coverphoto
Neaktívny

katka8

  /  41 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 2. máj 2010
býva v meste Považská Bystrica
Info o bývaní
Stav   Zariaďujem dom
projekt   Dom
Aktivita
28 príspevkov vo fotoblogoch
140 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (81)
Kolekcie
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte, otázka na milovníkov kvetinových zahrad 💚💚💚
Robím si plán na realizáciu prednej záhrady, páčia sa mi tie okrasné trávičky a veľa kvietkov. Odrádza ma však to, že neviem si to predstaviť ako to vyzerá pred a po zime. (Foto z tohto obdobia poteší, všade to vidím iba v plnom kvete) A či to nieje náročné časovo, či tam stačí na údržbu dajme tomu jedno sobotné predpoludnie v mesiaci, veľkosť bude mať 3,5x7m. Keďže je to...

  • zita19Podla toho co a kolko vysadis, podla toho to bude vyzerat a aj bude narocne na udrzbu. Cim hustejsia vysadba alebo vysadba rastlin, ktore sa rychlo rozrastu a zapoje, tym menej buriny tam narastie a menej sa tomu treba venovat. Ale uplne bezudrzbova nie je ziadna zahrada. Ani tie velmi moderne a oblubene zahony vystlate mulcovacou textiliou a zasypane strkom nie su bezudrzbove. Skor by som povedala, ze po prvych dvoch rokoch sa z nich stava nocna mora a otrokovice aby sa udrzali aspon ako tak na pohlad pekne.
    Travy su pekne aj v zime, niektore sa nechavaju volne celu zimu, niektore sa musia zvazovat a to sa da spravit aj pekne. Su kvety, ktore ostavaju pekne aj v zime, suche. Napriklad echinacey, jezibaby, hotrenzie sa nemusia na jesen ostrihat, mozu ostat na ozdobu.
    • lenkito10Ahoj. Ak mas rada vela kvietkov, mozes nasiat zmes polnych kvetov.
    • monikazajacovaMy máme pred domom, pozri album, keď tak. Zatiaľ neviem povedať ako to bude vyzerať v zime, ale malo by to mať taký zimný look 😃 dúfam, že tak aj bude.
      • bdenkaleto
      • bdenkazima
      • bdenkaskorá jar
      • bdenkazima
      • bdenkaúdržba v pohode priebežne sem tam niečo odstrihnem, zviažem, vytrhnem, žiadna otročina, v tom menšom záhone mám okrasné trávy ostrica chocholatú a bronzovú - pekné aj v zime, na jar sú tam ozdobné cesnaky, tulipány, biele modrice, v lete kvitne rebríček a echinacea a na jeseň astry. Vo veľkom záhone mám šalvie rôzne druhy, trávy stipy perovskiu, echinacei, rebríčky biele, stachys, nič na zimu nestrihám až na jar čistím záhon.
        • katka8
          AUTOR
          @lenkito10  ano, to sa mi tiež páči. Jednu časť som si tam nakreslila s výsevom lúčnej zmesi
          • katka8
            AUTOR
            @monikazajacova  jeeeej, krásne 🤗🌸🌸🌸a to 🏠🏠🏠 domčekovo asi odkukam od teba 😊
            • katka8
              AUTOR
              @bdenka  a tie jarné tulipány a.p. keď dokvitnu, môžem odrezať aby tam neboli tie suché časti cez leto? Vyjdú potom opäť?
              • bdenka@katka8  jasné, odkvitnú, počkám kým zoschnú trochu a oni sa aj sami zatiahnu a odstrihnem všetko nad zemou, cibuľka zostane v zemi a na rok znova vyraší.
                • pavka139Ja som sa v kurze od ferdy dozvedela, ze netreba strihat na zimu vooobec ziaasdne trvalky, okrem levandule. Jasne, ak sa nechce tomu clovek vobec venovat, tak by si to nejake pestre robit nemal. Ale zasa ked ma clovek rad kvety, tak sa netreba bat… no co, tak ked sa za 10 rokov rozrastu tak ze mega, tak ich budes rovno zo zahonu odkopavat do kompostu, ked tych kvetov bude tolko a nebudes ich mat kde dat. Nevadi, krase zahonu to neuberie 🙂
                  • katka8
                    AUTOR
                    @pavka139  kvety mám rada, aj MM je pyšný na tie čo mám v kochlíkoch, lenže letničky je rozdiel od trvaliek. No a akosi sa mi v tom mini projekte mojom začína objavovať viac stálozelených vecí čo nepadajú 😒
                    A presne aj to rozrastanie do šírky som riešila. Príde mi v mojom prípade užitočnejšie, keď tam bude viac cibulkových vecí, kde z jednej cibuľky bude jeden kvietok, ale neviem kde som urobila chyby už minulú jeseň, keď som nasadila 15 cibuloek ozdobného cesnaku a vyšli iba listy. Žiadny kvet, ani jeden.. čiže fiasko hneď na začiatok 😂