coverphoto
Neaktívny

magnum2008

  /  35 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 5. feb 2009
býva v meste Senica
Info o bývaní
Stav   Prestavujem dom
projekt   Dom
Aktivita
33 príspevkov vo fotoblogoch
27 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (10)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Informácie o projekte
Domcek uz mame a zariadujeme podla nasich predstav a moznosti

Strechaci mam otazku,snad mi niekto poradi...ako to je s predajom bytu ked tam je podnajomnik? Brat predava,no uz buduci tyzden by malu byt peniaze a najomnicka zacala teraz spekulovat ze sa nema kam vystahovat. Ukoncenie bolo dohodnute ustne vie o tom vyse mesiaca a teraz zacala robit problemy lebo ide do tuheho. Doteraz co boli zaujemci tak si vzdy k nim nasla cestu aby ich odhovorila no na tychto uz nemohla..novy majitel trva na tom...

  • zoreimaneviem akú máte zmluvu, čo sa týka podmienok vypovedania, myslím, že určite ste to mali dať písomne...ja by ssom dala a nechal asi potvrdiť kópiu tooh, že to vzala n avedomie a potom už len nasilu vysťahovať...viem, že je to hnusné, ale život sa s nikým nemazná
    • elenka76vsetko musi byt pisomne, inak neurobite nic, teda lepsie povedane, zobrat kluce, vylozit veci pred dvere a basta, nema tam co hladat, novy majitel ju tam nebude trpiet logicke nie????
      • Ptr Andrael PuXovskyMali ste jej pisomne oznamit mesiac dopredu ze sa ma vystahovat co podpise a ma na to ten mesiac co ma predplateny dopredu... pokial to nemieni akceptovat tak ju surovo vystahovat alebo nast bod kde porusi najomnu zmluvu a okamzite vystahovanie
        • izirajderto zavisi od toho, aku mate najomnu zmluvu, ak je tam uvedene, ze mozes vypovedat s nejaku casovou lehotou a aj si tam vcas pisomne spravila, tak im posli pisomne doporucene vyzvu na vystahovanie a kludne mozes poziadat o predbezny sudny prikaz s ktorym mozes poziadat policiu aby ich vyhodila. (no ale to asi trva dlhsie a tiez nejake sudne poplatky).
          A bud tvrda, lebo ty za to nemozes, ze si nedokaze vytvorit vlastny domov a je odkazany byvat v cudzom byte. A potom ak si ho vcas informovala a ak si nedokazal do mesiaca najst nahradne byvanie, tak to znamena, ze ani nechce. A Ty si co charita?
          • lujza10my sme mali v zmluve tak pisane, ze podnajomnik moze hocikedy povedať ze ide preč, ale aj my jemu (v prípade predaja). Dali sme tam 2 mesiace na vysťahovanie ... v oboch pripadoch. Ale jednoznačne to musi byt na papieri a podpisane.
            • lujza10alebo nech si ju tam novy majiteľ necha ako najomcu, nech mu zdvihne najom na 1000€ mesačne ... a do mesiaca je preč 😃 😃 😃
              • magnum2008
                AUTOR
                Dakujem za odpovede..my sme ju ako prvu informovali o predaji a ponukli jej ho vedela aka je situacia,lebo predaj je kvoli banke proste sa musi predat a tlaci nas cas,teda brata ako predajcu.a buduci tyzden uz by mal byt byt odovzdany novemu majitelovi a ked chce robit problemy aj tak musime vystahovat vsetok nabytok a elektroniku co sa jej tam nechaval a on si nezela aby ona tam ostavala nakolko sme ho oboznamili ze je nespolahliva v plateni,dnes nam dosli z spp uroky z omeskania platieb a vcera mama volala do plynarni je tam mesiac nezaplateny plyn,takze vypoved sa moze dat aj z porusovania zmuly kde je napisane ze najom sa plati k 15 temu nu a ustavicne sa musi po datume upozornovat aby zaplatila.
                • alena237prenajímateľ je v zmysle zákona oprávnený vypovedať nájom bytu podľa § 711 ods. 1 a 2 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov z nasledovných dôvodov:1) Prenajímateľ môže vypovedať nájom bytu, aka) prenajímateľ potrebuje byt pre seba, manžela, pre svoje deti, vnukov, zaťa alebo nevestu, svojich rodičov alebo súrodencov, b) nájomca prestal vykonávať prácu, na ktorú je nájom služobného bytu viazaný, c) nájomca alebo ten, kto je členom jeho domácnosti, hrubo poškodzuje prenajatý byt, jeho príslušenstvo, spoločné priestory alebo spoločné zariadenia v dome alebo sústavne narušuje pokojné bývanie ostatných nájomcov alebo vlastníkov bytov, ohrozuje bezpečnosť alebo porušuje dobré mravy v dome, d) nájomca hrubo porušuje svoje povinnosti vyplývajúce z nájmu bytu najmä tým, že nezaplatil nájomné alebo úhradu za plnenia poskytované s užívaním bytu za dlhší čas ako tri mesiace, alebo tým, že prenechal byt alebo jeho časť inému do podnájmu bez písomného súhlasu prenajímateľa, e) je potrebné z dôvodu verejného záujmu s bytom alebo s domom naložiť tak, že byt nemožno užívať, alebo ak byt alebo dom vyžaduje opravy, pri ktorých vykonávaní nemožno byt alebo dom najmenej počas šiestich mesiacov užívať, f) nájomca prestal spĺňať predpoklady užívania bytu osobitného určenia5c) alebo predpoklady užívania bytu vyplývajúce z osobitného určenia domu, 5d)g) nájomca využíva byt bez súhlasu prenajímateľa na iné účely ako na bývanie.2) Dôvod výpovede sa musí vo výpovedi skutkovo vymedziť tak, aby ho nebolo možné zameniť s iným dôvodom, inak je výpoveď neplatná. Dôvod výpovede nemožno dodatočne meniť.
                  Ak bola daná písomná výpoveď, skončí sa nájom bytu uplynutím výpovednej lehoty. Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola nájomcovi doručená výpoveď. Prenajímateľ môže nájomcovi písomne určiť dlhšiu výpovednú lehotu. Na doručovanie písomnej výpovede nájmu bytu sa primerane použijú ustanovenia osobitného predpisu. 5a)
                   
                  ALE POZOR Ak bola daná výpoveď z dôvodu podľa § 711 ods. 1 písm. d), že nájomca nezaplatil nájomné alebo úhradu za plnenia poskytované s užívaním bytu, a preukáže, že ku dňu doručenia výpovede bol v hmotnej núdzi z objektívnych dôvodov, 5b) výpovedná lehota sa predlžuje o ochrannú lehotu, ktorá trvá šesť mesiacov.
                  • alena237A ešte samozrejme nájomný vzťah nezaniká zmenou vlastníckeho práva k prenajatej veci, teda zmenou vlastníka.
                    • magnum2008
                      AUTOR
                      @alena237  to znamena ak ide o zmenu majitela tak najomna zmluva pokracuje dalej?
                      • alena237presne tak... novy vlastnik vstupuje do prav a povinnosti predchadzajuceho vlastnika... nebola zmluva uzavreta na dobu urcitu? To by bolo najlepsie.... v pripade vypovede zo strany prenajimatela- teda vlastnika bytu totiz za urcitych okolnosti plati zo zakona povinnost zabezpecenia bytovej nahrady....bohuzial zakon tu chrani viac najomcu ako prenajimatela....
                        • magnum2008
                          AUTOR
                          @alena237  povinnost vznika az po dobu troch roku obyvania bytu, ale ona tam je len rok takze tato povinnost este neplati. ale kedze je tam porusenie ohladom neplatenia tak moze byt dana vypoved okamzite? bez tej trojmesacnej lehoty?