coverphoto
Neaktívny

jaruskatt

Jarka
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 7. mar 2013
býva v meste Trnava
Info o bývaní
Stav   Prestavujem byt
projekt   Byt
Aktivita
185 príspevkov vo fotoblogoch
47 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (4)
Kolekcie
  • Kuchyňa
  • Terasa
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Chceme prerábať byt v TT, správca je Bytové družstvo. Ide len o menšie úpravy (prerábka kúpeľne a kuchyne, obúchať obklad...takže buchot bude, ale do nosných priešok sa zasahovať nebude). Ako postupovať? Treba im písomne oznámiť že ideme prerábať? Alebo treba žiadosť a počkať na schválenie?

  • mitzekatzeaj u nás je správca STEFE TT (bývalý TT Komfort) a sused len dole na vchodové dvere nalepil oznam, že prerába a ospravedlňuje sa za nepríjemnosti a bla bla a je to na tých dverách už rok 😃 lebo rok prerába, ale netuším, či to nahlasoval aj správcovi (radšej zavolaj a prever si to, nemusíš sa predstaviť, len sa informuješ čo v prípade ak)
    • ajkavatreba mať povolenie zo stavebného úradu obce a nahlásiť správcovi, vylepiť oznam - odkedy dokedy , aj časy. Ak si myslíš, že to nebude veľký zásah, radšej sa aspoň na byťáku treba spýtať. Oni určite budú vedieť.
      • mamala by byt aspon ohlasovacka na stavebnom urade, ak nie su vacsie zasahy. My sme pri rerabke davali ohlasenie ( ako 1 z priloh bol suhlas spravcu).Do nosnych murov sa nezasahovalo, 70 rocne rozvody sa museli robit nove. Menili sme vsak funkciu miestnosti - kde bola kuchyna je spalna a naopak, tak sme museli dat stavebne aj s vyjadrenim statika (nie staticky posudok) ze sa do nosnych konstrukcii nezasahuje.
        • zita19Kazdy spravca to ma inac osetrene v internych predpusoch. V jazdom pripade musite dat ohlasku na prislusny stavebny urad, moxno budete potrebovat suhlas od spravcu, niekde je treba aj suhlas od spolocenstva vlastnikov. Ked budete mat vsetko zuradovane, je najlepsie nalepit do spiolicnych priestorov kopie ohlasky aj oznamenia na spravcivsku spolocnost, ospravedlnit sa susedom. Este k slusnemu vychivaniu patri dodrziavat nocny klud, neobtazovat buchanim a vrtanim skoro rano, vecer a v nedelu, pouprativat spolocne priestory ak ich znecistite viac ako je bezne. A sravebny idpad vyvazar di zberneho dvora nie ku a do kontajnerov. Slusnym a ustretovym spravanim predidete sraznostiam aj ked chrinickym nespokojencom hubu tak ci tak nezapchate.
          • ma@zita19  presne tak 🙂 My sme dodrziavali nocny klud od 19 az do 9 rano, lebo tu byvaju starsi ludia a radi si pospia 😃