coverphoto
Neaktívny

nareja

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 20. júl 2018
býva v meste Ilava
Aktivita
1 príspevok vo fotoblogoch
1 príspevok vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
Ilava
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte ..... ak chcem presunúť ručenie hypotéky z rodičovského domu na už môj postavený, ale zatiaľ neskolaudovaný .... ide to?

  • marfushikspytaj sa v banke, toto su tak specificke pripady... keby bol skolaudovany, neni problem
    • metalworkingÁno ide nie každá banka to chce spraviť.
      • nareja
        AUTOR
        Tu ide o Tatra banku ...... ďakujem ☺
        • pavka139My sme akurat v tomto stadiu s tatrabankou tiez. 20.12 sme skolaudovali a v sobotu nam prisla pani spravit posudok za 300eur cca (este neposlala kolko bude to stat ale vravela 300-550eur) a nas ani nenapadlo to vobec zacat riesit bez kolaudacie.. kazdopadne ak nebude hodnota neskolaudovanej stavby omnoho mensia tak s tym banka nebude suhlasit. Daj vediet ako to dopadne tiez ma to zaujima 🙂
          • marfushik@pavka139  to je riadna palka za znalecky posudok

            my sme to inak nakoniec spravili tak, ze sme zobrali novy uver na skolaudovany dom, este vyssi ako bol povodny a za lepsich podmienok, ten sa vyplatil, tym padom sa zrusilo aj vecne bremeno na rodicovskom dome
            • pavka139@marfushik  ja som včera telefonovala do dvoch bánk, do slsp a aj do tatry, chcela som sa ich opýtať, či nemajú nejakých svojich interných alebo spoluprácu s externými znalcami, pretože nám pôvodne pani znalkyna, ktorú sme našli v registri znalcov a bola nám akoby tou sročkou, na ktorej emaiovú adresu sme písali priradená, tak nám po 8minútach čo strávila v našom dome a "ohodcovovala" vyrátala cenu za posudok 509eur. Takže som si povedala, prrr, na internete síce je problém zohnať len tak znalca, v podstate v Bratislave sú dve firmy (ktoré vlastní jeden majiteľ) a obe zastrešujú znalcov a k iným sme sa na nete nedostali akosi. Tak sme písali nášmu finančnému poradcovali, či náááhodou nevie o nejakých znalcoch, lebo že nám pani vyrátala našu "haciendu" na 509eur, a to človek ešte nešiel s tým ani len do banky...no a poradil nám pani, tá má prísť dnes a za 240eur. čo je sakra rozdiel....no ale po tejto bájke, čo som sa tu rozpísala som chcela napísať, že som sa v bankách pýtala, ako je to s kolaudáciou a presunom záložného práva a či nestačí posudok znalecký z rozostavanej stavby (ktorá je aj v katastri takto zapísaná) a v oboch mi bolo povedané, že znalec musí vyhotovit posudok kolaudovanej stavby. no a posledný detail co som sa dozvedela- slsp ponúka aj nejakých svojich znalcov, s ktorými spolupracuje, tatra naopak špecialistom na hypotéky posúva iba externe vypracované posudky.
              • marfushik@pavka139  hej, slsp ma znalcov, s ktorymi spolupracuje, dokonca je to tak, ze ked ich objedna priamo banka, tak im mozu nahrat posudok priamo do systemu a nemusis nosit papiere (oni to davaju digitalizovat a to vraj trva aj 2 tyzdne). Ja som si najprv sama objednala znalca, ktoreho nam predtym dohodila slsp na posudok rodicovskeho domu, nech nam ohodnoti novostavbu, aby sme mohli preniest tarchu a on mi to hovoril, aj v banke to potom potvrdili, tak sme sa potom vsetci dohodli, ze ja objednavku rusim a objedna ho banka, platili sme ho ale samozrejme my, aj nam posudok dal do ruky.