. Toto zvyšuje stabilitu vozidla a pohlcuje nárazy, zvyšuje kontakt s vozovkou a komfort pri rýchlej jazde. Výhody radiálnych pneumatík je lepší kontakt s vozovkou a vynikajúci výkon pri rýchlostiach, vyššia odolnosť behúňa a dlhšia životnosť pri vyššej rýchlosti, nižší valivý odpor a spotreba paliva.Nevýhoda je nižšia stabilita bočnice pri veľkom zaťažení. Čo je diagonálna konštrukcia pneumatík? Diagonálna konštrukcia pneumatík (označená ako „-“) bola starším typom, s plášťom z nylonového kordu usporiadaným priečne do centra behúňa. Výhody boli vyššia stabilita a odolnosť, no mali vyšší valivý odpor a spotrebu paliva. Diagonálne pneumatiky dnes môžeme nájsť na historických vozidlách a niektorých špeciálnych aplikáciách. Priemer disku Priemer disku pneumatiky, označovaný tiež ako "rázvor", je vnútorný priemer okraja disku, na ktorý je pneumatika namontovaná. Tento údaj sa udáva v palcoch alebo milimetroch a je dôležitý pri výbere pneumatík, pretože musia byť kompatibilné s ráfikmi vozidla. Prepočítavací koeficient palcov: 1 palec = 2,54 cm. Index nosnosti Index nosnosti pneumatiky je číselné označenie, ktoré udáva maximálnu prípustnú záťaž (nosnosť) pneumatiky pri jazde maximálnou rýchlosťou. Index nosnosti je vždy spojený s hmotnosťou, ktorú pneumatika môže uniesť. Vyšší index nosnosti znamená väčšiu nosnosť, čo môže byť dôležité pri ťažších vozidlách alebo pri jazde s nákladom. Je dôležité si uvedomiť, že pri výmene pneumatík by ste mali zabezpečiť, aby nové pneumatiky mali aspoň rovnaký alebo vyšší index nosnosti ako tie pôvodné. Napríklad pneumatika s indexom nosnosti 80 môže mať maximálnu záťaž 450 kg. Avšak vynásobíme toto číslo s počtom pneumatík vo vozidle (4), čo zodpovedá 1800 kg. Tabuľka indexu nosnosti: Rýchlostný index pneumatiky Index rýchlosti (nazývaný aj rýchlostný index pneumatiky) je označenie na pneumatike, ktoré informuje o maximálnej rýchlosti, akou je možné sa pohybovať s danou pneumatikou. Nájdete ho na bočnici pneumatiky, na konci označenia rozmeru. Najčastejšie indexy rýchlosti: Doplnkové označenia pneumatiky Označenie pneumatiky 3PMSF Označenie pneumatiky "3PMSF" znamená "Three-Peak Mountain Snowflake" a predstavuje symbol v tvare vrcholku hory so snehovou vločkou. Pneumatiky označené týmto symbolom sú certifikované ako pneumatiky vhodné pre jazdu v zimných podmienkach. Tento symbol naznačuje, že pneumatiky prešli testami na zasnežených cestách a dosiahli stanovené štandardy pre priľnavosť a kontrolu v týchto podmienkach. Pneumatiky s týmto označením sú často nazývané "zimné pneumatiky" a sú odporúčané pre jazdu v zimných obdobiach. Označenie pneumatiky M+S Označenie pneumatiky "M+S" znamená "Mud and Snow" (Blato a Sneh). Toto označenie sa používa pre pneumatiky, ktoré sú určené na použitie v rôznych podmienkach, vrátane mierne zimných a zároveň mokrých a blátivých podmienok. Avšak označenie "M+S" nie je tak presné ako "3PMSF" a nie všetky pneumatiky s týmto označením musia byť schopné zvládať náročné zimné podmienky DOT číslo (rok a mesiac výroby) Termín "DOT" sa týka značenia na bočných stenách pneumatík a označuje informácie o výrobe pneumatiky, vrátane toho, kedy a kde bola vyrobená. Toto číslo môže byť užitočné pri sledovaní veku a pôvodu pneumatík. DOT je kód s dĺžkou 8 až 13 znakov (typicky 12), ktorý nájdete na bočnej strane každej pneumatiky. Možno z neho vyčítať určité informácie, ktoré sa spájajú s orientačným dátumom výroby pneumatiky a pôvodom pneumatiky, ktoré nájdete v poslednom štvorčíslí DOT kódu. Prvé dve čísla označujú týždeň a druhé dve rok výroby. Príklad: ak nájdete na pneumatike DOT kód končiaci 1223, viete, že pneumatika bola vyrobená v 12. týždni roku 2023. Konkrétne ide o dni 20. marca až 26. marca 2020. Je dôležité sledovať vek pneumatík, pretože aj keď vyzerajú vizuálne v poriadku, staršie pneumatiky môžu mať zhoršené vlastnosti, ako je priľnavosť na mokrej ceste a odolnosť voči poškodeniam. Všeobecne sa odporúča nemeniť pneumatiky, ktoré majú viac ako 6 rokov, aj keď vyzerajú dobre, pretože vplyv starnutia môže byť postupné a nepozorovateľné na prvý pohľad. Značka TWI TWI (Tread Wear Indicator) je skratka pre indikátor opotrebenia dezénu pneumatiky. Je to malý hrebienok alebo výstupek umiestnený v drážkach dezénu pneumatiky. Jeho úlohou je slúžiť ako vizuálny ukazovateľ, ktorý pomáha identifikovať, kedy je nutné pneumatiky vymeniť z dôvodu prílišného opotrebenia. Keď hladina dezénu klesne tak nízko, že sa dotkne alebo sa priblíži k úrovni TWI, znamená to, že pneumatika je opotrebovaná na bezpečnej minimálnej úrovni a je potrebné ju vymeniť. Bezpečná minimálna hĺbka dezénu sa líši v rôznych jurisdikciách, ale často sa pohybuje okolo 1,6 mm. Kontrolovať indikátory opotrebenia dezénu je dôležité pre bezpečnú jazdu. Pneumatiky s nedostatočným dezénom majú horšiu priľnavosť a kontrolu na mokrej ceste, čo môže zvýšiť riziko akvaplaningu a stratu kontroly nad vozidlom. Preto je dôležité pravidelne skontrolovať hĺbku dezénu a reagovať načas vymenou pneumatík, ak je to potrebné. Označenia na pneumatikách - homoligázcia výrobcov áut Doplnkové označenia pri Run-Flat pneumatikách Run-flat je moderna technológia dojazdových pneumatík. Tieto pneumatiky garantujú po defekte ovládateľnosť a dojazd bez možného zvlečenia pneumatiky z disku pri rýchlosti 80 km/h do 80 km vzdialenosti na opravu alebo výmenu pneumatiky. Pneumatiky Run Flat možno používať len na vozidlách ktoré sú vybavené snímačmi tlaku vzduchu. Skratky výrobcov pre označenie Run-Flat: Páči sa mi Podobné články Odporúčané najlepšie zimné pneumatiky 2023 - 2024 - stredná a prémiová trieda Odporúčané najlepšie zimné pneumatiky 2023 - 2024, lacné zimné pneumatiky Textilné snehové reťaze alias snehové ponožky na auto Najlepšie zimné pneumatiky pre SUV – 205/60 R16 test ADAC Chorvátsko tipy na dovolenku a zaujímavé miesta Súvisiace články Rozmery pneumatík Šírka pneumatiky v milimetroch Šírka pneumatiky je meraná v milimetroch a reprezentuje vzdialenosť medzi vonkajším okrajom jedného bočného dezénu pneumatiky a vonkajším okrajom druhého bočného dezénu pneumatiky, keď je pneumatika nainštalovaná na disk a správne napumpovaná. Šírka pneumatiky je jedným z kľúčových parametrov, ktoré definujú rozmery a charakteristiky pneumatiky. V značení pneumatiky sa šírka zvyčajne nachádza ako prvá číslica. Napríklad v prípade pneumatiky s označením "205/55 R16", číslo 205 predstavuje šírku pneumatiky v milimetroch. Správna šírka pneumatiky môže mať vplyv na jazdné vlastnosti, pohodlie, spotrebu paliva a iné faktory. Výber správnej šírky pneumatiky závisí od typu vozidla, jazdných podmienok a preferencií vodiča. Profilové číslo pneumatiky Profilové číslo pneumatiky, tiež známe ako pomer výšky profilu, je druhým číselným údajom v značení pneumatiky. Určuje pomer výšky bočného dezénu pneumatiky k jej šírke. Tento údaj sa vyjadruje v percentách a označuje sa číslom za lomkou v značení pneumatiky. Napríklad v prípade pneumatiky označenej "205/55 R16", číslo 55 predstavuje profilové číslo. To znamená, že výška profilu pneumatiky je 55 % z jej šírky. Profilové číslo pneumatiky je dôležité z hľadiska jazdných vlastností a komfortu. Pneumatiky s nižším profilovým číslom (napr. 40 alebo 45) majú menej výšky medzi diskom a povrchom cesty, čo môže zlepšiť ovládateľnosť a priľnavosť pneumatiky, ale môže tiež zhoršiť komfort pri jazde cez nerovnosti. Naopak, pneumatiky s vyšším profilovým číslom (napr. 60 alebo 70) môžu poskytovať pohodlnejšiu jazdu na nerovných cestách, ale môžu mať mierne horšiu ovládateľnosť v zákrutách a pri vysokých rýchlostiach. Správny výber profilového čísla závisí na preferenciách vodiča, typu vozidla a jazdných podmienkach, v ktorých sa pneumatiky budú použí
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@durino zase raz clovek ktory ma problem chapat p…
@zipsuliak Bavili ste sa o velkosti kolies, to je fakt, ale napisal si: "A rozdiel medzi 15" a 17" je ziadny lebo akonahle zvacsujes priemer disku....mas nizsi profil gumy ;)" Prilis zjednodusujes, zovseobecnujes a skreslujes veci. Ked napises A, co sa tyka zmeny velkosti (ze je tam "ziadny rozdiel"), je to este OK (aj ked ani to nie je celkom pravda, lebo vzdy nejake odchylky su - nie vzdy su rozmerovo rovnake kolesa s 15'' a 17'' diskami s prislusnymi pneumatikami), ale treba napisat aj B, a to je to, ze rozdiel medzi tymi kolesami je podstatny, co sa tyka inych vlastnosti. Takze nemozes vseobecne napisat, ze tam ziadny rozdiel nie je, treba spomenut aj to B. Niekto to moze zobrat, ze rozdiel medzi nimi naozaj nie je ziadny, pricom to vobec nie je pravda. Treba to brat komplexne, nie iba to, co sa ti prave hodi. Takze iba tolko k tomu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od durino:

@zipsuliak Tak to zas nie je pravda, ze rozdiel …
@durino zase raz clovek ktory ma problem chapat pisany text s porozumenim ze? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ mas pocit ze niekde sa tu riesia jazdne vlastnosti? Bavili sme sa o velkosti kolesa ako celku (disk + pneumatika) a celkovy rozmer kolesa je proste rovnaky.... len sa meni priemer disku a vyska bocnice....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato981:

..ale zas nekomplikujme to tu ,predpokladam ,že a…
@mato981 to by asi ani nešlo ak má17" rozdiel na 13" je 7,5 cm to by sedelo na karosérii
Odpovedať

@frantisekca nemozes dat mensie ako mas zapisane …
@zipsuliak Môžeš, keď chces splniť jeho požiadavky 😂
Odpovedať
..ale zas nekomplikujme to tu ,predpokladam ,že ak niekto vyššie ponúkal na auto DongFeng Shine 13 " palcove kolesa ,tak predpokladám ,že to bola ironia 🙂 snáď si niekto nebude dávať na auto ,ktoré ma 16 " či 17" v základe ako náhradu pneu 13" 🚗
Odpovedať

@zipsuliak Tak to zas nie je pravda, ze rozdiel medzi 15'' a 17'' kolesami je ziadny. Je zasadny. Profil pneumatiky (vyska pneumatiky) a z toho vyplyvajuca stabilita v zakrutach a "tvrdost" podvozku (nizsia pneumatika = vacsia stabilita v zakrute, ale zase tvrdsi podvozok), dalej hmotnost disku a pneumatiky v sucte. Cim lahsie kolesa, tym lepsia dynamika auta, lebo sa prekonavaju mensie zotrvacne sily (lepsie rozjazdy a brzdenie).
Odpovedať

@zipsuliak Môže ale nemal by. Kvôli STK a fízlom. Inak také 13ky disky musia vyzerť na dnešnom aute strašne, či?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Menšie kolesá sú menšie kolesá. Namiest…
@frantisekca nemozes dat mensie ako mas zapisane v technicaku.... A rozdiel medzi 15" a 17" je ziadny lebo akonahle zvacsujes priemer disku....mas nizsi profil gumy ;)
Odpovedať
Ja som tiež na corolle z tých krytov od podvozku minule vysypal vedro piesku a štrku :-) Ohľadom poruchovosti - ani toyota už nieje to, čo bývala. Dvakrát menené komplet brzdové doštičky aj kotúče pre pískanie behom prvých 15000km (záruka), samovoľné otváranie veka kufra - stačilo čosi ohnúť a tým sa to opravilo (záruka). Pri 150tisíc porucha a následná výmena valvematic systému (1800eur). Od nova povrzáva voľačo na prednej náprave pri prejazde obrubníkmi - nevyriešené. Ergonomicky pár blbých riešení ale na tie sa dá časom zvyknúť. Inak čo tak počúvam na náš autorizovaný servis v KE dosť nadávajú ale ja som spokojný.
Odpovedať

@kajo873 Hmm, to mi je lúto, ja mám zase opačnú s…
@prirodokochac tatko mal tiez cx3jku, ale ten silnejsi 2liter, 4wd a rv 2018 a tak bol s tym autom vnutorne nespokojny. Subjektivne podla neho malo to auto strasne vela chyb, objektivne len 2 - v aute skoro od zaciatku bolo pocut divny zvuk pri prudkom zrychleni od prednej napravy, riesil to asi rok v 3 autorizakoch a nikde nic neporiesili. Po 3rokoch nejak zblbol system mrtveho uhla, ukazoval hocikedy vystrahu aj ked na ceste nic nebolo a jedine co mu v servise ponukli, bolo ze mu to natvrdo vypnu v rj tu funkciu... takze to uz bol koniec a auto slo po 4 rokoch z domu aj s tym ze mal najazdene minimum (ani nie 35k) a dal ho pod cenu :) Vratil sa naspat k toyote (predtym rav4, teraz yaris cross), takze opat k japoncovi a ma srdiecko na mieste.
Odpovedať

@kajo873 Hmm, to mi je lúto, ja mám zase opačnú s…
@prirodokochac Skús demontovať plast na podbehu pri šoférových a spolujazdcových dverách. vyškrábal som odtial pol kýblika štrku, blata, lístia...Auto chodí len po normálnach okrskách žiadny offroad. Už to tam začínalo hrdzavieť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@frantisekca Čo znamená dať "menšie kolesá" ??? …
@petersd Menšie kolesá sú menšie kolesá. Namiesto 16tok dá napríklad 13tky z favorita, zmenší sa jejch polomer, zväčší sa krútiaci moment ale zníži maximálka... A bude trhačom asfaltu a aj 2 tony na guli potiahne. S takými podmienkami čo zadal musí riešiť neštandardné kompromisy.
Odpovedať

@mato981 Dá menšie kolesá, zväčší sa kruťák a ce…
@frantisekca Čo znamená dať "menšie kolesá" ??? ... Či také palce, alebo také palce, vonkajšia obvodová dĺžka pneumatiky na kolese je takmer rovnaká a nič tým neziskáš.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@prirodokochac Súhlasím s tovjim tvrdením len na …
@kajo873 Hmm, to mi je lúto, ja mám zase opačnú skúsenosť s kompletným autom. Vlastním CX-3 ročník 2019 s motorom 89kW a úprimne sa priznám, že jediná vec, čo bolo treba riešiť, bolo sklápanie zrkadla,aj to len preto, lebo keď som zateploval dom, drbol na to balík nobasilu, čo mi vymenili v rámci záručnej opravy bez jedného slova. Tebe sa možno ušiel práve piatkový kus🙁 Ale nech už viac nespamujem, lebo tieto autá nespadajú pod prísne kritérium zakladatela témy
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od mato981:

@frantisekca auto neprejde sitom požiadaviek ,nem…
@mato981 Dá menšie kolesá, zväčší sa kruťák a cena je hlboko pod jeho limitom.
Odpovedať

@arcticcode A ak chces extrém cenu za nové auto…
@frantisekca auto neprejde sitom požiadaviek ,nemá krutak aspon 200Nm 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko, viem, že toto je fórum o bývaní, ale tak a…
@arcticcode A ak chces extrém cenu za nové auto, tak aj do 17k€ sa zmestíš, len to není kombík, ale na druhej strane ani žiadne mini auto. A predvadzacky budú ešte lacnejšie.
Odpovedať

@petersd sorry, myslel som, že je každému jasné, …
@prirodokochac Súhlasím s tovjim tvrdením len na polovicu. Japoncom ide vyrábať kvalitné benzínové motory.. Ale nie kvalitné autá. Mám Mazdu r.v. 2018, 2,0l benzín. 88kW 210Nm.. Motor pecka, ťahá vinikajúco, fajná spotreba. Ale čo sa týka prevedenia interiéru, elektroniky, infotejmentu, karosérie proste hrúza. Stále čosi pokazené, eštelen som to doviezol z predajne už nešiel zadný stierač :D .. Rádio blbne, bezpečnostné pási sa kazia... Detaily prevedenia, im nič nehovoria- plné podbehy štrku a hliny lebo nevedia dotiahnuť kúsok plastu.. Na prvý pohľad krásne auto s "emóciou" ale proste šopa na úrovni ja neviem suzuki, dacia ...
Odpovedať
Nemyslim si, ze ceny pojdu nejak razantne dole. Ti co nemaju este akciu tak mozu ponuknut cca 10%. Ti co maju akciu uz dole z ceny nedavaju. Co som zajednaval Seat tak z predajne im zmizli pocas tyzdna 6 vystavenych aut z 8mich. Cakacka na nove cca 5-6mes. Tlak na vysoke ceny su jasne dane. Cena energii + inflacia + tlak na vyssie platy zamestnancov. Ak by bol dopyt nizsi tak automobilky ako prve upravia vyrobu + skratia prac.cas zamestnancom a dostanu dotacie aby ich nemuseli prepustit.
Odpovedať
Profilova fotka

@prirodokochac Podľa Teba kto ešte aktuálne vyrá…
@petersd sorry, myslel som, že je každému jasné, že som písal o benzínovej motorizácii. Mýlil som sa. Takže ešte raz: Japoncom ide vyrábať kvalitné autá s benzínovými motormi, ale od Japonských nafťákov ruky preč! Kapíto? Inak moja prvá odpoveď nesmerovala Tebe!
Odpovedať

@duzu Mazda pred 6 rokmi hybridy ani nemala. Mazd…
@prirodokochac Podľa Teba kto ešte aktuálne vyrába dobré atmosferické nafťáky?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@hockto to je reálny svet , kúpil tak sused 6 ro…
@duzu Mazda pred 6 rokmi hybridy ani nemala. Mazda sa pýšila práve tým, že kým svet riešil oturbené 1.0 trojvalce, zatiaľ oni vyvíjali veľkoobjemové atmosférické motory. Akurát naftové agregáty sa im nedarilo až tak precízne vyrobiť!
Odpovedať

@toky1 Hej, máš pravdu, asi som sa nevyjadril pri…
@petersd prave preto je podla mna akakolvek Skodovka nehodna svojej cenovky. Predrazene len kvoli pristupu SK/CZ zakaznikov.
Odpovedať

@toky1 Hej, máš pravdu, asi som sa nevyjadril pri…
Alebo ešte chvíľu počkať s kupou. Bol kovid, čo narušilo dodávateľský reťazec, nenormálne sa predĺžilo dodanie, následne čipová a energetická kríza... automotiv sa s tým nejako vyrovnal, ceny vyleteli. Dopyt poklesol ale bol. Teraz sa podarilo dohnať zameškané, dokonca sa čosi vyrobilo už aj na sklady, predajcovia už tiež majú čo predávať a aktuálne v TIER2 je pokles objemu výroby. Očakávam že pozícia zákazníka sa kus zlepší pri vyjednávaní o cene/výbave... posledné 2 roky keď bola cakacka rok a na skladoch pusto sa ťažko vyjednavalo. Ja som kupoval auto Peugeot Rifter 1,2 benzin, 81kw, 205Nm, 7 miestne, auto klima, auto svetla a stierace, vyhrievane predne sedacky, kožený multifunkcny volant, displey s android autom, otvaratelne okno kufra a neviem co este som zaskrtol za 18100e po zlave (podarilo sa vyjednat). Auto veľké, vcelku pohodlné, kufor po strechu tusim 1300l Odporucam vybrat par favoritov v cene okolo limitu a obehnut predajcov
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@petersd Po každej stránke sú dobré? No neviem. M…
@toky1 Hej, máš pravdu, asi som sa nevyjadril primerane.... U Octávie je to taký kompromis medzi muchami, užitkovými vlastnosťami, jazdnými vlastnosťami, opraviteľnosťou, dostupnosťou dielov, pohodlnosťou a pod... Len tú cenu radšej teraz už tu nespomínam, lebo kvôli tým jej vlastnostiam je dosť vysoká 🙁
Odpovedať

@michaelarecht Vieš prečo sú napr. Octávie šiale…
@petersd Po každej stránke sú dobré? No neviem. Môžem povedať skôr, že majú akceptovateľné muchy. Lebo tie muchy majú. Ale zas ktoré auto nie, že áno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michaelarecht:

@arcticcode Zapojím sa aj ja, keďže sme kúpu nové…
@michaelarecht Vieš prečo sú napr. Octávie šialene drahé ?... Lebo su žiadané a zrejme sú to po každej stránke dobré autá...😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@toky1 tie za pol isto nie, ale min 20 %, stačí ž…
@duzu ale tak toto je bezna prax, ze predajca objedna na predajnu vozidla, ktore potom pouziva ako vystavovane, predvadzacie a "firemne" a tie potom predava bud ako skladovky so zlavou ak su nejazdene, alebo ako predvadzacky ked su jazdene. Ale to sa bavime potom o zlavach 10-15% ceny a hlavne, tie auta nestoja nikde 5 rokov na parkovisku pri predajni alebo co...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?