coverphoto
Neaktívny

lucypp

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 3. jún 2010
býva v meste Poprad
Aktivita
5 príspevkov vo fotoblogoch
1 príspevok vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Prosím vás kto my vysvetli tento odsek zo zákona 532/2002 je to paragraf 6 odsek 3.... pre ujasnenie chceme stavať RD, sused podal na stavebnom úrade pripomienku s týmto zákonom a odsekom. Ide o to že z jeho strany mame mat dom osadený cca 2,5 metra s tým že my mame okna obytných priestorov má jejo dom no on tam obytné priestory nemá. Na stavebnom nám vravela te sme v práve lebo sme dodržali ...

  • juroooooak rodinne domy vytvárajú medzi sebou voľný priestor: to znamena, ze sa jedna o samostatne stojace domy, ktore sa navzajm nedotykaju.

    Ak chcete mat na vasom dome okno do obytnej miestnosti otocene na susedov dom, musite dodrzat medzi vasim a susedovym domom medzeru minimalne 7 metrov a zaroven musite mat dom minimalny 2 metre od hranice vasich pozemkov.

    Stiesnene podmienky su akekolvek podmienky, kedy sa nedodrzi odstup 7 metrov. Da sa ist az na vzdialenost 4 metre medzi domami a zaroven minimalne 2 metre od hranice pozemkov.

    Dolezite je to "obytna miestnost". Za tie sa povazuje kuchyna, spalna, obyvacia izba. Za obytnu miestnost sa nepovazuje kupelna, garaz, technicka miestnost, schodisko, ale nesmie mat klasicke velke okno, len take to nizke tesne pod stropom s mliecnym sklom !

    Je tam este 1000 vselijakych vynimiek, ale v jednoduchosti asi takto.
    • lucypp
      AUTOR
      @jurooooo  super ďakujem za vysvetlenie... ešte sa chcem opýtať čo sa týka tých 7 metrov. Nám pani na stavebnom povedala že tým že mame len my okna do obytných miestnosti a sused nie tak netreba mat tých 7 metrov, stačí ak mame my 2 aj sused 2 metre... ako to teraz naozaj je???
      • juroooooOdsek 4 hovori toto:
        (4) V stiesnených územných podmienkach možno vzdialenosť medzi rodinnými domami znížiť až na 4 m, ak v žiadnej z protiľahlých častí stien nie sú okná obytných miestností; v týchto prípadoch sa nevyžaduje dodržanie vzdialeností od spoločných hraníc pozemkov podľa odseku 3.

        Teda to, co tvrdi pani na urade moze aj nemusi byt pravda. Podla vyhlasky to pravda nie je, pretoze ta presne pise o tom, ze nesimie byt ani na jednej protilahlej stene okno!
        Ale ako som pisal v prvom prispevku, je tam 1000 vynimiek a podmienok podla toho, aky je na danu oblast uzemny plan, ktory moze upravovat rozostupy domov, ulicnu ciaru, a 100 dalsich veci.