coverphoto
Aktívny

nomad37

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistroval sa 4. máj 2013
býva v meste Trnava
Aktivita
6 príspevkov vo fotoblogoch
44 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (1)
Kolekcie
  • podirys
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Zdravím vás, riešil niekto takýto problém alebo niekto sa v tom význa čosi otom myslí?! Počúvam veškeré názory.
Takže: uvažujeme že kúpime parcelu (je to orná poda, potom tie prepisy atd.) ale všetky siete (voda, plyn, eletrika, kanalizacia) končia u suseda, vid obrazok. Čo si otom myslite, má to zmysel si siete na pozemok (pred pozemok) tahať sám? Potom tie odbočky už k domu to viem to si každy robý na vlastné náklady. Ale...

  • nomad37
    AUTOR
    To žlté by bola potencialna parcela....
    • katkabaskapokial viem, tak veejne siete su riadne drahe, ale podla obrazka si myslim, ze by nemal byt problem pokojne od tych, co uz su potiahnut uz vlastne pripojky...najlepsie je ist s tym planom za dodavatelmi, ci odsuhlasia odtial tahat pripojku, ale pokial je to takto rohovo, malo by sa dat este to zriesit
      • atlaskatreba zistit od sietarov,ci je mozne sa napojit na tieto existujuce siete,ak ano niej problem, drahe to nebude.
        • nomad37
          AUTOR
          Sietarov, si určite pobeham, ale najskor som sa chcel len tak informovať či už nemá niekto s tým skusenost.... dakujem za odpovede
          • matoradoDrahy bude jedine plyn. Treba sa tam pytat. Aliancneho partnera si najdi vo svojom okrese na stranke SPP. Ziskaj cenovu ponuku na predlzenie strednotlaku a pripojku. V obci sa dalej pytaj na kanal a vodu. Elektrika bude smiesna polozka, to neries.
            • malubomaja keby ti mozem poradit za nas: vykasli sa na to. Jedine, ze by ti ten pozemok a oblast fakt moooooc za to stali. obec vam s tym nepomoze ani neprispeje a vyjde vas to do dobrych 10tis eur - voda, elektrika a plyn...Podla metrov samozrejme...este si zistite, ci susedia vedla platili potrubie a odkupili si ho, alebo to robila obec alebo niekto iny..
              • ansheliamy máme niečo podobné, ťahali sme úplne nové prípojky. všetko záleží kolko metrov bude cez verejné. každý nás strašil ako veľmi to bude drahé, ale nič hrozné to nebolo. voda bola odkopanie z verejnej, pretlačenie cesty po šachtu asi 600e, plyn bol asi najbližšie k pozemku, ale kedže na ulici bol stredotlak a my sme potrebovali nízkotlak, tak s regulátorom plynu nás to vyšlo asi 800e. elektrinu si už nepamatám, ale keby bolo treba ešte sa opýtam muža. cez vlastný pozemok sme ešte dalej siete ťahali ešte dalších 60m, kedže dom sme postavili dalej od cesty.
                • ansheliaešte samozrejme na začiatku boli poplatky za to, že dajú súhlas k projektu, dalej skrinky, šachta,..
                  • alena2011oplatí sa ťahať siete
                    • malydomoficialny pristup na pozemok bude kadial - kedze vidim ze tam cesta konci. siete si treba najprv zistit ci vam predlzit dovolia - resp. pripojit sa na ne - casto sa stava ze EL siet je uz vytazena a pripojit dalsi dom nedovolia. Dalej siete musite potiahnut po pozemku ktoreho vlastnik vam to dovoli.