coverphoto
Neaktívny

mamusiik

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 31. dec 2018
Aktivita
94 príspevkov vo fotoblogoch
83 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Mam otazku: ked sme menili strechu, zrusili sme digestorovy komin, resp.uz nie je vyvedeny az nad strechu.para ide teraz len do podkrovia- strechari nam tvrdili,ze je to ok..ale chceme tam dat vatu a zburat ten komin..otazka znie, ako vyriesit ten vyvod z komina,aby para neostavala v podkrovi?(zatial nie je obyvane,ale casom chceme prerobit)..

  • zita19Nie, nie je to OK. Strechari su blbci. Ak to bude raz funkcny digestor, tak bude musiet ist cez krytinu. Ak nebude, tak tam daj stupel z plolystyrenu a olep hrany paskou
    • mamusiik
      AUTOR
      @zita19  funkcny ano, preto rozmyslame ako to vyviest cez strechu..tento murovany obrovsky komin chceme zburat a nechat tam len nejaku rulu (alebo ako to nazvat- co pojde z digestora)..ale ze ako to spravit...?
      (Pozn.-kuchyna s digestorom su o poschodie nizsie,toto je zatial nevyuzita povala.)
      • zita19ono to je jednoduche riesenie, vsetko sa da kupit, najdolezoitejsie je aby si mal dopredu kupeny ten kus, co ide cez krytinu a mal by mat priemer bud rovnaky alebo vacsi ako je vystup z digestora. Skus sa za tym pozriet, potom sa ozvi, napisem co a ako treba kupit. Dovtedy by som digestor odstavila, lebo pridu vacsie mrazy a bude to tam kondenzovat vo vacsej miere.
        V principe treba vzduchovod od digestore na povalu, potom ide spatna klapka, lapac kondenzu s odvodom kondenzu niekde do kanalizácie, rurra az pod krytinu, prechodovy kus podla krytiny, najlepsie taky co ma aj siet proti hmyzu.
        Alebo sa da ist aj cez stenu, ak to miestne pomery umoznia.